02 / 05 / 2024

2017 Osmaniye konteyner kent

2017 Osmaniye konteyner kent

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barınması için Osmaniye'de inşa edilen konteyner kentte son aşamaya gelindi.

Osmaniye'de konut satışları yüzde 11,6 arttı!

Osmaniye’de 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,6 oranında artışla 6 bin 785 adet konut satışı yapıldı. Osmaniye'de konut satışları da yükselişe geçti. 

Osmaniye Belediyesi'nden emlak vergisi 2. taksit uyarısı!

Osmaniye Belediyesi, 2017 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ikinci taksit ödemesi konusunda vegi  mükellefleri uyardı.

THK'dan Osmaniye'de satılık ev!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Osmaniye İli, Kadirli İlçesi, Pazar Mahallesi'ndeki bahçeli kargir evi satışa çıkardı. İhale, 15 Ağustos 2017 Salı günü saat 14.30’da gerçekleşecek.

TOKİ Osmaniye Yaveriye 2017 başvurusu!

TOKİ tarafından hayata geçirilen Osmaniye Merkez Yaveriye 1.Etap projesindeki 1 daire açık satışa sunuluyor. Peki, TOKİ Osmaniye Yaveriye 2017 başvurusu ne zaman?

TOKİ Osmaniye Yeşilyurt başvuru günü 2017!

Osmaniye Yeşilyurt Toplu Konut uygulaması kapsamında 1 adet konut açık satışa sunulacak. İşte, TOKİ Osmaniye Yeşilyurt başvuru günü 2017...

TOKİ Osmaniye Yaveriye 2017 başvuruları!

TOKİ Osmaniye Merkez Yaveriye 1.Etap projesindeki daireler için başvurular henüz başlamadı. Peki, TOKİ Osmaniye Yaveriye 2017 başvuruları ne zaman başlayacak?

Osmaniye'deki konteyner kent son aşamada!

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barınması için Osmaniye'de inşa edilen konteyner kentte son aşamaya gelindi.

Osmaniye Kadirli Merkez Hamidiye Cami restore ediliyor!

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit Han tarafından yaptırılan Kadirli Merkez Hamidiye Camii restore edilecek. Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Merkez Hamidiye Camii’nin plan ve projesinin 2017 yatırım programına alınacağını söyledi.

Veysi Kaynak: Osmaniye'deki çadır kenti konteyner kent yapacağız!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa gibi yerlerdeki çadır kentlerde yaşamanın zor olduğuna dikkat çekerek, "Barınma merkezimize 16 derslikli okul, 2 sağlık ocağı, 2 cami, 1 rehabilitasyon merkezi, 2 çok amaçlı salon, 2 kütüphane, 6 market kuracağız." dedi.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit tüneli 2017'de tamam!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesini bağlayacak 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen "Demiryolu çift tüp geçit projesi"nde bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

Osmaniye'ye okullar kampüsü yapılacak!

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Osmaniye’ye yapılması planlanan okullar kampüsü için yer incelemelerinde bulundu. Vali Oduncu, Okullar Kampüsü’nün öğrencilerin başarısında önemli bir etken olacağını düşündüklerini ifade etti...

Astana Expo 2017'nin 20 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor!

Astana EXPO 2017 Ulusal Şirketi'nden yapılan açıklamada, otellerin yanı sıra iş ve eğlence merkezleri ve fuar kompleksleri inşaatlarının yapılacağı EXPO 2017'nin küçük ve orta boy işletmeler için fırsat oluşturacağı kaydedildi.

TOKİ Osmaniye'de 300 kişilik yurt inşa edecek!

Osmaniye İli Kadirli İlçesi 300 Kişilik (304 Kapasiteli) Yurt Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

2017 Osmaniye konteyner kent Haberi

2017 Osmaniye konteyner kent

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 2012'de kurulan çadır kentin daha elverişli hale getirilmesi için yapımına başlanan konteyner kentin yüzde 95'i tamamlandı. Cevdetiye beldesinde 258 dönüm araziye yapılan konteyner kentin tamamlanmasıyla 16 bin 760 Suriyeli burada barınacak. Yılbaşından sonra misafir kabulüne başlanacak olan ve 3 bin 352 konteyner bulunan tesiste, 16 derslikli 4 okul, 6 market, çocuklar için 5 oyun parkı, rehabilitasyon merkezi, 2 çok amaçlı salon, 2 kütüphane, 2 cami, 2 sağlık istasyonu, 2 basketbol sahası, futbol ve voleybol sahası ile spor salonu yer alıyor. Son teknolojiyle yapılan günlük 2 bin 500 metreküplük su arıtma tesisinin de bulunduğu, dış güvenliği jandarma tarafından sağlanacak konteyner kentin içinde özel güvenlik personelleri de 24 saat görev...