03 / 05 / 2024

2017 Mart ayı kira artış oranları

2017 Mart ayı kira artış oranları

Türkiye İstatistik Kurumu, kira artış hesaplamalarında kullanılan üretici fiyat endeksini açıkladı. Açıklanan verilere göre Mart'ta kiracıya yüzde 5,87 oranında zam yapılacak..

ABD'de ikinci el konut satışları Mart ayında beklentiyi aştı!

ABD’de ikinci el konut satışları, Nisan ayında aylık yüzde 1,1 artarak beklentiyi geride bıraktı. ABD'de ikinci el konut satışları Mart ayında beklentiyi aştı.

Mart ayında senetli konut satışları arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre, Mart ayında markalı projelerden konut satın alan müşterilerin konut kredisi kullanım oranı düşüş göserirken senetli konut satışlarında artış görüldü. 

Doğu Karadeniz'de Mart ayında 2 bin 674 konut satıldı!

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü, TÜİK veri tabanından konut satış verilerini derledi. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Mart ayında  2 bin 674 konut satışı gerçekleştirildi. 

Yabancıya konut satışı Mart ayında arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 Mart ayı konut satışları istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2018 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14 oranında azaldı. 

Hazır Beton Endeksi 2018 Mart ayı raporu açıklandı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan “Hazır Beton Endeksi” 2018 Mart Ayı Raporu açıklandı. 

ABD'de konut başlangıçları Mart ayında beklenenden az arttı!

ABD'de konut başlangıçları Mart ayında yüzde 1,9 artışla beklentinin altında kaldı. Yüzde 0,3 artması beklenen inşaat izinleri ise yüzde 2,5 yükselerek beklentiden fazla oldu. 

İngiltere’de inşaat sektörü Mart ayında daraldı!

IHS/Markit verilerine göre İngiltere’de inşaat sektörü satın alım yöneticileri endeksi (PMI) Mart ayında bir önceki aydaki 51,4 seviyesinden 47,0 seviyesine gerilediği kaydedildi. 

Malatya Büyükşehir Mart Ayı Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart  Ayı Toplantısını dün gerçekleştirdi. Toplantıda imar konuşuldu.

Malatya Büyükşehir'in Mart ayı toplantısında imar konuşulacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı 14 Mart Çarşamba günü yapılacak, toplantıda imar konuşulacak.

Ataşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı bugün!

Ataşehir Belediye Meclisi Mart ayının ilk toplantısını bugün saat 17:00'de gerçekleştirecek

TOKİ'den emeklilere Mart ayı fırsatı!

Yıllarca çalışıp konut alamayan 3 milyon emekli bulunuyor. TOKİ ise bu ihtiyaçtan yola çıkarak emeklileri konut sahibi yapmak için yoğun bir mesai harcıyor. İşte Mart ayına özel ucuz konutlar...

2018 Mart ayı kira artış oranları belli oldu!

2018 Mart ayı kira artış oranları belli oldu. TÜİK, bugün enflasyon oranlarını açıkladı. Enflasyon rakamlarına göre 2018 Mart'ta kiracıya yüzde 15,50 oranında zam yapılacak...

Çukurova Balkon’da Mart ayına özel kampanya!

Son Grup şirketlerinden Çukurova Gayrimenkul'ün, İstanbul’un yeni gözdesi Kartal'da hayata geçirdiği projesi Çukurova Balkon’da Mart ayına özel olarak yeni bir kampanya başlattı. 

2017 Mart ayı kira artış oranları Haberi

2017 Mart ayı kira artış oranları

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Kirada yapılacak bu artış meskenler için ÜFE oranları ile kısıtlı oluyor. 


Böylece kira artışı yapacak mal sahiplerinin zam yapmadan önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan oranlara bakmaları gerekiyor. Kira sözleşmesi Mart ayında yenilenen kimselerin zam oranları da bugün TÜİK tarafından açıklandı.


3 Mart'ta açıklanan verilerine göre; Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %1,26, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,29, bir önceki yılın aynı ayına göre %15,36 ve on iki aylık ortalamalara göre %5,87 artış gösterdi.


2017 Mart tarihi itibariyle kira sözleşmesi yenilenen konut kiracılarına yüzde 5,87 oranında zam yapılıyor.  


Mart ayı konut kira artışı hesaplama örneği

Mevcut kira bedeli 1000 lira olan...