29 / 04 / 2024

2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?

2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre orman sınırları dışına çıkarılmış araziler 2b olarak biliniyor. Peki, 2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?



2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?

Esasen 2b yasası diye adlandırılan özel bir yasa olmayıp, 2B deyimi, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. 


473 bin hektarlık alanı kaplayan bu araziler üzerinde, su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanmış bulunan 400 bin civarında yapı yer alıyor. 


Orman vasfını yitirmiş ve geri kazanılması mümkün olmayan bu araziler genellikle rantı yüksek bölgelerde bulunuyor.  Bu İller arasında  Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova yer alıyor. 


2b kadastro tespiti ile hak sahibi ve işgalci olarak tespit edilen kimselerin başvuru yapmaları gerekiyor. Bu kişiler başvurularını ilçelerde Malmüdürlükleri,illerde Defterdarlıklara yapabiliyor. 


2b arazi çalışmaları kapsamında kadastrosu yapılan yerlerin işgalcilerine mal müdürlükleri ve milli emlak müdürlüğü aracılığıyla ecrimisil (birikmiş işgal tazminatı) ödemeleri için ihbarnameler gönderiliyor. İşgalcilerin bu ihbarnamelerden sonra gereken ödemeyi yapmaları gerekiyor. 


2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön