12 / 05 / 2024

3. havalimanı doğaltaş

3. havalimanı doğaltaş

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) üyeleri, doğal taş ihracatını arttırmak için dünya turuna çıkıyor. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Çantamızı alıp kapı kapı gezeceğiz. Devletin verdiği teşviklerle Amerika, Avusturya, Yeni Zelanda ve Hindistan’a gi

3. Havalimanı için geri sayım başladı!

Dünyanın en büyük projeleri arasına giren 3. Havalimanı'nda ilk uçuş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum günü olan 26 Şubat’ta yapılacak.

3. havalimanında yerli mermer tartışması büyüyor!

3. havalimanında, yerli mermer ve doğal taş kullanımına ilişkin tartışma büyüyor. Projede yerli ürün kullanılması gerektiğini savunan sektör temsilcileri, ithalatçıların ortaya attığı ‘Türk doğal taşında radyasyon var’ iddiasının bilimsel bir temele dayanmadığını belirtiyor.

Ekonomik durgunluk doğaltaş sektörünü olumsuz etkiledi!

3. Meslek Komitesi Başkanı Metin Şener, "Asya'dan başlayan ekonomik belirsizlik ve Ortadoğu'daki iç savaşlar her sektörü olduğu gibi ülkemiz ve bölgemiz doğaltaş sektörünü de olumsuz yönde etkilemiştir" dedi.

3. Havalimanı 26 Şubat 2018'de açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Havalimanı’nın hizmete giriş tarihinin 26 Şubat 2018 olmasını istedi. 26 Şubat, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun doğum günü.

Temel Kotil: 3. Havalimanı dünyanın tarihini değiştirecek!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye’nin gurur projesi 3. Havalimanı için “Dünyanın tarihini değiştirecek” dedi. Kotil, Afrika, Uzak Doğu ve Orta Asya’nın İstanbul’u kullanarak Avrupa ve ABD ile buluşacağını söyledi.

3. havalimanının fiili inşaatı Mayıs'ta başlayacak!

3. havalimanı için “Keşke daha evvel başlasaydı” diyen DHMİ’nin yeni Genel Müdürü Yıldırım, “Avrupa’yı derinden etkileyecek bir projedir. Yeter ki biz doğru olarak bunu yapalım” dedi.

GDM Doğaltaş ve Mimarlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

GDM Doğaltaş ve Mimarlık Dış Ticaret Limited Şirketi, Gülsüm Altunel tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 3 Nisan'da Kadıköy, Fenerbahçe Mahallesi, Fener Kalamış Caddesi'nde kuruldu.

Ahmet Davutoğlu: 3. havalimanı projesi topografik açıdan en doğru yerde!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. havalimanı projesinin topografik açıdan en doğru yerde gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu alan yıllardın madencilik faaliyetleri kapsamında adeta delik deşik edilmiş. " dedi..

Mermer ve doğaltaş sektöründe katma değer hareketi başladı!

İtalya'nın Verona şehrinde düzenlenen Uluslararası Marmomacc Taş, Tasarım ve Teknoloji Fuarı'na İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) milli katılım gösterdi. Mermer ve doğaltaş sektöründe katma değer hareketi başladı...

3. havalimanı da davalık oldu!

3. havalimanı da davalık oldu. Mimar ve mühendisler, AKP'nin mega projelerinin Marmara bölgesinde dünya tarihinde eşi görülmemiş bir doğa ve çevre katliamına sebep olduğuna dikkat çektiler.

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

3. havalimanı şirketi için Rekabet Kurumu'na başvuru yapıldı!

İstanbul 3. havalimanının yapımı ve işletmesini üstlenecek İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin kuruluşuyla ilgili Rekabet Kurumuna bildirimde bulunuldu.Konuya ilişkin duyuru, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı.

TMMOB'den 3. havalimanı planlarına dava!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

3. havalimanı doğaltaş Haberi

3. havalimanı doğaltaş

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) üyeleri, doğal taş ihracatını arttırmak için dünya turuna çıkıyor. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Çantamızı alıp kapı kapı gezeceğiz. Devletin verdiği teşviklerle Amerika, Avusturya, Yeni Zelanda ve Hindistan’a gideceğiz” dedi.


HÜRRİYET Dünyası, sektörlerin ve şehirlerin bugününü, potansiyellerini, sorunlarını, çözüm önerilerini ve hedeflerini gündeme getirmek amacıyla düzenlediği 2023 Vizyon Toplantıları’nda İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’ni (İMİB) ağırladı. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Taş Yapı imzası taşıyan ‘Four Winds’ projesi ev sahipliği yaptı. Toplantıda, maden sektörünün hedefleri, sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu ve İMİB Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya’nın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda maden sektörünün temsilcileri de görüşlerini paylaştı.


DOĞAL TAŞTA İDDİALIYIZ

Türkiye’nin maden ihracatının şu anda olması gereken yerde...