29 / 04 / 2024

Fransa’daki 230 yıllık tarihi şato artık Türk şirketin!

Fransa’daki 230 yıllık tarihi şato artık Türk şirketin!

Fransa’da faaliyet gösteren Ekin Grubu Tarihi ve doğal güzellikleriyle Batı Fransa’daki 230 yıllık tarihi şatonun yeni sahibi oldu... Söz konusu şatonun içerisinde  150 kişilik konferans salonu, 30 oda, sauna, özel bir restoran, hamam ve düğün salonu bulunuyor...



Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Fransa’da restoran ve toptancılık sektörü başta olacak şekilde pek çok farklı alanda faaliyet gösteren Ekin Grubu, Bordo şehri yakınlarında 1795 yapımı tarihi şatonun yeni sahibi oldu. Patronlar Dünyası'nın aktardığı habere göre Fransız Devrimi sonrasında hayata geçirilen bu tarihi şato turistik ve kültürel amaçlı olarak kullanılacak.

Paylaşılan detaylara göre Batı Fransa’nın Atlas Okyanusu kıyılarında uzanan Nouvelle Aquitaine bölgesini okyanusa paralel olarak geçen ve içerisinde yer aldığı vilayete aynı ismi veren La Gironde Irmağı yakınlarındaki 230 senelik  tarihi şato 25 kilometre uzunluğundaki bisiklet parkuru ile de  dikkat çekiyor.

İçerisinde 150 kişilik konferans salonu, 30 oda, sauna, özel bir restoran, hamam ve düğün salonu bulunan 2 bin metrekarelik şato çevresinde 280 dönüm üzüm bağı bulunuyor.

Fransa’daki 230 yıllık tarihi şato artık Türk şirketin!

Söz konusu tarihi şatonun yeni sahibi Fransa’da restoran toptancılığı sektöründe büyük başarılar elde etmiş olan Ekin Grubu oldu.  Ekin Grubu satışa sunulan 230 yıllık bu tarihi şatoyu satın almak için yürüttüğü pazarlıkları nihayete erdirdi. 1795 yılında inşa edilen tarihi şatonun anahtarlarını bu ayın 15’inde teslim Ekin grubu, gerekli tamirat ve tadilat işlemleri için de düğmeye bastı.

EĞLENCE VE TURİZM DESTİNASYONU OLACAK

Eğlence ve turizm sektörlerine hizmet vermesi beklenen şato ülkemizden gelen misafirlere de Fransa’nın tarihi üzüm bağlarını keşfetme fırsatı sunmuş olacak. Ayrıca özel turlar dahil olacak şekilde çeşitli projeler yeni yönetim tarafından başlatılacak.

Tarihi şato ve çevresinin yeniden düzenlenmesi amacıyla başlatılmış olan çalışmalarda söz konusu şatonun tarihi dokusuna kesinlik dokunulmayacağını kaydedilirken, turistik amaçlı şekilde kullanılacak olan 30 odanın ve kültür ve sanat aktivitelerine ev sahipliği yapacak salonların yeniden tasarlanacağı belirtildi.

ŞATONUN ÖZGÜNLÜĞÜ DE KORUNACAK

Yapılan açıklamada toplamda 280 dönüm üzerindeki üzüm bağlarının tüm bakımını en iyi şekilde sürdürüleceği kaydedilirken ayrıca 1789 Fransız Devrimi sonrasında yapılan şatonun tüm özgünlüğüyle korunacağı da bildirildi.

*Haberde kullanılan görseller temsilidir.

'Yetki belgesi olmayanlar sitelerde cirit atıyor' diyen ATEM Başkanı isyan etti! Konut piyasasında ciddi sorunlar var!

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul uyarısı geldi: Nereye gömeceksiniz bana söyleyin!

Çiftçilerin tarımsal destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?


Geri Dön