05 / 05 / 2024

3. Turizm Şurası sonuç raporu

3. Turizm Şurası sonuç raporu

Yayınlanan 3. Turizm Şurası’nın sonuç raporunda, "Kamping turizmine yönelik Hazine arazileri tahsisleri yapılmalı ve bu alanlar tek elden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yerinden denetlenmelidir" önerileri yer aldı...

Turizm gelirlerinde büyük patlama! 3 ayda 8.6 milyar dolar geldi!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 oranında artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

Eresin Turizm İthalat İhracat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Fatih 3 Şubesi açıldı!

Eresin Turizm İthalat İhracat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Fatih 3 Şubesi bugün Fatih'te 20 milyon 650 bin TL sermaye bedeli ile Salih Eresin tarafından açıldı.

UTS Uras Turizm Seyahat Gayrimenkul Otomotiv Kafe Restoran Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

UTS Uras Turizm Seyahat Gayremenkul Otomotiv Kafe Restoran Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Kafiye Başkurt tarafından kuruldu.

Doğa Turizm Otelcilik İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Fatih 3 No'lu Şubesi açıldı!

Doğa Turizm Otelcilik İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Fatih 3 No'lu Şubesi 29 milyon 980 bin TL sermaye bedeliyle açıldı.

Balin Gıda Turizm ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih 3 Şubesi açıldı!

Balin Gıda Turizm ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih 3 Şubesi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Antalya 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi!

Kaş-Demre arasına kurulması planlanan Antalya’nın 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi. Bölgede arsa tahsisi yapılan Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin havalimanının yatırımları hızlandıracağını açıkladı. 

Üçkardeş Değerli Madenler Ve Turizm Limited Şirketi Piyerloti 3 Şubesi açıldı!

Üçkardeş Değerli Madenler Ve Turizm Limited Şirketi Piyerloti 3 Şubesi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih'te açıldı. 

Karavan turizmi için Hazine arazisi önerisi!

Yayınlanan 3. Turizm Şurası’nın sonuç raporunda, "Kamping turizmine yönelik Hazine arazileri tahsisleri yapılmalı ve bu alanlar tek elden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yerinden denetlenmelidir" önerileri yer aldı...

2018 yılında 3. turizm hamlesi başlıyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin Başkanı Oya Narin, ''2018 yılında ise bütüncül yaklaşımlı bir 3. Turizm Hamlesi denebilecek Dönüşüm Hareketi kriz öncesi döneme yakın bir performans elde edilmesini ve ötesine geçilmesini sağlayacak'' dedi.

İstanbul'a yeni kruvaziyer yat limanı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. Turizm Şurası'na katıldı ve toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. 

Turizmde yatırım komisyonu kurulacak!

Turizmde 2023 hedeflerini gerçekleştirilmesi için çalışmalar başladı. 1-3 Kasım arasında gerçekleşecek 3. Turizm Şurası'nda 13 komisyon kurulacak. Komisyonların arasında yatırım-teşvik-finansman komisyonu da bulunuyor.

Mudanya'da turizm tesisleri 3 katına çıkarılacak!

Kurtuluş Savaşı'nın sonunda imzalanan ateşkes ile adını tarihe yazdıran Mudanya, 2016-2023 yıllarını kapsayan Turizm Master Planı ile turizm işletme belgeli konaklama tesisi sayısını 3 katına, yeme içme tesisi sayısını da 5 katına çıkarmayı planlıyor.

Marmary Star Turizm Seyahat Bilişim İnşaat Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Ltd.Şti.Marmary 3 Şubesi açıldı!

Marmary Star Turizm Seyahat Bilişim İnşaat Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Ltd.Şti.Marmary 3 Şubesi, Mehmet Siraç Bayram Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon TL sermaye ile 15 Mart'ta Fatih, İskenderpaşa Mahallesi'nde açıldı.

3. Turizm Şurası sonuç raporu Haberi

3. Turizm Şurası sonuç raporu

3. Turizm Şurası’nın sonuç raporu yayımlandı. Raporda ‘üçüncü yaş grubu’ ve kamping turizmine ilişkin öneriler dikkat çekti. Akşam Gazetesi'nden Betül Oğuz'un haberine göre, raporda ayrıca, uzun vadedeki hedeflere ulaşabilmek için, deniz-kum-güneş turizminin yanı sıra, farklı turizm türlerinin gelişiminin teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Standart yükselmeli

Raporda karavan-kamping turizminin teşvik edilerek iyi tanıtılması gerektiği belirtildi. Raporda "Karavan-kamping alanlarının standartları yükseltilmelidir. Bununla birlikte Kamping turizmine yönelik Hazine arazileri tahsisleri yapılmalı ve bu alanlar tek elden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yerinden denetlenmelidir" ifadelerine yer...