15 / 06 / 2024

3.havalimanı iptal davası

3.havalimanı iptal davası

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 3. Havalimanı ihalesinin iptali için Danıştay’a başvuracaklarını söyledi...

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır?

Anlaşma yapan kişilerin 3. kişileri aldatmak amacı ile, gerçek iradelerini yansıtmayan ve kendi aralarında geçersiz olması amacıyla yapılan danışıklı işlemlerine muvazaa deniyor. Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Manuş Baba 3. havalimanı konserlerini iptal etti!

3. Havalimanı Yerleşkesinde konser verecek olan Manuş Baba, yaptığı açıklamada tüm konserlerini iptal ettiğini söyledi.

Karşıyaka Stadı için açılan iptal davası düştü!

Karşıyaka Yalı'ya inşa edilecek yeni 15 bin kişilik yeni stadyum için açılan iptal davası düştü. Ocak 2014'te ihalenin iptaliyle ilgili olarak açılan dava Ankara 3'üncü İdare Mahkemesi tarafından düşürüldü.

3. Havalimanı'na ilk uçak 2018'de inecek!

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, “Almanya’dan bile arayıp‘ 3. havalimanı iptal oldu mu?’ diye sordular. 2018’in ilkçeyreğinde ilk uçak inmişolacak” diye konuştu.

3. havalimanı bilirkişine itiraz davası!

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanı ile ilgili davada bilirkişi tayin edilen üç kişiye itiraz geldi. İtirazın gerekçesi: Üyelerden biri eski İBB Daire Başkanı, biri 'siyanüre evet' dedi, biri ailesi için jeotermal su ruhsatı başvurusunda bulundu

3.havalimanının zemin etüd çalışmalarına başlandı!

İstanbul’a yapılacak 3. havalimanında süreç başladı. Havalimanının yeri ve zeminle ilgili tartışmalar sürerken Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir gelinen süreçle ilgili bilgiler verdi.

Ebru Özdemir: 3. Havalimanı 2017’ye yetişmezse İstanbul trafiği biter!

3. havalimanıyla ilgili yer tartışmaları sürüyor. Bu tartışmalar sürerken ihaleyi kazanan Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu’ndan ilk açıklama geldi. Ebru Özdemir '3. Havalimanı 2017’ye yetişmezse İstanbul trafiği biter' dedi.

Miras iptal davası nasıl açılır?

Ölüme bağlı tasarruf şekilleri arasında vasiyet ve miras sözleşmesi bulunuyor. Peki, ölüme bağlı tasarrufların iptali ve tenkisi nasıl olur? Miras iptal davası nasıl açılır? İşte Medeni Kanun hükümleri..

3. havalimanı gökyüzünden görüntülendi!

Son zamanlarda bulunduğu konum nedeniyle tartışmalara neden olan ' 3. Havalimanı ’ gökyüzünden görüntülendi. Yoğun çalışmanın görüldüğü alanda köy sakinleri de çalışmalardan dolayı uyuyamadıklarını söyledi.

3. havalimanı gökyüzünden görüntülendi!

3. havalimanı projesi gökyüzünden görüntülendi. Türkiye'yi ve de İstanbul'u dünya hava trafiğinin en önemli merkezi konumuna getirmesi beklenen İstanbul'daki yeni hava limanında zemin çalışmaları sürüyor.

3. havalimanının zemin çalışmalarına devam ediliyor!

İstanbul’a yapılacak olan 3. havalimanın 76.5 kilometrekarelik arazisinde zemin çalışmaları titizlikle devam ediyor. Zemin çalışmalarında kullanılmak üzere 300 milyon euro’luk makine parkı oluşturuldu...

Recep Tayyip Erdoğan: 3. havalimanını hazmedemeyenler var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'a yapmış olduğu resmi ziyareti sırasında düzenlenen Türkmenistan - Türkiye iş Forumu 'nda yaptığı konuşmada 3. havaalanına değindi. Erdoğan; "3.havalimanını hazmedemeyenler var" dedi..

3. havalimanının yeri değişirse ihale yenilenir!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı İstanbul'a yapılacak 3.havalimanı ile ilgili dün bazı iddiaları köşesine taşımıştı. Altaylı bugünkü yazısında da konuyla ilgili gelen cevaplara yer verdi...

3.havalimanı iptal davası Haberi

3.havalimanı iptal davası

Projeye ilişkin ihale aşamasında birçok hukuka aykırılıklar tespit edildiğini iddia eden Erdoğdu, ÇED raporlarına dikkat çekerek şöyle dedi:


“Mart 2013 tarihli ÇED raporunda göl ve gölet olarak belirtilen alanlar Nisan ayındaki raporda su birikintisi olarak gösterilmiştir. 


Mart ayındaki ÇED raporunda proje alanında 2 milyon 513 bin 341 ağaç olduğu, bu ağaçların 657 bin 950’sinin kesilmesinin zaruri olduğu kalan 1 milyon 855 bin 391 ağacın ise taşınabileceği ifade edilmiştir. Nisan ayındaki ÇED raporunda bununla ilgili bilgi bulunmamaktadır. 1 milyon 855 bin ağacın taşınması fiilen ve teknik olarak mümkün değildir. ÇED raporu tutarsız, bilimsel gerçeklere aykırı verilerle doludur. Ayrıca yapılan ihaleyle alakalı Rekabet Kanuna da aykırılıklar tespit ettik. İhalenin 3996 sayılı kanunda belirtilen ihale usullerini ve ihale ilkelerine uyulmadan yapıldığıdır. İhale sırasında yöntem...