03 / 05 / 2024

3. havalimanı finansman paketi

3. havalimanı finansman paketi

3. Havalimanı’nın ilk etabının 4.5 milyar Euro’luk finansman paketi tamamlandı. Üç kamu bankasının aslan payını üstelendiği finansman paketine, DHMİ gelir garantisi verdi. İşte konuşma sırasıyla devam eden törendeki önemli açıklamalar:

Üçüncü havalimanının finansman paketi 19 Ekim'de imzalanacak!

Özdemir, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının ilk etap yatırımına yönelik 4.5 milyar euroluk finansman paketini 19 Ekim'de imzalamayı planladıklarını; toplam altı bankanın yer alacağı paketin yaklaşık yüzde 70'ini kamu bankalarının üstleneceğini söyledi.

Ahmet Arslan'dan 3. Havalimanı finansörü açıklaması!

Hollandalı firma 3. Havalimanı finansmanından çekildi iddialarına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yanıt verdi. Bakan Arslan; 'Tek firmanın çekilmesi projeyi etkilemez.' dedi.

DenizBank, 3. havalimanı finansmanında en yüksek tutarı sağladı!

DenizBank Genel Müdürü Ateş, "3. Havalimanına sağlanan finansmanda DenizBank 500 milyon avro ile özel bankalar arasında en yüksek tutarı sağlayan banka oldu" dedi.

3. Havalimanı'nın 4.5 milyar euro'luk kredisi imzalandı!

3. Havalimanı'nın ilk etabı için gerekli 4.5 milyar euro'luk finansman paketi 3'ü kamu 3'ü de bankayla imzalandı. Törene Cumhurbaşkanı ve Başbakan'da katıldı.

Güntay Şimşek: 3. Havalimanı'nı 2 yıl nasıl bekleyeceğiz?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla, kamu ve özel bankalarımızdan sağlanan finansman ile 3. havalimanı için kredi meselesi de çözüldü.

3. Havalimanı’nın 4.5 milyar euroluk kredi anlaşması imzalandı!

İstanbul’da yapımı süren 3. Havalimanı’nın 4.5 milyar euro’luk kredi anlaşması imzalandı. Finansman, 3’ü kamu 3’ü özel 6 bankadan sağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çılgın projeler diyorduk ya, en önemli çılgın proje şu anda bu” dedi.

3. Havalimanı'nın kredi sözleşmesi imzalandı!

İstanbul 3. Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Havalimanının ilk etabı için toplam altı bankadan 4.6 milyar euro kredi sağlandı.

3. havalimanının ilk etabının finansman paketi tamam!

3. Havalimanı’nın ilk etabının 4.5 milyar Euro’luk finansman paketi tamamlandı. Üç kamu bankasının aslan payını üstelendiği finansman paketine, DHMİ gelir garantisi verdi. İşte konuşma sırasıyla devam eden törendeki önemli açıklamalar:

3. Havalimanı'na yerli finansman!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı kredisinin yüzde 70'ini kamu, yüzde 30'unu özel bankaların sağladığını yabancı bankaların işi uzatma ihtimalinden dolayı yerlilerle yola devam ettiklerini söyledi.

3. Havalimanın finansmanı yerli bankalar olacak!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı kredisinin yüzde 70'ini kamu, yüzde 30'unu özel bankaların sağladığını yabancı bankaların işi uzatma ihtimalinden dolayı yerlilerle yola devam ettiklerini söyledi

3. Havalimanının ilk etap finansmanında kefil DHMİ!

3. havalimanının ilk etabının 4.5milyar Euro’luk finansman paketi tamamlandı. Bugün imzalanacak anlaşmada aslan payını 3 kamu bankası üstlendi, Hazine değil, DHMİ gelir garantisi verdi

Almanya'dan 3. Havalimanı için kredi istendi!

Hükümet, 3. Havalimanı projesinin finansmanı için Alman bankalarının kapısını çaldı. Taraf gazetesinin haberine göre Almanlar, projenin finansmanı için yapılan görüşmelerde, "çevre" ile ilgili çekincelerini sıraladı.

3. havalimanı 2018'in ilk çeyreğinde açılacak!

Limak Holding Başkanı Özdemir “İstanbul 3. havalimanı projesi için 4.5 milyar Euro’luk finansman paketini 19 Ekim’de imzalamayı planlıyoruz. Finansmanda Finansbank, Garanti ve Denizbank ile Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank yer alıyor” dedi.

3. Havalimanı'nın finasmanı için imzalar Ekim'de atılacak!

İngiliz hukuku yerine Türk hukuku kullanılarak yazılan 3. havalimanının proje finansman kredisini imzalamak için taraflar ekim ayında masaya oturacak. Finansmanın yarısını 3 kamu bankası paylaşacak.

3. havalimanı finansman paketi Haberi

3. havalimanı finansman paketi

Ertem Şener'in sunduğu törende İGA adına konuşan işadamı Nihat Özdemir, "Bu dev yatırım hakkında önemli gördüğüm bilgileri paylaşmak istiyorum. 76 milyon metre kare büyüklübirlikte 100 binlerce kişiye istihdam sağlanacak. bugün itibariyle en büyük makine parkına sahibiz Yılda 200 milyon yolcu kapasitesi...


Yatırımı üstlenen 5 ortak olarak bugüne kadar dünyanın dört bir yanındaki tecrübelerimizi bu projeye aktarıyoruz. hedefimiz dünyanın en büyük havalimanını tamamlayarak 2018 yılının ilk çeyreğinde işletmeye açmaktır. O gün geldiğinde bu dev projeyi tamamladığımızı dünyaya duyuracağız. İşletleme açtığımız günden itibaren KDV dahil 1 milyar 46 milyon euro dahil devlet bütçesine kazandıracağız. Bu arada da 10 milyar euronun üzerinde yaıtrım yapacağız." dedi.



TAAHÜTLER 300 MİLYAR LİRAYA YAKLAŞTI

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın: Gücünü Türkiye ekonmisinden alan bankacılık sektörümüzün proje bazında...