05 / 05 / 2024

300 yıllık hamam yıkıldı mı

300 yıllık hamam yıkıldı mı

İstanbul’daki tarihi eserlerin önemli bir kısmı 19. yüzyıldaki modernleşme hareketiyle yok oldu. Örneğin, 17. yüzyıldan kalma Abbas Ağa Hamamı, yol geçecek diye yanlışlıkla yıkıldı. İşte günümüze kadar ulaşamayan eserlerin ilginç hikâyeleri...

Fransa’daki 230 yıllık tarihi şato artık Türk şirketin!

Fransa’da faaliyet gösteren Ekin Grubu Tarihi ve doğal güzellikleriyle Batı Fransa’daki 230 yıllık tarihi şatonun yeni sahibi oldu... Söz konusu şatonun içerisinde  150 kişilik konferans salonu, 30 oda, sauna, özel bir restoran, hamam ve düğün salonu bulunuyor...

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

550 yıllık İshak Paşa Hamamı 3.5 milyon dolara satılıyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen, Sultanahmet’teki 550 yıllık tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

Diyarbakır'daki 500 yıllık hamamlar turizme kazandırılacak!

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip olan Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Madonna Portekiz'den 300 yıllık ev aldı!

59 yaşındaki ABD'li star Madonna, Portekiz'in Sintra bölgesinde bulunan 300 yıllık evi satın aldı..

Bursa'daki 365 yıllık Hasanpaşa Hamamı restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’daki 365 yıllık Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı’nı restore edecek. Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkartılacağı belirtildi.

Kırıkkale Delice'deki 300 yıllık cami restorasyon bekliyor!

Kırıkkale'nin Delice ilçesinin Çerikli kasabasındaki 300 yıllık cami restorasyon bekliyor. Cami 2010 yılında Kültür Bakanlığı tarafından tescillenmiş ve sit alanı olarak ilan edilmişti.

Samsun Bafra'da 350 yıllık hamam satılıyor!

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan, Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde de geçen 350 yıllık hamamın sahibi, satışa çıkardığı tarihi yapının turizme kazandırılmasını istiyor.

İzmir Ödemiş'teki 2 bin yıllık hamamda kazı heyecanı!

İzmir'in Ödemiş ilçesinde özel hastane inşaatı çalışmaları esnasında ortaya çıkan ve 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen tarihi hamam ile ilgili çalışmalar yeniden başladı.

Manisa'daki 300 yıllık Donbaycıoğlu Hanı restore ediliyor!

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Donbaycıoğlu Hanı, Akhisar Ticaret Borsası tarafından restore ediliyor. Alhat, yaklaşık 300 yıllık geçmişe sahip Donbaycıoğlu Hanı'nın restorasyonunu üstlendiklerini belirtti.

Bursa Osmangazi'deki 300 yıllık kilise 1,5 milyon dolara satılıyor!

Bursa'da bulunan ve yaklaşık 300 yıllık olduğu belirtilen kilise binası, sahibi tarafından 1,5 milyon dolara satılığa çıkarıldı. 3 katlı kargir bina şeklindeki kilise, Yeşil Türbe ve Emir Sultan Türbesine yakın bir noktada bulunuyor.

Polatyol'un 55 yıllık deneyimi ile Eston Şehir Mahallem satışta!

Polatyol'un 55 yıllık deneyimi ile Eston Şehir Mahallem projesi satışa çıktı. Eston Şehir Mahallem Bahçeşehir'de metrekare birim fiyatı 4 bin 300 liradan başlangıç gösteriliyor...

Gemlik'te 500 yıllık Balık Pazarı Hamamı onarılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik merkezindeki harabe halindeki 500 yıllık Balık Pazarı Hamamı'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak amacıyla restorasyon çalışmalarını başlattı.

300 yıllık hamam yıkıldı mı Haberi

300 yıllık hamam yıkıldı mı


İstanbul’daki tarihi eserlerin önemli bir kısmı 19. yüzyıldaki modernleşme hareketiyle yok oldu. Örneğin, 17. yüzyıldan kalma Abbas Ağa Hamamı, yol geçecek diye yanlışlıkla yıkıldı. İşte günümüze kadar ulaşamayan eserlerin ilginç hikâyeleri...


İstanbul’daki eserlerin çoğu gerek savaş dönemleri, gerekse şehirde yaşanan depremler yüzünden büyük zarar gördü. Hatta Osmanlı’da 19. yüzyılda meydana gelen modernleşme hareketi sebebiyle de şehrin mimari dokusuna zarar verildi. Osmanlı sonrası dönemde de özellikle 1950’li yıllarda geniş caddeler ve büyük bulvarlar açma merakı başta Mimar Sinan eserleri olmak üzere birçok tarihi yapıyı ortadan kaldırdı. Fatih Güldal, yazdığı ‘İstanbul’un Kaybolan 100 Eseri’ adlı kitapta İstanbul’da kaybolmuş ya da halen harap olarak yıkılacağı günü bekleyen 100 tarihi eserin fotoğraflarını paylaşarak tarihçesini anlattı. Biz de aralarından hikâyesi en ilginç olan eserleri derledik.


TAKSİM...