06 / 05 / 2024

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı hth

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı hth

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı için ÇED süreci başlıyor. 4 milyar 421 milyon lira yatırımla inşa edilen proje 2 hat olarak planlandı.

3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı!

Gebze-Çayırova’dan başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı üzerinden Kanal İstanbul’a uzanması planlanan hızlı tren güzergahının ayrıntıları belli oldu. İşte 3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı...

3. köprü satılıyor mu?

Türkiye'nin iki mega projesinde özel işletmeler paylarını satmaya hazırlanıyor. Üçüncü Köprü için İtalyanlar Çinliler ile pazarlık yapıyor. 3. havalimanı için ise yoğun bir Fransız ilgisi olduğu iddia ediliyor.

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu Projesi'nin ÇED süreci başladı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı için ÇED süreci başlıyor. 4 milyar 421 milyon lira yatırımla inşa edilen proje 2 hat olarak planlandı.

3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı için düğmeye basıldı!

3. Boğaz Köprüsü – 3. Havaalanı – Halkalı Demiryolu projesi toplam 63.280,49 kilometre uzunluğunda olacak. İşte yeni tren yolu projesinden detaylar...

TyssenKrupp, 3. Havalimanı'nın yolcu uçak bindirme köprülerini üretecek!

Alman mühendislik devlerinden ThyssenKrupp, yapımı devam eden 3. Havalimanı için 143 adet yolcu uçak bindirme köprüsü üretecek.

3. köprü ve 3. havalimanı çevreye duyarlılığıyla ön planda!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. köprü ve havalimanının çevre duyarlılığıyla ön plana çıktığını belirterek, her iki proje için dikilecek ağaç sayısının 9 milyonu bulacağını bildirdi.

İstanbul'un gelişme trendinde adresi 3. Havalimanı ve Köprü!

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir bugünkü yazısında İstanbul'un gayrimenkul gelişme trendinde adresin 3. Havalimanı ve Köprü olduğunu belirtti. İşte Bilge Özdemir'in o yazısı..

Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı metrosuna ÇED gerekli değildir kararı!

3.Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı projesi kapsamında hayata geçirilecek Gayrettepe - 3. havalimanı - Halkalı metro hattı için "ÇED gerekli değildir" kararı verildi.

3. havalimanı metro hattının detayları belli oldu!

İstanbul'da Gayrettepe - 3. havalimanı - Halkalı arasındaki yeni metro hattı için ilk adım atıldı. Metro hattı Şişli, Kağıthane, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'den geçecek.

Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı Metro Hattı için resmi başvuru yapıldı!

3. Havalimanı'na ulaşım kolaylığı için planlanan Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı Metro Hattı 66 kilometre uzunluğunda olacak. Proje 4.8 milyar TL'ye mal olacak.

Ahmet Vefik Alp: 3. köprü ve 3. havalimanı muhteşem projeler!

Kent Bilimci ve Yüksek Mimar Ahmet Vefik Alp, İstanbul'da yürütülen 3. köprü ve 3. havalimanı gibi projeleri; “Muhteşem projeler” diye niteledi. Alp, MHP için de; “Slogan değil, proje partisi haline gelmeli” dedi.

3. Havalimanı tren hattı için ilk adım atılıyor!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek havalimanı ve Avrupa bağlantılarını sağlayacak demiryolu projesinde ilk adım atılıyor.TCDD, 3'üncü Köprü, 3'üncü Havalimanı ve Halkalı arasında yapılacak demiryolu hattının etüt ve danışmanlık ihalesine çıkıyor

İbrahim Çağlar: Yıllık enerji tasarrufu ile 3 boğaz köprüsü yapılabilir:

Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar: "Enerjinin bir yıl tasarruflu kullanılması sonucu 3 bin 600 okul, 3 boğaz köprüsü, 3 havalimanı veya 738 tam donanımlı hastane yapılabilir" dedi.

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı hth Haberi

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı hth

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda askıya çıkan proje tanıtım dosyasına göre, demiryolu hattı Küçükçekmece, Arnavutköy, Eyüp, Sarıyer ve Başakşehir ilçelerinden geçecek. Yeni proje, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün üzerine inşa edilmesi planlanan demiryolu hattı kapsamında hazırlandı.


YATIRIM BEDELİ 4 MİLYAR

Köprüdeki demiryolu hattı Asya ve Avrupa Yakası olmak üzere planlanan iki ayrı demiryolu hattını birbirine bağlayacaktı. Bu proje de Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren hattının Avrupa Yakası'ndaki ayağını oluşturuyor. Hat, Kuzey Marmara Otoyolu'nun güneyinden başlayıp, Halkalı Demiryolu İstasyonu girişine bağlantı yapılarak son bulacak. 4 milyar 421 milyon lira yatırım bedeli bulunan tren hattı, 62.5 kilometre uzunluğunda olacak. Hat boyunca 34 kilometre olan 19 tünel ve toplam uzunluğu 7.9 kilometre olan 16 viyadük yapılacak. Demiryolu hattı inşaatının 18 ay içinde tamamlanması planlanıyor. Projede...