03 / 05 / 2024

3. Havalimanı bataklık mı

3. Havalimanı bataklık mı

Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfü Elvan, 3.'üncü havalimanı inşaatı sahasında incelemelerde bulundu. Bakan Elvan sahanın gerçekten bataklık olduğunu ancak dünyada havalimanı inşaatlarının bataklık zemine yapılabildiğini kaydetti.

Fuat Oktay: 3. havalimanı borç yapılandırmayacak!

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA borcunun 5 milyar Euro'ya kadar olan kısmını yapılandırmak amacıyla Londra merkezli Dome Group'u yetkilendirmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 3. havalimanının borç yapılandırma işlemini gerçekleştirmeyeceğini belirtti.

Sani Şener: Biz ‘3. havalimanında yokuz’ diye kıskançlık kesinlikle yok!

Atatürk Havalimanı'ndaki son röportajını veren TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Biz ‘3. havalimanında yokuz’ diye kıskançlık kesinlikle yok. Biz iş adamıyız, TAV bundan sonra da devam edecek" dedi...

3. Havalimanı uyanık girişimcilerin yeni hedefi oldu!

"Uyanık" girişimciler, resmi açılışı 29 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın sosyal medyada paylaşılan "isim tahminleri" ile ilgili alan adlarını (domain) topladı.

Sabiha Gökçen ile 3. Havalimanı arası 45 dakika olacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli kapsamında yapılacak metro hattında kurulacak makas sistemiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan bir tren, kesintisiz bir şekilde 3. Havalimanı’na ulaşabilecek.

3. havalimanı eylemine katılan işçi: Kimse bizi kışkırtmadı!

Kötü çalışma koşullarının protesto edildiği 3. havalimanı inşaatında eyleme katılan bir işçi yaptığı açıklamada "Kimse bizi kışkırtmadı, herkes öyle doldu ki, dinamit gibi bekleyenler var" diye konuştu.

3. havalimanı inşaatında eyleme katılan 24 işçi tutuklandı!

3. havalimanındaki kötü çalışma koşullarını gerekçe göstererek eylem yapan işçilerden 24'ü tutuklandı.

TAV'dan 3. havalimanı ortaklık açıklaması!

TAV Havalimanları Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 3. havalimanı ortalık açıklaması yaptı...

3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı!

3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle eylem başlattı.

3. havalimanı bağlantı yolları tamamlandı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli derken, dünyanın gözü şimdi de 3. Havalimanı'nda. Peki 3. havalimanı inşaatında son durum ne?

Aşkın Nur Yengi 3. havalimanı yakınlarından arsa aldı!

1990 yılından bu yana aralıksız olarak sahneye çıkan Aşkın Nur Yengi gayrimenkul yatırımlarını sürdürüyor. Yengi 3. havalimanı yakınlarından arsa aldı.

3. havalimanına komşu 15 bin konut yolda! 

Emlak Konut GYO ile THY 3. havalimanı çalışanları ve İstanbulular için düğmeye bastı. Arnavutköy’e bağlı Dursunköy’de 3.6 milyon metrekare alanda yaklaşık 15 bin konut yapılması planlanıyor. 

3. havalimanı GSMH'ye katkı yapacak!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın önemini Londra’da Sky News'e anlatan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Samsunlu, 3. havalimanının GSMH'ya yaklaşık yüzde 5 gibi önemli bir katkı yapacağını da aktardı.. 

AB'den 3. havalimanına övgü: Gurur duymalısınız!

Avrupa Komisyonu'nun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, İstanbul ziyaretinde 3. havalimanı ile ilgili, "3. Havalimanıyla gurur duymalısınız. Son teknolojiyle donatılmış çok büyük bir havalimanı gerçekten. Yapımı takdire şayan" dedi...

3. Havalimanı bataklık mı Haberi

3. Havalimanı bataklık mı


Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfü Elvan, 3.'üncü havalimanı inşaatı sahasında incelemelerde bulundu. Bakan Elvan sahanın gerçekten bataklık olduğunu ancak dünyada havalimanı inşaatlarının bataklık zemine yapılabildiğini kaydetti.


Bakan Elvan, ihalenin açık bir biçimde yapıldığını ifade ederek, yap-işlet-devret kapsamında kamunun kasasına 22 milyar 152 milyon Euro gireceğini söyledi. Bakan Elvan, ihaleyi kazanan konsorsiyumun 10 milyar 247 milyon euroluk bir yatırım yapacağını hatırlatarak, "Havalimanımız 6 adet bağımsız pistten oluşuyor. Tamamlandığında yılda 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak" dedi. Bakan Elvan, havalimanı inşaatında 142 bin kişinin çalışacağını ifade etti.


"Saha gerçekten bataklık"


İşte Bakan Elvan'ın açıklamaları:

"Saha gerçekten bataklık olan bir saha. Yıllardır kömür ocakları işletmecileri tarafından kullanılmış. Biz buraya havalimanı yapmakla bu bölgeyi ıslah ediyoruz. Biz dünyanın en büyük havalimanını bu bataklığı ıslah ederek gerçekleştiriyoruz. Tüm...