29 / 04 / 2024

3. köprüde 3 firma iflas erteleme mi istedi

3. köprüde 3 firma iflas erteleme mi istedi

Üçüncü köprü projesinin yol, tünel ve hafriyat işlerini üstlenen üç taşeron firma dolardaki yükselişin getirdiği maliyet artışı nedeniyle zor duruma düştü.

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

3. Köprü’de neler oluyor?

İtalyan Astaldi 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinden çıkıyor. İtalyanlar dev projeden çıkarken 6 Çinli şirket ise oluşturdukları konsorsiyumla projenin yüzde 51'ini satın alacak. 

AFAD: Üç köprüde de sorun yok!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "En büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçının oluştuğu deprem sonrası üç köprüde de yapısal bir sorun olmadığı belirlendi." açıklamasını yaptı.

Çin'de köprü inşaatında kaza: Çok sayıda ölü var!

Çin’in kuzeydoğusunda inşaat halinde olan bir köprüde iş makinesinin devrilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

İtalyanlar, 3. köprüdeki hisselerini satmaktan vazgeçti!

İtalyan inşaat şirketi Astaldi, 3. köprüde bulunan yüzde 33 hissesini jeopolitik nedenlerle satmaktan vazgeçti.

Taşköprü’de 310 konutluk TOKİ projesi için şantiye kuruldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kastamonu Taşköprü'de hayata geçirilen 310 konutluk proje için şantiye kuruldu. 

Taşköprü'de 5 tesisin açılışı yapıldı!

Taşköprü Belediyesi tarafından 9 milyon TL değerinde inşa edilen 5 tesisin açılışı yapıldı.

Manisa Gölmarmara Köprüsü onarıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde 9 mahalleyi birbirine bağlayan köprüde temizlik, bakım ve onarım çalışması yaptı. Kısa sürede tamamlanan çalışma, sürücülerin yüzünü güldürdü.

Sakarya Mithatpaşa'ya yeni köprü!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Mithatpaşa bölgesinde başlattığı yol düzenleme ve kavşak çalışmaları tamamlanırken; bölgede bulunan köprüde de gerekli iyileştirme çalışması hayata geçirildi.

Mithatpaşa'da yeni kavşağa yeni köprü!

Büyükşehir Belediyesi’nin Mithatpaşa bölgesinde başlattığı yol düzenleme ve kavşak çalışmaları tamamlanırken; bölgede bulunan köprüde de gerekli iyileştirme çalışması hayata geçirildi.

Cunda Köprüsü yıl sonuna kadar hizmete girecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Cunda Adasını ana karaya bağlayacak olan dolgu yolun yerini alacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Alanya Hacet Köprüsü'nde son aşamaya gelindi!

Alanya Belediyesi tarafından Hacet Deresi üzerine yapılan yeni köprü tamamlandı. Alanya Belediye Başkanı köprüde başlatılan asfalt çalışmasını denetledi...

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

3. köprüde 3 firma iflas erteleme mi istedi Haberi

3. köprüde 3 firma iflas erteleme mi istedi

Yapımı devam eden 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında yol, tünel ve hafriyat işleri yapan 3 ayrı taşeron firma iflas erteleme istedi. Hürriyet'in haberine göre taşeron firmaların mali yapılarındaki bozulmaya, dolar kurundaki yükseliş ve bunun sonucunda artan maliyetlerin sebep olduğu belirtiliyor. Üç ayrı mahkemede görülen dosyalarda firmaların talebi olan tedbir kararları verildi; kayyum atamaları yapıldı. Söz konusu firmalardan biri Kocaelispor’un eski başkanı İbrahim Saral’a ait.


IC İçtaş-Astaldi ortaklığı ile yapılan 3. köprü projesi kapsamında bir çok taşeron firma hafriyat, tünel ve yol işlerini üstlendi. Taşeron firmalardan üçü bozulan mali yapılarını düzeltemeyince mahkemeye başvurma yoluna gitti.



KAYYUM ATANDI

Geçtiğimiz günlerde iflas erteleme talebinde bulunan firmalardan biri ESA İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şti. oldu. 25 yıla yakın bir süreden beri tünel ve...