14 / 05 / 2024

2b ecrimisil bedeli nedir

2b ecrimisil bedeli nedir

Devlete ait hazine taşınmazlarının gerçek ve tüzel kişiler tarafından izinsiz kullanılması halinde, ilgili kişilerden ecrimisil bedeli talep ediliyor. Peki ecrimisil bedeli nedir? Ecrimisil bedeli nasıl belirlenir?

2b Mimari Proje Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

2b Mimari Proje Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Barbaros Bilgen tarafından kuruldu.

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

Çiftçiye kirasız hazine arazisi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda olan kullanılmayan ve tarıma uygun hazine arazilerini çiftçilere, yazlık ekime uygun stratejik bitkilere yönelik örnek amaçlı ekim için kira ve ecrimisil bedeli alınmadan kullandıracak.

İzmir Balçova'daki arsa mağdurlarına ecrimisil müjdesi!

Balçova’daki “arsa mağdurları”nın avukatı M. Kemal Turan müjdeyi verdi. Turan, AİHM’in, otoyol yapımında kamulaştırma bedeli verilen bin kişiye, ecrimisil ödenmesi kararını aldığını bildirdi.

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjde!

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjdeli haber geldi. 2B’de bedeli ödemeyen, taksiti geciktirenlere bir şans daha verilecek. Naci Ağbal, “Vatandaşlara yeni bir başvuru hakkı getiriyoruz. Arazi bedelleri güncellenecek” dedi

2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

Orman vasfını yitirmiş olan 2b arazilerin satışlarında başvuru sahiplerinden satış bedeli üzerinden belirli ücret ödemesi yapması isteniyor. Peki, 2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre orman sınırları dışına çıkarılmış araziler 2b olarak biliniyor. Peki, 2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?

2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

Orman alanlarının dışına çıkarılmış olan 2b arazilerinin satışı sadece hak sahibi kişilere yapılabiliyor. Hak sahiplerinin Malmüdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Peki, 2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

2b arazi satış bedeli!

Rantı yüksek olan yerlerde orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2b arazi deniyor. İşte, 2b arazi satış bedeli!

Ecrimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil adı altında tazminat talep ediliyor. Peki, crimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Ecrimisil ödenmeyince, 1500 konutun yolunu kapatacak!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, işadamı Murat Şevk, 5 sitenin kullandığı yolun arazisinden geçen 1 kilometrelik kısmını, istediği toplam 1 milyon 292 bin liralık ecrimisil bedeli ödenmediği gerekçesiyle kapatacağını açıkladı.

Bodrum'da toplam 1500 konuttan oluşan 5 sitenin yolu kapanacak!

Bodrum'da, işadamı Murat Şevk, arazisinden geçen 1 kilometrelik yolu istediği toplam 1 milyon 292 bin liralık ecrimisil bedeli ödenmediği gerekçesiyle 1 Ekim’den itibaren elektrikli tel, bariyer ve kapanlarla kapatacağını açıkladı...

Ecrimisil bedeli nedir?

Devlete ait hazine taşınmazlarının gerçek ve tüzel kişiler tarafından izinsiz kullanılması halinde, ilgili kişilerden ecrimisil bedeli talep ediliyor. Peki ecrimisil bedeli nedir? Ecrimisil bedeli nasıl belirlenir?

2b ecrimisil bedeli nedir Haberi

2b ecrimisil bedeli nedir

Ecrimisil bedeli nedir?

Hazine taşınmazlarının gerçek ve tüzel kişiler tarafından izinsiz kullanılması halinde, ilgili kişilerden ecrimisil bedeli talep ediliyor. Peki ecrimisil bedeli nedir? Ecrimisil bedeli nasıl belirlenir?


Ecrimisil bedeli, hazine taşınmazları üzerinde işgali gerçekleştiren kimselerden talep edilen tazminat olarak karşımıza çıkıyor. Ecrimisil mevzuatta şu şekilde tanımlanıyor:


"Ecrimisil; Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor. Ecrimisil, Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminattır." Peki, ecrimisil bedeli neye göre belirlenir? Ecrimisil bedeli ne kadar?


Hazine taşınmazlarından kiraya verilen, irtifak hakkı kurulan veya kullanma izni...