11 / 05 / 2024

3.Havalimanı acele kamulaştırma kararı

3.Havalimanı acele kamulaştırma kararı

Üçüncü Havalimanı CEO'su Akçayoğlu, projede herhangi bir hukuki sorun olmadığını belirterek, "Tüm hafriyat şirketlerini davet ediyoruz. Kamyon sayısı % 100 artacak" dedi.

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ankara'nın 3 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Gölbaşı, Bala ve Polatlı sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Manisa'nın 3 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Manisa ili, Sarıgöl, Şehzadeler ve Soma sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara'nın 3 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Kahramankazan ilçesi, Ayaş ilçesi ve Kızılcahamam ilçesinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Ankara Niğde Otoyolu için 3 ilde acele kamulaştırma kararı!

Ankara Niğde Otoyolu Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'da 3 ilçede acele kamulaştırma yapılacak!

Ambarlı-Hadımköy EİH Yenileme Projesi için Çatalca, Büyükçekmece ve Avcılar'da acele kamulaştırma yapılacak..

Artvin Şavşat ve Ardanuç'ta acele kamulaştırma kararı!

Maliye Bakanlığı tarafından Artvin'de acele kamulaştırma yapılacak. Şavşat ve Ardanuç'taki 31 gayrimenkul karar kapsamında acele kamulaştırılacak...

Mardin ve Diyarbakır'da acele kamulaştırma kararı!

“Diyarbakır-Mazıdağı (Mardin) İltisak Hattı Projesi” Kapsamında Mardin ve Diyarbakır illeri sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı..

3 ilde acele kamulaştırma kararı!

Muhtelif İl Sınırları İçerisinde Tesis Edilecek Enerji Nakil Hatlarının Yapımı projesi kapsamında 3 ilde yer alan bazı taşınmazlar acele kamulaştırışacak. 

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma!

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ağrı Eleşkirt'te kayak merkezi için acele kamulaştırma yapılacak!

Ağrı İli, Eleşkirt İlçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, Güneykaya Köyünde atıl durumda bulunan kayak merkezinin faaliyete geçirilmesi projesi için acele kamulaştırma yapılacak..

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu!

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu. Tunceli Barosu, durdurma kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek kararı ve gerekçelerini kamuoyu ile paylaştı...

Ankara Altındağ'da acele kamulaştırma kararı!

Ankara Altındağ'da Yenice Mahallesi'nde öğrenci yurdu yapılması amacıyla acele kamulaştırma yapılacak...

3.Havalimanı acele kamulaştırma kararı Haberi

3.Havalimanı acele kamulaştırma kararı

İstanbul'un hızla artan havayolu trafiğine nefes aldıracak olan 3'üncü Havalimanı projesinde çalışmalar hızlanıyor. Son günlerde TOKİ'ye karşı açılan davalar nedeniyle alınan yürütmeyi durdurma kararının, projeyi tamamen durduracağı yönünde spekülasyonlar yapılıyor. Bu spekülasyonların ardından açıklama yapan İGA Havalimanı İnşaat'ın CEO'su Yusuf Akçayoğlu, inşaatın planlandığı gibi yürüdüğünü söyledi. Projeyi sıkıntıya sokacak hukuki bir durumun olmadığını belirten Akçayoğlu, "İnşaatı değil durdurmak, hızlandırmak için tüm hafriyat firmalarını davet ediyoruz" şeklinde konuştu. Halen bin 100 olan kamyon sayısını 2 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Akçayoğlu, "Kaynaklarımızı maksimum seviyeye çıkararak Türkiye'nin bu gurur projesini en başarılı şekilde tamamlayacağız" dedi. 


İPTAL İSTEMİ REDDEDİLDİ 

DHMİ Genel Müdürlüğü de 3'üncü Havalimanı projesiyle ilgili Bakanlar Kurulu'nun "Acele Kamulaştırma Kararı"nın iptaline ilişkin davaların reddedildiğini duyurmuştu. Kurumdan önceki gün yapılan açıklamada, davaların TOKİ aleyhine...