04 / 05 / 2024

2018 mart Kira artış oranları 

2018 mart Kira artış oranları 

Kira artış hesaplamasında kullanılan enfasyon oranları her ay Türkiye İstatiskik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki 2018 Mart ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak? diyorsanız işte yanıtı...

Kira artış oranları 5 Mart'ta açıklanacak!

Kira sözleşmesi Mart ayında yenilenecek kiracıları yeni dönemde zam bekliyor. Kira bedellerinde yapılacak kira artış oranları 5 Mart'ta açıklanacak..

Bu ay kira artış oranı ne kadar oldu? 2022 Mart kira zam oranı...

2022 yılı Mart ayı kira artış oranları bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranları ile belli oldu. Peki, bu ay kira artış oranı ne kadar oldu?

Mart ayı kira artış oranı açıklandı mı? 2022 Mart kira artış oranı hesaplaması…

Enflasyon rakamlarıyla birlikte kira artış oranı hesaplaması da ortaya çıkıyor. Her ay TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranıyla birlikte ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren kira artış oranları da belirleniyor.

2020 Mart ayı kira artış oranı ne kadar oldu? 

2020 Mart kira artış oranları belli oldu mu? sorusunun cevabı milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. İşte kira artış oranları ile ilgili tüm merak edilenler...

Kira artışı hesaplaması değişti! İşte Kasım 2018 oranları!

Kasım 2018'de kira sözleşmesi yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Peki, kira artışı hesaplaması değişti mi? İşte Kasım 2018 oranları..

2018 Ekim'de kiraya ne kadar zam yapılacak?

Kira sözleşmesi Ekim ayında yenilenen kiracıya yapılacak zam oranı belli oldu. 2018 Ekim'de kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte 2018 Ekim kira artış oranları..

Kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde ilk taksitler Mart ayında ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Peki, kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Kira zam oranları Temmuz 2018!

Kira sözleşmesi Temmuz ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranları bugün belli oldu. İşte kira zam oranları Temmuz 2018...

İşyeri kira artış oranı hesaplama Temmuz 2018!

İşyeri kira sözleşmesi Temmuz ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. İşte işyeri kira artış oranları ve hesaplama örnekleri Temmuz 2018..

Konut kira artış oranı hesaplama Temmuz 2018!

Bu ay sözleşmesi yenilenen konut kiracılarına yapılacak zam oranları açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesaplama Temmuz 2018 örneği...

2018 Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama!

2018 Temmuz ayı kira artış oranları bugün belli oldu. Peki kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte 2018 Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama örnekleri..

Kira artış oranları Temmuz 2018!

Gayrimenkul kira sözlemesi bu ay yenilenen kiracılara yapılacak zam oranları belli oldu. İşte kira artış oranları Temmuz 2018..

2018 Temmuz ayı kira artış oranları belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu, kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranlarını açıkladı. İşte 2018 Temmuz ayı kira artış oranları..

2018 mart Kira artış oranları  Haberi

2018 mart Kira artış oranları 

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu esasları gereğince, Konut veya işyeri kiralamalarında sözleşmesi uzayan kimselere zam yapılabiliyor.

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.

Ancak bu uygulama meskenler için geçerli olup, işyerleri için sözleşme serbestisi uygulanıyor.Dolayısı ile işyerindeki kiracıya sözleşmede hangi oran belirtilmiş ise o oranda, herhangi bir oran belirtilmemiş ise mal sahibinin istediği oranda zam yapılabiliyor.

Kira sözleşmesi yenilenecek kiracılara ne kadar zam yapılacağı, enflasyon oranları ile belli oluyor. Bu oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu açıklıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2018 Şubat döneminde açıklanan verilere göre yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,99...