27 / 04 / 2024

2023te türkiyede otel sayısı

2023te türkiyede otel sayısı

2023'te 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefine hızla koşan Türkiye'de otel yatırımları da hız kesmiyor. TUROB Başkanı Timur Bayındır, 2023'e kadar Anadolu'da otel yatırımlarının artacağını söyledi.

İzmir Karaburun'daki 'karavan otel'e yoğun talep!

İzmir Karaburun'da yaşayan Asna çiftinin geçen yıl açtığı 'karavan otel', koronavirüs salgını sebebiyle izole tatil yapmak isteyenlerden yoğun ilgi gördü.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkiye otel yatırımcılarının gözde adresi!

Yabancı şirketler Türkiye'de otel yatırımı yapma konusunda hızlı adımlarla ilerliyorlar. Marriott Otel Grubu'nun Başkan Yardımcısı Phill Andreopoulos Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılara rağmen şirketleri açısından büyük potansiyel taşıdığını aktarıyor. 

Kosifler otel projesini erteledi mi?

Türkiye'nin en eski aile şirketlerinden olan Kosifler Group, Küçükyalı'da ilk servis noktası olan arazide otel inşaatına başlamıştı. Kosiflerin otel projesinde son durum ne?

Türkiye son 10 yılda otellere 21 milyar dolar yatırdı!

Turizm Data Banak tarafından hazırlanan ''Türkiye Otel Yatırım Analizi''ne göre, Türkiye'de son 10 yılda yapılan otellerin toplam yatırım hacmi 21 milyar dolara ulaştı.

PIT İstanbul Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

PIT İstanbul Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi, Hüsnü Akhan Yönetim Kurulu Başkanlığı ve C.Kıng Man Kwok Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 45 bin 900 milyon TL sermaye 10 Şubat'ta ile Beyoğlu'nda kuruldu.

Antalya Queen Park Türkiz Otel 45 milyon TL'ye satılıyor!

Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, Antalya Kemer'de yer alan Queen Park Türkiz Otel'i açık artırma usulüyle satacak. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 45 milyon TL olarak belirlendi.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Otel dolulukları Haziran'da yüzde 7.6 düştü!

Türkiye'nin Haziran 2015 otel doluluklarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.6 bir düşüş kaydedildi. Türkiye otel doluluklarında Avrupa'da en sert düşüş yaşayan ülke oldu.

Küba'ya ilk Türk otel yatırımını Rixos yapacak!

Rixos Otelleri’nin CEO’su Buğra Berberoğlu, Küba'da 3-4 farklı otel için pazarlıklarının sürdüğünü, yıl sonuna kadar bu görüşmelerden birini sonuçlandırmayı planladıklarını söyledi.

Büyükçekmece Manesol Tüyap Otel Nisan sonunda açılıyor!

Area İnşaat'ın Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi'nde hayata geçirdiği Manesol Tüyap Otel projesi, önümüzdeki Nisan ayının sonunda açılacak. Proje 170 oda ve 340 yatak kapasiteli olarak planlandı...

Türkiye'de 1 milyon kişi tatil için villa kiralıyor!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Ev Turizmi Komitesi Başkanı Mücella Tarhan, Türklerin otel ya da tatil köyleri dışında korunaklı villalarda tatil yapmaya başladığını dile getirdi.

2023te türkiyede otel sayısı Haberi

2023te türkiyede otel sayısı

Bayındır, "Balıkesir, Bursa, Konya, Elazığ, Trabzon, Adıyaman gibi illerde yatırımların arttığını görüyoruz. Bu otelcilik faaliyetlerinin ülke geneline yayılmaya başladığını gösteriyor" dedi. OcakEkim 2014 döneminde teşvik belgesi alan il sayısının 5 5'e çıktığını vurgulayan Bayındır, Artvin, Karabük, Karaman ve Tokat'ın ilk kez teşvik listesinde yer aldığını ifade etti. 

2014'te 11 aylık dönemde toplam 62 bin yatak kapasiteli 243 otel için 3.9 milyar liralık yatırım teşviği alındığını söyleyen Bayındır, "Her yıl bunun yarısı kadar yatırımın gerçekleşeceğini düşünürsek 8 yılda en az 300 bin yeni yatak kapasitesi daha devreye girecektir" diye konuştu. 


İstanbul ve Antalya'daki otel yatırımlarının minimum seviyeye çekilmesi gerektiğini vurgulayan Bayındır, çözüm sürecinin de etkisiyle özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki atıl kalan turizm talebinin öne çıkacağını öngördüklerini vurguladı. Kış turizmi alanındaki yatırımların da...