06 / 05 / 2024

2b arazi süresi

2b arazi süresi

2B, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin alım satım işlemleri için bazı şartlar bulunuyor. İşte, 2b arazi alım şartları!

2B arazi satın alınır mı?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B arazi deniyor. Peki, 2B arazi satın alınır mı? 2B arazilerin satışı nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

2B arazileri için 6 aylık ek başvuru süresi!

2/B arazileri ile ilgili yatırımcılara müjde niteliğinde karar geldi. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu hâlde süresinde başvuru yapmamış olanlara altı aylık ek başvuru süresi tanınması amaçlanıyor.

İzmir Sarnıç’taki 2B arazi sahiplerine müjde!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Gaziemir Sarnıç’ta yılardır süre gelen 2B arazi sahiplerinin sorununun çözüldüğünü açıkladı...

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018?

Hak sahiplerinin 2B arazilerine başvuru süreci devam ediyor. Peki, 2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018? En son başvuru hangi tarihte alınacak?

2B arazileri için başvuru süresi 6 ay uzatıldı!

2B alanlarında bulunan taşınmazların satışı için başvuru süresi 7 Mart'ta sona eriyordu. Ancak yapılan yeni düzenleme ile süre uzatıldı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

2B arazi başvurularına ek süre tanınacak!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B arazi başvurularına ek süre geleceğini açıkladı.

Taşkın yapı zamanaşımı süresi!

Bir yapının başkasına ait araziye taşırılan kısmı, eğer yapıyı yapan malik taşırılan arazi üzerinde bir irtifak hakkına sahip bulunuyorsa, ona ait taşınmazın bütünleyici parçası olur. Peki, taşkın yapı zamanaşımı süresi nedir?

2b arazi satışında istenen belgeler!

2b arazilerin satışı için, satın alma süresi içerisinde ilgili idarelere başvuru yapılması gerekiyor. İşte, 2b arazi satışında istenen belgeler!

2b arazi doğrudan satış başvuru dilekçesi!

2b araziler, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerler olarak biliniyor. 2b arazilerin hak sahiplerine doğrudan satışı başvuru ile yapılabiliyor. İşte, 2b arazi doğrudan satış başvuru dilekçesi!

2b arazisi muvakafatname süresi!

Ülkemizde orman vasfını kaybetmiş hazine araziler, 2b arazisi olarak ifade ediliyor. Bu araziler genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkıyor. İşte, 2b arazisi muvakafatname süresi!

Emlak vergisi beyan süresi!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mal sahibi olan kimselerin, hangi mallara sahip olduklarını bağlı oldukları belediyelere bildirmeleri gerekiyor. Peki, beyan ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyan süresi...

2b arazi süresi Haberi

2b arazi süresi

2b arazi alım şartları!

Rantı yüksek illerde orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyecek olan alanlara 2b arazi deniyor. 


2B, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. 73 bin hektarlık alanı kaplayan bu araziler üzerinde, su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanmış bulunan 400 bin civarında yapı yer alıyor. 


Yapılan kadastro tespiti ile hak sahibi ve işgalci olarak tespit edilen kimselerin başvuru yapması gerekiyor. Bu kişiler müracaat ederek başvurularını yapabiliyor. Ancak, 2b arazilerin alım işlemi için bazı şartlar bulunuyor. 


2b arazi alım işlemleri için  il müdürlüklerine ya da deftarlılara başvuru yapılabiliyor. Başvuru için gereken belgelerin eksiksiz olması gerekiyor.


Başvuru sahiplerinden satış bedellerine mahsup edilmek üzere;...