08 / 05 / 2024

3. köprü 5.tabliye tamamlandı

3. köprü 5.tabliye tamamlandı

Diğer bir ismi Yavuz Sultan Selim olan 3. Köprü toplamda 59 tabliyeden meydana gelecek. Beşinci tabliyenin yerleştirilme işleminin tamamlandığı projede kedi yollarının hazırlanma işlemi sürüyor.

Çinliler 3. köprüye talip!

Çinli China Merchants Expressway, CMU, Zhejiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway firmalarından oluşan 688.5 milyon dolar sermayeli konsorsiyum 3.köprünün işletmesinden sorumlu olan IC İçtaş'ın yüzde 51'ini almayı hedeflediğini açıkladı.

3.köprü inşaatında son durum!

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü'nde çelik tabliye montaj işlemlerinde ilk aşama bitirildi. 3. Köprü Projesi'nde 59 çelik tabliyeden 48'inin montaj ve kaynak işlemi tamamlandı. Asya ve Avrupa yakasının birleşmesine 247 metre kaldı.

3. Köprü'de 41 tabliyenin işlemi tamamlandı!

3. Köprü Projesi'nde çelik tabliye yapımı sürüyor. 59 çelik tahliyeden 41 'inin montaj ve kaynak işlemi tamamlandı, iki yakanın birleşmesine 415 metre kaldı.

3. Köprü'de betorname imalatlar tamamlandı!

3. köprü inşaatında sona yaklaşıldı. Her iki yakadaki kulelerde deniz seviyesinden 304,5 metre yükseklikte betonarme imalatlar tamamlandı,

3. Köprü'de iki yakanın birleşmesine son 585 metre!

3. Köprü Projesi'nde 34 çelik tabliyenin montajıyla iki yakanın birleşmesine 585 metre kaldı. ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü'nde çelik tabliye montaj işlemlerinde son dönemece girildi.

3. köprü bağlantı yollarının imar planları meclisten geçti!

3. Köprü'yü ilgilendiren Kuzey Marmara Otoyolu’nun bağlantı yollarına ait 1/5 bin ölçekli imar planları, İBB Meclisi'nden geçti.

3. Köprü'de montaj çalışmalarının yarısı tamamlandı!

3. Köprü Çelik Tabliye Sorumlusu, "Daha önce çelik tabliyeler önce karaya ardından köprü seviyesine vinçlerle alınıyordu. Artık yöntemimiz değişti" dedi.

3. köprü inşaatıda düğün yapılacak!

Davutoğlu’nun “3. köprü açılana kadar bekar işçilerin düğünleri köprü üzerinde olacak” sözleri üzerine, bu projede çalışan 5 işçi dünya evine girmek için hazırlıklara başladı. Yüklenici firma masrafları karşılayacak, Davutoğlu da nikâh şahidi olacak.

3. köprü TEM Otoyolu'ndaki yoğun trafiği rahatlatacak!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde eğik askı halatlarının montajı sürüyor. Betonarme kuleler deniz seviyesinden 304,5 metreye kadar yükseldi. 3. köprü TEM Otoyolu'ndaki yoğun trafiği rahatlatacak.

3.Köprü'de 5.tabliyenin yerleştirme işlemi tamamlandı!

Diğer bir ismi Yavuz Sultan Selim olan 3. Köprü toplamda 59 tabliyeden meydana gelecek. Beşinci tabliyenin yerleştirilme işleminin tamamlandığı projede kedi yollarının hazırlanma işlemi sürüyor.

3. köprüde tabliye çalışmaları devam ediyor!

İstanbul' un iki yakasını birleştirecek üçüncü köprüde tabliye çalışmaları devam ediyor. Üçüncü köprüde 176 adet eğik askı kablosu olacak ve bu kablolar köprü kuleleriyle çelik tabliyeler arasında bağlantıyı sağlayacak.

3.köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu inşaatından son fotoğraflar!

4.5 milyar TL yatırımla yapımı devam eden 3.köprü projesinin bağlantı yolları için ihale 6 Mayıs'ta yapılacak. Çalışmaları hızla devam eden 3.köprü projesinin açılışı bu yıl 29 Ekim'e yetiştiriliyor...

3. köprü tabliye kaynak töreni düzenlendi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Yavuz Selim Sultan Köprüsü'nün tabliye toplam ağırlığının 46 bin tonu geçeceğini söyledi. 3. köprünün tabliyesi 10 saat süren bir deniz yolculuğundan sonra şantiyeye getirildi.

3. köprü 5.tabliye tamamlandı Haberi

3. köprü 5.tabliye tamamlandı

İstanbul'da trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan 3. Köprü'de çalışmalar tam gaz ilerliyor.Diğer ismi Yavuz Sultan Selim olan köprü genel toplamda 59 tabliyeden meydana gelecek. Şu ana kadar 5 tabliyenin yerleştirildiği projede kedi yollarının hazırlanma işlemi devam ediyor.


322 metrelik ayaklarıyla dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliğini de elinde bulunduran 3. Köprü, bu yıl hizmete açılacak.Çoğunluğu Türk mühendislerden oluşan bir ekip tarafından inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün üzerinde raylı sistem de olacak.


İşte 3.köprünün görselleri,