05 / 11 / 2024

İstanbul 3. Havalimanı'nda tüm işler planlandığı şekilde!

İstanbul 3. Havalimanı'nda tüm işler planlandığı şekilde!

Ulaştırma Bakanı Arslan, "3. Havalimanı projesinin ilk fazını 2018'in ilk çeyreğinde devreye sokmayı hedefliyoruz. 3. Havalimanı projesinde yer almak adına herkesin yarıştığı bir ortamda, kimsenin çekilmesi söz konusu değil" dedi.




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul 3. Havalimanı projesinin ilk fazını 2018'in ilk çeyreğinde devreye sokmayı hedeflediklerini belirterek, "Dünyanın prestij projesi olan 3. Havalimanı projesinde yer almak adına herkesin yarıştığı bir ortamda, kimsenin çekilmesi söz konusu değil." dedi.


İstanbul 3. Havalimanı projesinden, Hollandalı bir firmanın desteğini çektiği yönündeki iddianın sorulması üzerine Arslan, bahsi geçen firma dahil tüm firmaların işine devam ettiğini ve 2018'in ilk çeyreğinde projenin birinci fazını devreye sokmayı hedeflediklerini söyledi.


Projede tüm işlerin planlandığı şekilde yürüdüğünü vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:


"İçinde bulunduğumuz konjonktürde ekonomik olarak ülkemizi güçsüz göstermeye çalışan tüm oyun kuruculara ülke olarak en iyi cevabı 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini çok başarılı şekilde gerçekleştirerek verdik. Burada 7 yerli 8 yabancı olmak üzere 4 ülkeden teklif geldi. 13 finans kuruluşu da projeyi finanse etmek için iyi niyet mektuplarını verdiler ki bu sistemde bu mektuplar çok önemlidir. Ülkemiz bu kadar güven ve istikrarla yol alırken ve ülkemizin yaptığı projelere bu kadar büyük teklifler gelirken İstanbul 3. Havalimanı'ndan herhangi bir firmanın çekilmesi söz konusu değil."


Arslan, 3. Havalimanı'ndaki tüm konveyör sistemini dünyanın en önemli firmalarından birinin çok başarılı şekilde yapmaya devam ettiğine dikkati çekerek, "3. Havalimanı'ndaki bütün projelerimizde yerli ve yabancı firmaların ilgisi olağanüstü şekilde devam ediyor. Sadece ticari kazanç için değil, dünyanın prestij projesi olan 3. Havalimanı projesinde yer almak adına herkesin yarıştığı bir ortamda kimsenin çekilmesi söz konusu değil." değerlendirmesinde bulundu. 



AA


Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;

Bu yıl ağır kış şartlarında 19 gün tamamen kapatılan ve çalışanlarına izin verilen inşaatta bu süreyi toparlamak için çalışmalar da hız kazandı. Mart ayından itibaren inşaatta çalışan sayısının artırılacağı açıklanan havalimanında haziran ayında 30 bin kişi çalışacak. Sağlanacak 7 bin kişilik ek istihdamın önemine işaret eden İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, “İnşaat çalışmaları haziran ayı ile birlikte zirve yapacak. Kira sözleşmelerinde de son çalışmalar yapılıyor. Bu konuda da imzalar atılmak üzere” dedi. 


225 BİN KİŞİ OLACAK

Havalimanındaki son gelişmeleri ve İYH’nin Türkiye ekonomisine yapacağı katkıları analiz eden raporu açıklamak için bir toplantı düzenleyen Hüseyin Keskin, havalimanının sadece inşaatıyla değil, tüm yapısıyla doğrudan ve dolaylı olarak ekonomiye önemli katkıları olduğunu vurguladı. Rapor, bağımsız düşünce ve danışmanlık kuruluşları İstanbul Ekonomi ile Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) tarafından hazırlandı. Hüseyin Keskin rapora göre, havalimanının, 2025 yılına kadar 225 bin kişiye istihdam yaratacağını söyledi. İlave hane halkı gelirinin ise 4.4 milyar dolara kadar çıkabileceği öngörülürken, Türkiye’nin ulusal ekonomisine katkısının ise milli gelirin yüzde 4.9 seviyesine kadar çıkabileceği düşünülüyor. Keskin, “Bunlar en iyi senaryo olarak ortaya çıkan veriler. Ancak en kötü senaryoda bile, biz buna ‘ayrışan dünya senaryosu’ dedik, milli gelirin yüzde 4.22 seviyesine gelecek. En kötü senaryoda bile katkısı çok ciddi” dedi. EDAM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kasım Han’n verdiği bilgiye göre, yüzde 4.9’luk oranın, 2025 yılında milli gelir içinde 73 milyar lira olması hesaplanıyor. Yine verilen bilgiye göre, havalimanında 100’e yakın havayolu şirketine 350’nin üzerinde destinasyona uçuş imkânı sağlaması bekleniyor. İyimser senaryoya göre 2025 yılı itibariyle 35.5 milyon iç hatlar, 84.9 milyon dış hatlar olmak üzere toplam 120 milyonu aşan yolcuya hizmet verilmesi öngörülüyor. 2025 yılında yolcu trafik beklentisi 120 milyon yolcu iken, yolcuların yüzde 69’unun dış hat, yüzde 31’inin ise iç hatlarda seyahat etmesi bekleniyor.


PROJEDEN ÇEKİLEN YOK

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı projesinin ilk fazını 2018’in ilk çeyreğinde devreye sokmayı hedeflediklerini belirterek, “Dünyanın prestij projesi olan 3. Havalimanı projesinde yer almak adına herkesin yarıştığı bir ortamda, kimsenin çekilmesi söz konusu değil” dedi. Projede, Hollandalı bir firmanın desteğini çektiği yönündeki iddianın sorulması üzerine Arslan, bahsi geçen firma dahil tüm firmaların işine devam ettiğini ve 2018’in ilk çeyreğinde projenin birinci fazını devreye sokmayı hedeflediklerini söyledi.


Hürriyet 



Haber Yeni Şafak  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul 3. Havalimanı projesinin ilk fazını 2018'in ilk çeyreğinde devreye sokmayı hedeflediklerini belirterek, “Dünyanın prestij projesi olan 3. Havalimanı projesinde yer almak adına herkesin yarıştığı bir ortamda, kimsenin çekilmesi söz konusu değil” dedi.


Arslan, Türk Kızılayı'nın “Kan ver, hayat ver” kampanyası kapsamında kan bağışında bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul 3. Havalimanı projesinden, Hollandalı bir firmanın desteğini çektiği yönündeki iddianın sorulması üzerine Arslan, bahsi geçen firma dahil tüm firmaların işine devam ettiğini söyledi.


TÜRK BAYRAĞINA GEÇİŞ ARTACAK

Arslan, ayrıca, uluslararası bir sektör olan denizcilikle ilgili işlemlerin acentalar marifetiyle yapıldığına işaret ederek, Türk sahipli yabancı bayraklı teknelerin Türk bayrağına geçişini kolaylaştırmak adına yasal düzenlemeler yaptıklarını ifade etti. Bu konuda ikincil mevzuatları düzenlediklerini belirten Arslan, “Beklentimiz 6 bin civarında teknenin Türk bayrağına geçmesi, marinalarımızda Türk bayrağının dalgalanmış olması” dedi.



Yeni Şafak 


Geri Dön