02 / 05 / 2024

2016 Tüketici mahkemesi parasal sınır

2016 Tüketici mahkemesi parasal sınır

Tüketici hakem heyeti parasal sınırının, üstündeki değerler için tüketici mahkemesine müracaat edilebiliyor. 2016 yılına ait bu sınırlar tebliğ ile açıklandı. Peki, tüketici mahkemesi parasal sınır 2016 ne kadar?

Ankara-Ankara projesi tüketici davasıyla ilgili yeni gelişme!

Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan tüketici davası ile ilgili olarak yeni gelişme yaşandı. Şirket lehine davanın reddine karar vermiş olduğu, karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi istinaf yolunun açık bırakıldığı açıklandı.

Ankara-Ankara projesi tüketici davası 24 Aralık'a ertelendi!

Yapı Kredi Koray GYO tarafından Ankara-Ankara projesiyle ilgili şirkete karşı İstanbul 2. Tüketici Mahkemesi nezdinde açılan davanın 5 Haziran 2020 tarihine bırakılan duruşmanın ertelenmesine, duruşmanın 24 Aralık 2020 tarihine bırakılmasına karar verildi.

Ankara-Ankara projesi tüketici davasıyla ilgili yeni gelişme!

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara-Ankara projesiyle ilgili  T.C. Ankara 4. Tüketici Mahkemesi'nde açılan davayla ilgili şirket lehine davanın reddine karar verildi, karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi istinaf yolu açık bırakıldı.

Konut kredisi kullanan tüketici dosya masrafına faiz ödemeyecek!

Kahramanmaraş'ta, Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyetinin verdiği dosya masrafı faizinin iadesi kararına banka tarafından yapılan itirazı reddeden Kahramanmaraş 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 855 lira 44 kuruş faizin müşteriye ödenmesine hükmetti...

Tüketici Mahkemesi'nin kararı: Ev bitmediyse para faiziyle iade!

Tüketici Mahkemesi, satın aldığı ev zamanında teslim edilmeyen tüm vatandaşları ilgilendiren emsal bir karar verdi. Bu kapsamda; müteahhit ve kredi veren banka, tüketicinin ödediği parayı faiziyle iade edecek.

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler...

Tüketici fiyat endeksi oranları Haziran 2016!

Kira artış hesaplamalarında kullanılan oranlar arasında TÜFE de yer alıyor. Yalnız TÜFE mesken kira hesaplamalarında kullanılmıyor. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Haziran 2016..

Tüketici fiyat endeksi oranları Mayıs 2016!

Tüketici fiyat endeksi oranları, işyeri kiralamalarında kira zam hesaplamalarında kullanılabiliyor. Bu oranlar her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Mayıs 2016..

Tüketici fiyat endeksi oranları Nisan 2016!

Tüketici fiyat endeksi oranları, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Bu oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Nisan 2016..

Tüketici fiyat endeksi oranları Mart 2016!

Tüketici fiyat endeksi oranları mal sahibinin istemesi halinde işyeri kira artış hesaplamalarında da kullanılıyor. Oranlar bugün TÜİK tarafından açıklandı. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Mart 2016..

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmelik değişikliği!

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 25 Şubat 2016 tarihinde 29635 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016!

Tüketici mahkemesine başvurulabilmesi için söz konusu değerin belirlenen sınırın üstünde olması gerekiyor. Peki, tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016 nedir? Tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016 ne kadar?

Tüketici hakem heyetine başvuru sınırı 2016!

Tüketici hakem heyetine ancak belli bir sınırdaki parasal değerler için müracaat edilebiliyor.Peki, 2016 yılı için bu sınır ne kadar oldu? Tüketici hakem heyetine başvuru sınırı 2016 ne kadar?

2016 Tüketici mahkemesi parasal sınır Haberi

2016 Tüketici mahkemesi parasal sınır

Tüketici mahkemesi parasal sınır 2016!

Tüketici hakem heyeti parasal sınırının, üstündeki değerler için tüketici mahkemesine müracaat edilebiliyor. 2016 yılına ait tüketici mahkemesi parasal sınırları, 20 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ kapsamında açıklandı.


Peki, tüketici mahkemesi parasal sınır 2016 ne kadar oldu? Tüketici hakem heyeti parasal sınırı 2016 ne kadar oldu?


Tüketici hakem heyeti parasal sınır 2016 ne kadar oldu?

Tüketici hakem heyetlerinin, uyuşmazlıklara bakmakla görevli olmalarına ilişkin parasal sınırlar;


a) İlçe tüketici hakem heyetlerine başvuru için üst parasal sınır, 2.320 Türk Lirası,


b) Büyükşehir statüsünde olan illerdeki il tüketici hakem heyetlerine başvuru için parasal sınır, 2.320 Türk Lirası ile 3.480 Türk Lirası arası,


c) Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerindeki il tüketici hakem heyetlerine başvuru için üst parasal sınır, 3.480 Türk Lirası,


ç) Büyükşehir statüsünde olmayan...