11 / 05 / 2024

3. havalimanı yer teslimi

3. havalimanı yer teslimi

Sadece özel jet, kargo ve charter uçuşlarının gerçekleşeceği 3. Havalimanı projesi 42 - 48 ay sonra açılacak. Ayrıca projenin yer teslimi de bir kaç ay içerisinde gerçekleşecek...

Mini Robot Ada 3 havalimanında göreve talip!

Konya'da, Akınsoft yazılım firmasınca kurulan "AkınRobotics" fabrikasında üretilen yerli insansı "Mini Robot Ada", inşaat çalışmaları hızla süren 3. havalimanının yer hizmetlerinde görev almaya talip oldu.

3. havalimanının ilk etabı tamamlanıyor!

Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer alan 3. havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılıyor. Peki metro hattı ne zaman açılacak?

Nakliyeciler, 3. Havalimanı’ndan yer istiyorlar!

Ak Zirve Gayrimenkul’ün satın aldığı Zeytinburnu Ambarlar Sitesi’nden çıkarılan nakliyeciler, 3. Havalimanı’ndan yer istiyorlar.

3. Havalimanı uzaydan da göründü!

Türkiye'nin en önemli mega projeleri arasında yer alan İstanbul'un Yeni Havalimanı uzaydan da göründü. İşte, 3. Havalimanı'nın uzaydan görüntüsü...

3. havalimanı, akıllı havalimanı olmalı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Abbas Güçlü bugünkü yazında "3. havalimanı "en büyük" mü yoksa "en akıllı" mı olmalı?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazı...

3. Havalimanı 29 Ekim 2018'de açılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan 3. Havalimanı'nın inşaatını inceledi. Yıldırım, ''3. Havalimanı 29 Ekim'inde tamamen bitmiş ve hizmete alınmış olacak'' diye konuştu.

İstanbul 3. Havalimanı'nda tüm işler planlandığı şekilde!

Ulaştırma Bakanı Arslan, "3. Havalimanı projesinin ilk fazını 2018'in ilk çeyreğinde devreye sokmayı hedefliyoruz. 3. Havalimanı projesinde yer almak adına herkesin yarıştığı bir ortamda, kimsenin çekilmesi söz konusu değil" dedi.

3. havalimanı metrosu 6 ilçeden geçecek!

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ulaşımı sağlayacak metro hattı 6 ilçeden geçecek. Metro hattında 13 istasyon yer alacak.

3. havalimanının ilk yolcu salonu tamam!

3.havalimanının " ilk" yolcu salonu tamamlandı. Örnek olarak yapılan yolcu salonunda bekleme koltuklarından, yürüyen merdivenin örneklemesine, uçakların iniş kalkış saatlerini gösteren elektronik panolara kadar tüm detayları yer alıyor.

3. havalimanı dünyanın en pahalısı seçildi!

İnşaatı devam eden İstanbul 3. havalimanı, yapım maliyeti açısından 25,6 milyar Euro ile dünyanın en pahalı havalimanı olarak belirlendi. Yeni havalimanı yolcu başına maliyet hesabına göre ise 4. sırada yer alıyor.

3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin tasarım yarışması başladı!

İGA (İstanbul Grand Airport) İstanbul Yeni Havalimanı’ işletmesi tarafından, yapımı süren 3. Havalimanı'nda yer alacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için tasarım yarışması başlatıldı.

3. havalimanı 2018'in ilk çeyreğinde açılacak!

Limak Holding Başkanı Özdemir “İstanbul 3. havalimanı projesi için 4.5 milyar Euro’luk finansman paketini 19 Ekim’de imzalamayı planlıyoruz. Finansmanda Finansbank, Garanti ve Denizbank ile Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank yer alıyor” dedi.

3. havalimanının enerjisi İstanbul'u atıklardan kurtaracak!

3. Havalimanı projesinin yönetiminde yer alan Kalyon Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, çevreci bir projeyi açıkladı. Passanger Experience Lab adıyla kurulacak olan merkezde bu alanda inovasyon ve Ar-Ge yapılacak.

3. havalimanı yer teslimi Haberi

3. havalimanı yer teslimi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İstabul'a yapılacak 3. Havalimanı'nın yer tesliminin bir kaç ay içerisinde yapılacağını söyledi. Teslim itibaren 42-48 ay içinde havalimanının açılması planlanıyor. Binali Yıldırım, havalimanı projesini dünyanın sayılı projelerinden biri olarak nitelendiriyor. 


Atatürk Havalimanı'nın yükünü hafifletmesi için hayata geçirilen 3. Havalimanı'nda sadece özel jet, kargo ve charter uçuşları...