28 / 04 / 2024

3. köprü satılıyor mu?

3. köprü satılıyor mu?

Türkiye'nin iki mega projesinde özel işletmeler paylarını satmaya hazırlanıyor. Üçüncü Köprü için İtalyanlar Çinliler ile pazarlık yapıyor. 3. havalimanı için ise yoğun bir Fransız ilgisi olduğu iddia ediliyor.



Türkiye’nin iki büyük mega projesinin satılmak üzere olduğu iddia ediliyor. Bloomberg haber ajansının iddiasına göre üçüncü havalimanı açılışının üzerinden bir yıl geçmeden işletmesi satılıyor. Dünya devleri Vinci, ADP ve TAV’ın havalimanı ile ilgilendiği bildiriliyor. Havalimanı işletmecisi İGA ‘satış planı yok’ şeklinde açıklama yapıyor. Alıcı olduğu iddia edilen şirketler henüz bir açıklama yapmadı.

11 MİLYAR DOLAR DEĞER BİÇİLDİ

Bloomberg’ün haberine göre 3. Havalimanı’nın ortaklarından bazıları 11 milyar dolar değer biçilen havalimanındaki paylarını satmaya hazırlanıyor. Bu satış için ABD’li yatırım bankası Lazard ile anlaşıldığı belirtildi.

Konu hakkında iki kaynağın verdiği bilgiye göre Fransız Vinci mega proje ile ilgileniyor. Vinci’nin yanında TAV Havalimanları ve onun Fransız ortağı Aeroports de Paris de alanın işletmecisi İGA ile ilgileniyor. Ferrovial SA’nın da proje ile ilgilendiği de belirtiliyor.

3. köprü satılıyor mu?

KANG: GÖRÜŞMELER HENÜZ BİTMEDİ

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, İtalyan inşaat şirketi Astaldi’nin 3. köprüdeki payının satışı için görüşmelerin henüz bitmediğini belirtti.

Pekin'de gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Lu Kang, “İş arkadaşlarım da bana söyledi. Şu an Çin tarafı ile Türk tarafındaki bu görüşmeler henüz bitmedi ve devam ediyor. Biz, Çin tarafı olarak olumlu haberi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü´nde hisseleri olan İtalyan Astaldi´nin hisseleri için Çinlilerle görüşmeler yapıldığını belirtmişti.

Astaldi 2018'de  Türkiye´deki siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle her iki köprüde bulunan paylarını satışa çıkartacağını açıklamıştı.

Çinlilerden 3. köprü açıklaması!

İstanbul Havalimanı'nın hisseleri satılıyor mu?


Geri Dön