02 / 05 / 2024

3. havalimanı bölgesinde bitkiler korunacak mı

3. havalimanı bölgesinde bitkiler korunacak mı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3'üncü havalimanının yapımının çevredeki kuşlar ve nadir bitkilere zarar verdiği yönündeki eleştirileri yanıtladı. Zambak ve kardelen soğanları başka yerlere taşınacak...

Marmara bölgesinde en fazla satılık konut stokunun olduğu il belli oldu! 26 bin 974 konut satılmayı bekliyor

Mart 2024 döneminde satılık konut stok adetleri toplamı, bir önceki aya kıyasla yüzde 3 oranında artarak 983 bin 520 adet oldu. Marmara bölgesinde ise o ilde toplam 26 bin 974 konut satılmayı bekliyor...

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi! 

Deprem bölgesinde bugüne kadar 8 milyar Türk Lirası tutarında tazminat ödemesi yapıldı. Ancak bunun 3 milyar TL'si hala çekilmedi. DASK'tan konu ile ilgili açıklama yapıldı. 

Antalya 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi!

Kaş-Demre arasına kurulması planlanan Antalya’nın 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi. Bölgede arsa tahsisi yapılan Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin havalimanının yatırımları hızlandıracağını açıkladı. 

3. Havalimanı'nda yine isyan! İnşaat işçileri iş bıraktı!

3. Havalimanı şantiyesinde İGA bünyesinde faaliyet gösteren DGS firmasında çalışan inşaat işçileri, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek iş bıraktı.

Sabiha Gökçen ile 3. Havalimanı arası 45 dakika olacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli kapsamında yapılacak metro hattında kurulacak makas sistemiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan bir tren, kesintisiz bir şekilde 3. Havalimanı’na ulaşabilecek.

3. Havalimanı’nın kulesi havadan görüntülendi!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ’Lale’ figüründen esinlenerek yapılan ’Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi

3. Havalimanı bölgesinde kot 60 metreye düşürüldü!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, dün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında bazı açıklamalar yaptı. 

Kuveyt'ten 3. havalimanı bölgesine yatırım!

AL-DAAR yatırım grubu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı’nın yapıldığı Arnavutköy ilçesine 2013 yılından beri değeri yarım milyar doları bulan arazi yatırımı gerçekleştiriyor...

3. havalimanın ilk etabı 4 ay sonra açılacak!

Tamamlandığında dünyanın büyüğü olacak resmi açılışı 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan 3. havalimanının birinci etabının inşaatı bitmek üzere. 

Türkiye 3. havalimanı ile lojistik üs olacak!

DHL Express’in CEO’su Lassen, 3. Havalimanı’yla birlikte Türkiye’nin bölgesel bir lojistik üssü olacağını öngördüklerini dile getirdi. 

3. havalimanı bölgesindeki projeler IFTE'de tanıtılacak!

İstanbul’da yapımı devam eden yeni havalimanının açılışına aylar kala ciddi bir konut ihtiyacı ortaya çıkarken, bölgede konut projeleri yürüten inşaat firmaları havayolu çalışanları ile IFTE fuarında buluşacaklar. 

AB'den 3. havalimanına övgü: Gurur duymalısınız!

Avrupa Komisyonu'nun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, İstanbul ziyaretinde 3. havalimanı ile ilgili, "3. Havalimanıyla gurur duymalısınız. Son teknolojiyle donatılmış çok büyük bir havalimanı gerçekten. Yapımı takdire şayan" dedi...

Alman Büyükelçi, 3. havalimanını ziyaret etti!

İstanbul'da çalışmaları tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı inşaatını Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann da ziyaret etti. Büyükelçilik bu ziyareti "etkileyici" notuyla paylaştı.

3. havalimanı bölgesinde bitkiler korunacak mı Haberi

3. havalimanı bölgesinde bitkiler korunacak mı

Havalimanı inşaatının sürdüğü bölgede hayvan ve bitki türleri korumaya alındı. Zambak ve kardelen soğanları taşınıyor.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3'üncü havalimanının yapımının çevredeki kuşlar ve nadir bitkilere zarar verdiği yönündeki eleştirileri yanıtladı. Eroğlu, inşaat çalışmalarının devam ettiği alandaki zambak ve kardelen soğanlarının başka yerlere taşındığını, bazı bitkilerin tohumlarının da gen bankasına aktarılacağını belirtti. Bölgedeki çevreci çalışmaları için dokuz akademisyenden oluşan bir heyet kurulduğunu söyleyen Eroğlu, "Buradaki kuşlar iki yıl boyunca akademisyenler tarafından takip edilecek. Herkes rahat olsun, 3'üncü havaalimanıyla ilgili tedbirler en üst seviyede alındı" dedi. Havalimanının yapılacağı arazide bulunan ağaçlarla ilgili de bir kurtarma planı hazırlandığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu: "Taşınabilir ağaçlar nakledilecek. Kesmek zorunda kaldıklarımızın beş katını çevreye dikeceğiz. Bina veya pist altında kalacak...