27 / 04 / 2024

3. Köprü manzarasıyla deniz keyfi

3. Köprü manzarasıyla deniz keyfi

Yavuz Sultan Selim adı verilecek olan 3. Boğaz Köprüsü’nün yapımı sürerken, sıcak havadan bunalanlar ise Poyrazköy’deki plajlarda köprü manzarası eşliğinde denizin keyfini çıkarıyor. İşte ayrıntılar...

Nihat Özdemir: 3. Köprü bağlantıları için finansmanı beklemedik!

3. Köprü’nün açılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısını çözecek Kuzey Marmara Otoyol projesi konsorsiyumunda yer alan Limak’ın Başkanı Nihat Özdemir,“Sıkıntının farkındayız, bir an evvel çözmek için yolun yapımına finansmanı beklemeden başladık. Şu an 1500 kamyon şoförü arıyoruz” dedi.

3. köprü ve 3. havalimanı çevreye duyarlılığıyla ön planda!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. köprü ve havalimanının çevre duyarlılığıyla ön plana çıktığını belirterek, her iki proje için dikilecek ağaç sayısının 9 milyonu bulacağını bildirdi.

3. Köprü güzergahındaki arsaların değeri son 6 yılda yüzde 20 arttı!

3. Köprü ve bağlantı yollarının güzergahı üzerinde arsa satın alanlar şimdiden ihya oldu. Bölgedeki köylerde arsaların değeri son altı yılda 20 kat arttı. Projenin tamamlanmasıyla fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor...

Özcan Işıklar: 3. Köprü Silivri'nin tarım arazilerini tehdit ediyor!

CHP'li Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar "3. köprü bağlantı yolları Silivri'nin tarım arazilerini tehdit ediyor" diyor. Akademisyenlerle bölgedeki tarımı geliştirmek için proje yürüten belediye bir yandan da arazi mafyasıyla mücadele ediyor.

3.Köprü'de iki yakanın birleşmesine 585 metre kaldı!

İstanbul'un 3. Köprü projesi olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde iki kıta arası mesafe 585 metreye düştü. 3. Köprü Projesi'nde 34 çelik tabliyenin montajıyla iki yakanın birleşmesine 585 metre kaldı.

3. Köprü'de iki yakanın birleşmesine son 585 metre!

3. Köprü Projesi'nde 34 çelik tabliyenin montajıyla iki yakanın birleşmesine 585 metre kaldı. ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü'nde çelik tabliye montaj işlemlerinde son dönemece girildi.

3. köprünün ışıklandırma çalışmaları tamamlandı!

İstanbul’da yapımı devam eden 3. köprüde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Köprünün ışıklandırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri sürüyor.

3. Köprü'nün ışıklandırma çalışmaları tamamlandı!

3. köprüde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Köprünün ışıklandırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri sürüyor.

3. Köprü manzarasıyla deniz keyfi!

Yavuz Sultan Selim adı verilecek olan 3. Boğaz Köprüsü’nün yapımı sürerken, sıcak havadan bunalanlar ise Poyrazköy’deki plajlarda köprü manzarası eşliğinde denizin keyfini çıkarıyor. İşte ayrıntılar...

3.Köprü'nün inşaatından son kareler!

Anadolu ve Avrupa yakasını birbirine bağlayacak olan 3. Köprüde çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Köprüde ve Kuzey Marmara Otoyolu’nda şu ana kadar yapılan çalışmalar ise aşama aşama görüntülendi. İşte o görüntüler;

3. köprü inşaatı ne durumda?

İstanbul’un yapımı devam eden üçüncü köprüsündeki çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Köprüde gelinen son nokta havadan da görüntülendi. Peki 3. köprünün inşaatı ne durumda?

3. Köprü'ye ilk tabliye yerleştirildi!

3. Köprü'de tarihi gün. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan açıklama yaptı. 3. Köprü'nün inşaatında kule yüksekliği 305 metreye yükseldi, ilk tabliye Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katılımıyla yerleştirildi.

3. köprü inşaatından son durum fotoğrafları!

IC İçtaş – Astaldi JV tarafından çalışmaları yürütülen 3. köprü projesinin 2014 yılı bitiminde son hali görüntülendi. İşte 29 Ekim 2015 tarihinde açılacak olan 3. köprü projesinin son fotoğrafları...

3. Köprü manzarasıyla deniz keyfi Haberi

3. Köprü manzarasıyla deniz keyfi

Köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak ‘kedi yolu’ tamamlandı. 


Önümüzdeki günlerde de ana kablonun döşenmesine başlanacak. Araç ve trenlerin geçeceği 60 çelik tabliyeden 18’i yerleştirildi. Köprü, 59 metrelik genişlikle dünyanın en geniş asma köprüsü unvanını alacak.



8 şerit karayolu 2 şerit demiryolu olarak toplam 10 şeritli köprünün deniz üzerindeki uzunluğu 1408 metre, toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre olacak.


Köprü 322 ve 318 metre yüksekliğindeki ayaklarıyla da en yüksek asma köprü unvanını alacak. Köprü üzerindeki raylı sistem, Edirne’den İzmit’e kadar yolcu taşıyacak. Raylı sistem, Marmaray ve İstanbul Metrosu’yla entegre edilerek İstanbul’daki üç havaalanını birbirine...