20 / 05 / 2024

301 Evler soma

301 Evler soma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin aileleri için yapılması planlanan konutlara "301 Evler" adı verilmesine ilişkin resmi bir karar alınmadığını belirterek, "Somalılar nasıl isterse o isim olur" dedi.

Soma Holding'in 58 ofisi icradan satıldı!

Beş yıl önce sahibi olduğu maden ocağında 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Holding'in Spine Tower’daki 58 ofisi icradan satıldı.

Soma Holding'in Spine Tower'daki 48 ofisi satılıyor!

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasıyla gündeme gelen Soma Holding, hacizlik oldu. Soma Holding'in Spine Tower'daki 48 ofisini icradan satışa çıkarıldı.

Soma 301 Konutları teslim edildi!

Zorlu Holding'in Manisa'daki iki fabrikasının açılışı ve Soma'da Doğuş Holding tarafından yapılan 301 konutun teslimi gerçekleşti.

Soma 301 Konutları'nda anahtarlar teslimi bekleniyor!

Soma’da şehit madencilerin yakınları, Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun tapusunu 7 ay önce aldı ancak dairelerin anahtarları hala teslim edilmedi. TOKİ Soma 301 Konutları'nda anahtarlar teslimi bekleniyor.

Manisa Soma'daki 150 yıllık evler restore ediliyor!

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık 150 yıllık bir geçmişinin olduğu belirtilen Çarşı Camisi’nin yanındaki Ahmet Kemahlı’dan kalma ev, restore ediliyor.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda kuralar çekildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.

Soma'da ölen 301 madencinin ailesine konut teslimi yapıldı!

Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınları için Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun sahipleri, kura çekimiyle belirlendi

Soma Konutları'nın içme suyu bağlantıları yapılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’da şehit düşen 301 madencinin yakınları için yapılan TOKİ konutlarının içme suyu şebeke bağlantılarını yapıyor.

301 madencinin ailesi için yapılan konutlar teslim ediliyor!

301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından Soma ilçesinde şehit madencilerin geride kalan aileleri için yapılan konutlar Kasım'da teslim edilecek.

Soma için verilen sözler tutuluyor!

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği kazanın ardından 2 yıl geçti. Faciada hayatını kaybeden ailelere verilen sözler tek tek tutuluyor.

Soma 216 Evler'de 42 milyon TL'lik dönüşüm başlıyor!

TKİ Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü, Soma 216 Evler'de 396 adet lojman yaptıracak. Arsa karşılığı anahtar teslim inşaat yapımı ihalesinin bedeli 42 milyon 25 bin 962 TL olarak belirlendi.

TOKİ Soma 301 Konutları bu yıl tamamlanacak!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, 301 madencinin aileleri için TOKİ tarafından yaptırılan konutların bu yıl içinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Soma TOKİ ile Kozanlı arası yol açma çalışmaları başladı!

Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Ege Linyitleri İşletmesi’nin destekleriyle 301 şehit madenci yakınları için yapılan TOKİ konutları ile Kozanlı yoluna bağlantıyı sağlayacak yolu açma çalışmalarına başladı.

301 Evler soma Haberi

301 Evler soma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin aileleri için yapılması planlanan konutlara "301 Evler" adı verilmesine ilişkin resmi bir karar alınmadığını belirterek, "Somalılar nasıl isterse o isim olur" dedi. 


İslam, AA muhabirinin konuya ilişkin sorusu üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın AFAD ile Soma'daki maden şehitlerinin ailelerine ev yapmak için çalışma yürüttüğünü söyledi. 


Yapılacak konutların adının "301 Evler" olması konusunda resmen bir karar alınmadığının altını çizen İslam, şöyle konuştu:


"Bunun adının 301 Evler olup olmaması, bir site ya da toplu olup olmaması gibi durumlar daha sonra verilecek kararlarla alakalı. Kesin olan şey, şehit ailelerine konut yapma çalışması. Bu tür spekülatif bilgilere yer vermemek gerekiyor. Somalılar nasıl isterse o isim olur. Birbirinden farklı isim düşünceleri olabilir ancak bunun kesin...