30 / 04 / 2024

2b başvuruları ne zaman bitecek

2b başvuruları ne zaman bitecek

Ümraniye'deki 6 mahallede 2b satışları yeniden başladı. 6.000'e yakın 2/B parseline ilişkin olarak derdest dava nedeniyle 2/B arazilerinin üzerindeki vatandaşlara satış işlemleri Şubat ayında durdurulmuştu...

2B’de kaçıranlar için ek süre geliyor!

AK Parti'li vekil Bilgiç’in imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifinde, 2B'de başvuru ve ödeme süresini kaçıranlara 3 aylık başvuru süresi verilmesi öngörüldü...

2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

TOKİ Kastamonu Ağlı başvuruları ne zaman?

TOKİ Kastamonu Ağlı'da dairelerin sözleşme tarihi itibariyle 36 ay içerisinde teslim edilmesi planlanıyor. Projede 795,15 TL taksitle ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Kastamonu Ağlı başvuruları ne zaman?

TOKİ Malatya Akçadağ 2. Etap başvuruları ne zaman?

TOKİ Malatya Akçadağ 2. Etap'ta 7 bin 390 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Proje 2 oda 1 salon dairelerden meydana geliyor. Peki TOKİ Malatya Akçadağ 2. Etap başvuruları ne zaman?

TOKİ Zonguldak Bakacakkadı başvuruları ne zaman?

Satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yapılabilen TOKİ Zonguldak Gökçebey Bakacakkadı'da daire fiyatları 104 bin 500 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Zonguldak Bakacakkadı başvuruları ne zaman?

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi başvuruları ne zaman bitecek?

Açık satış yöntemiyle 151 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ Seyhan Barış Mahallesi'nde 120 ay vade imkanı sağlanıyor. Peki TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi başvuruları ne zaman bitecek?

TOKİ Bursa Keles 2. Etap başvuruları ne zaman bitecek?

Satış fiyatları 95 bin 594 TL'den başlangıç gösteren TOKİ Bursa Keles 2. Etap'ta 80 adet konut satışa sunuluyor. Peki TOKİ Bursa Keles 2. Etap başvuruları ne zaman bitecek?

TOKİ Ordu Mesudiye başvuruları ne zaman bitecek?

Aylık taksitlerin 332,63 TL'den başladığı Ordu Mesudiye TOKİ Konutları 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı. Proje kura yöntemiyle satışa sunuluyor. Peki TOKİ Ordu Mesudiye başvuruları ne zaman bitecek?

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi başvuruları ne zaman?

Açık satış yöntemiyle satışa çıkarılan TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi'nde daireler 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlandı. Peki TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi başvuruları ne zaman?

TOKİ Manisa Salihli Taytan başvuruları ne zaman?

TOKİ Manisa Salihli Taytan'da satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülüyor. Proje tamamı 2+1 konutlardan oluşuyor. Peki TOKİ Manisa Salihli Taytan başvuruları ne zaman?

TOKİ Zonguldak Gökçebey Bakacakkadı başvuruları ne zaman bitecek?

TOKİ Zonguldak Gökçebey Bakacakkadı'da 255 adet konut satışa sunuluyor. Projede daire fiyatları 104 bin 500 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Zonguldak Gökçebey Bakacakkadı başvuruları ne zaman bitecek?

Malatya Akçadağ TOKİ başvuruları ne zaman?

TOKİ Malatya Akçadağ 2. Etap'ta satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülüyor. Projede yer alan 73 adet konut açık satışa sunuluyor. Peki Malatya Akçadağ TOKİ başvuruları ne zaman?

TOKİ Siirt Evren Mahallesi başvuruları ne zaman bitecek?

TOKİ Siirt Evren Mahallesi'nde daire fiyatları 141 bin 165 TL'den başlıyor. Projede 144 aya varan vade imkanı sunuluyor. Peki TOKİ Siirt Evren Mahallesi başvuruları ne zaman bitecek?

TOKİ Kahramanmaraş Afşin başvuruları ne zaman?

TOKİ Kahramanmaraş Afşin 1. Etap'ta 3+1 olarak tasarlanan daire yer alıyor. Projede 120 aya varan vade seçeneği sunuluyor. Peki TOKİ Kahramanmaraş Afşin başvuruları ne zaman?

2b başvuruları ne zaman bitecek Haberi

2b başvuruları ne zaman bitecek


Milli Emlak İdaresince Ümraniye, İnkilap, Topağacı,Kazım Karabekir, Dumlupınar,Elmalıkent mahallelerinde bulunan ve dava konusu olan alanda yer alan 6.000'e yakın 2/B parseline ilişkin olarak derdest dava nedeniyle 2/B arazilerinin üzerindeki vatandaşlara satış işlemleri Şubat ayında durdurulmuştu. 


Geçtiğimiz günlerde Ümraniye'deki  İnkilap, Topağacı,Kazım Karabekir, Dumlupınar,Elmalıkent mahallelerinde 2b satışları yeniden başladı.


Hukukçu Cihangir Dönmez'in 2b arazilerinin satışlarının tekrar başlamasına ilişkin kaleme aldığı yazı şu şekilde;


Milli Emlak İdaresi tasarrufları:

Dava konusu alan 5831 Sayılı Yasa kapsamında 6000 den fazla parsele ifraz edilmiştir. Maliye Hazinesi dava konusu alanı tapu kayıtlarında yer alan davalıdır şerhine rağmen işgalcilere satışa açmıştır. 


Maliye hazinesine yazdığımız uyarı yazıları sonucu Milli Emlak Genel Müdürlüğü 15 Ocak 2015 tarihli bir yazıyla İstanbul Defterdarlığından davalı alanda satışları durdurmasını ve daha önce yapılan satış  işlemlerinin iptal edilmesini emretmiştir.


İstanbul Defterdarlığı işgalcilere...