06 / 05 / 2024

2016 belediye vergileri

2016 belediye vergileri

Gayrimenkuller için ödenen emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri için son gün yaklaşıyor. 30 Kasım'da sona erecek vergiler için 5 gün kaldı.

İzmit Belediye Meclisi 2016'nın son toplantısını gerçekleştirdi!

İzmit Belediye Meclisi 2016 yılının son toplantısını gerçekleştirdi. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, önemli gün ve haftalarla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Erdemli Otogarı'nı görüştü!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, gerçekleşti. Mecliste Erdemli’ye yapılması planlanan yeni otogarın yeri tartışma konusu oldu.

Merzifon Belediye Meclisinin 2016 Temmuz ayı meclis gündemi!

Amasya Merzifon Belediye Meclisinin yapacağı 2016 Temmuz ayı toplantısında kentteki bütün sorunlar masaya yatırıldı. İşte Merzifon Belediyesi Meclis Gündemi...

Palandöken Belediye hizmet binası yıl sonunda açılacak!

Palandöken Belediye Başkan Orhan Bulutlar ve Belediye Başkan yardımcılarıyla birlikte Yenişehir de inşaatı devam eden ve 2016 yılının sonun da hizmete açılması beklenen yeni belediye binasını gezdiler.

Bolu Yeniçağa TOKİ başvuruları 2016!

Bolu Yeniçağa Belediye Projesi kapsamında hayata geçirilen 2 adet konut; kurasız olarak satılıyor. İşte, Bolu Yeniçağa TOKİ başvuruları 2016...

Malkara Belediye Meclisi'nin Temmuz toplantısında imar görüşüldü!

Malkara Belediye Meclisi 5393 Sayılı Yasanın 20. Maddesine göre 1 Temmuz 2016 Cuma günü saat 10.00'da Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısının gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

Silivri Belediye Meclisi 11 Temmuz'da toplanıyor!

Silivri Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nın I. Birleşiminin I. Oturumu, 11 Temmuz 2016 Pazartesi Günü 17.00’de gerçekleştirilecek.

Vergi takvimi Temmuz 2016!

Vergi mükellefleri, hangi vergileri ne zaman ve ne kadar süre içerisinde ödemesi gerektiğini GİB tarafından açıklanan vergi takviminde görebiliyor. İşte vergi takvimi Temmuz 2016..

Esenler Belediye Meclisi 11 Temmuz'da toplanacak!

Esenler Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısı, 11 Temmuz 2016 Pazartesi günü Esenler Belediye Başkanlığı Hizmet Binası'nda yapılacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Haziran Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Malkara Belediye Meclisi'nin Haziran gündeminde imar var!

Malkara Belediye Meclisi 2 Haziran 2016 Perşembe günü saat 16.00'da Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısının gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

Merzifon Belediye Meclisi'nin Haziran gündeminde imar var!

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, meclisinin 07 Haziran 2016 Salı günü saat 18:00’de yapacağı 2016 Haziran ayı olağan birleşimine ait meclis gündemini açıkladı.

Çatalca Belediye Meclisi 6 Haziran'da toplanıyor!

Çatalca Belediye Meclisi'nin 2016 Yılı Haziran Ayı Toplantısının 1. Birleşimi aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere, 06/06/2016 Pazartesi günü Saat:10.30'da Belediye Meclis Salonunda yapılacak.

2016 belediye vergileri Haberi

2016 belediye vergileri

Gayrimenkuller için ödenen emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri için son gün yaklaşıyor. 30 Kasım'da sona erecek vergiler için 5 gün kaldı. Henüz ödeme yapmamış olan mükelleflerin bu süre içerisinde ödemeleri yapmaları gerekiyor. Aksi durumda vergi faizli olarak ödeniyor.


Emlak vergisi, tüm taşınmaz mallar için ödenirken, çevre temizlik vergisi mesken ve işyerleri için ödeniyor. Meskenlerin vergi borcu su faturasına yansıtılıyor. Arsa ve araziler için ise çevre temizlik vergisi ödenmiyor.


İsteyenler vergilerini haftasonu belediyeden ödeyebileceği gibi, isteyenler internet üzerinden e-belediye sistemi ile ödeyebiliyor. Aynı zamanda PTT ile de ödeme yapılabiliyor.


Emlak vergisi mükellefleri..

Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler mükellef oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik...