19 / 05 / 2024

2023 Hedefinde Raylı Sistem ve Ulaşımdaki Yeri Paneli 2015

2023 Hedefinde Raylı Sistem ve Ulaşımdaki Yeri Paneli 2015

SATSO ve MÜSİAD Sakarya Şubesince SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda düzenlenen "2023 Hedefinde Raylı Sistem ve Ulaşımdaki Yeri Paneli"nde (MÜSİAD) Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Talha Özay Uluğ konuştu..

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sisteminin ne zaman açılacağını Bakan açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi’nin, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlanacağını açıkladı.

Diyarbakır Hafif Raylı Sistem Projesi 2023'te hizmete açılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki hafif raylı sistem projesini 2023 yılında hizmete açacak. 

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı 2023'ün ilk yarısında tamamlanacak!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda çalışmalar 27 Mart'ta çalışıyor. İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, hattaki çalışmalara ilişkin "Yapım işlerine hızlıca başlayacağız. 2023'ün ilk yarısında İstanbul'a kazandırmak için bütün çabamızla çalışacağız" dedi.

Raylı sistemlerin toplu ulaşımdaki payı yüzde 40'ı geçecek!

Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Marmaray Bölge Müdürü Doç. Dr. Nurdan Apaydın, "2023'te raylı sistemlerin toplu ulaşımdaki payı yüzde 40'ı geçecek" dedi.

Türkiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek!

Tükiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek. Tüm hatlar yenilenecek. Demir yolu taşımacılık payı yolcuda yüzde 10, yükte yüzde 15’e ulaşacak ve Türkiye demir yolunda merkez haline gelecek...

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 454 kilometreye çıkacak!

Mega kent İstanbul'da inşaatı devam eden 221,7 kilometre raylı sistem hattı, 2023 yılının sonuna kadar tamamlandığında, mevcut 233,05 kilometrelik bölümle birlikte kentteki raylı sistem uzunluğu 454,75 kilometreye ulaşacak

İstanbul, Londra ve Moskova'dan daha fazla raylı sistem ağına sahip olacak!

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "2023'e gelindiğinde İstanbul Londra'dan da Moskova'dan da daha fazla raylı sistem ağına sahip olacak." dedi...

Kent içi raylı sistem uzunluğu 2,5 kat artacak!

Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail Fuarı devam ediyor. TÜRSİD Yönetim Kurulu Başkanı Fidansoy, "2023 hedefleri kapsamında mevcut bin kilometre uzunluğundaki kent içi raylı sistem uzunluğunun 2 bin 500 kilometreye ulaşacağı kanaatindeyim." dedi.

Turizm 2023 hedefinde Ömer-Gecek ön planda!

Afyonkarahisar Ömer-Gecek havzası 2023 planı kapsamında yıldızı parlayan termal turizmin bölgesi olacak.

TOKİ'nin 2023 hedefinde 5.5 milyon kişiyi ev sahibi yapmak var!

Ergün Turan, 2023 hedefleri kapsamında amaçlarının 5.5 milyon insanın ev sahibi yapmak olduğunu vurguladı. Ayrıca emeklilere özel konut projeleri de geliştirdiklerini belirtti.

Raylı Sistemler Test Merkezi Alpu'ya inşa edilecek!

Anadolu Üniversitesi, Yeni Alpu'nun ilk adımı olacak Raylı Sistemler Test Merkezi için tüm hazırlıklarını tamamlandı. Demirtaş, "Yeni Alpu'nun temellerini atıyoruz. 2023'te dünyanın tanıyacağı, yepyeni bir Alpu kurulmuş olacak." dedi.

Şehir içi raylı ulaşıma 13 milyar avro destek geliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Şehir içi raylı ulaşım araçları için 2023 yılına kadar yapılacak toplam yatırım tutarını, yaklaşık 13 milyar avro olarak hesaplıyoruz” dedi.

Şehir içi raylı ulaşıma 13 milyar avroluk destek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Şehir içi raylı ulaşım araçları için 2023 yılına kadar yapılacak toplam yatırım tutarını, yaklaşık 13 milyar avro olarak hesaplıyoruz" dedi.

2023 Hedefinde Raylı Sistem ve Ulaşımdaki Yeri Paneli 2015 Haberi

2023 Hedefinde Raylı Sistem ve Ulaşımdaki Yeri Paneli 2015

 Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Talha Özay Uluğ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Sakarya'yı ziyaretinde kentin otomotiv ihtisas bölgesi olacağını açıklamasının herkesi heyecanlandırdığını ve yeni hedeflere ufuk açtığını söyledi.


Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasınca (SATSO) ve MÜSİAD Sakarya Şubesince SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda düzenlenen "2023 Hedefinde Raylı Sistem ve Ulaşımdaki Yeri Paneli"nde konuşan Uluğ, sistemlere uyum sağlamakta esas unsurun kendini yenileyebilmek olduğunu anlattı.


MÜSİAD'ın 2023 hedeflerine koşan Türkiye'nin dinamik çarklarının başını çekmek adına "hızlı, yüksek ahlak ve ileri teknoloji" misyonunu değiştirmeden büyüdüğünü ifade eden Uluğ, "Bugün ülkemizin 86 noktasında, dünyada 65 ülke, 166 noktada, 11 bin üyesiyle her platformda söz sahibi olmak adına çalışmaktadır. Bunun yansımalarını basından da görebiliyoruz" diye konuştu.


MÜSİAD'da devreye alınan yeni yapılanmayla...