15 / 05 / 2024

6 ay çalışan kıdem tazminatı alabilir mi

6 ay çalışan kıdem tazminatı alabilir mi

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren haberler gelmeye devam ediyor. Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem işçilerin bilmediği çifte tazminat ile ilgili merak edilenleri açıkladı.

Hyundai IONIQ 5 Advance fiyatı düştü! Üstelik şimdi al 6 ay sonra öde kampanyasıyla! Hyundai IONIQ 5 Advance fiyatı

Hyundai Assan, Türkiye’deki elektrifikasyon sürecine, yeni bir fiyat politikası uyguladı. Hyundai IONIQ 5 Advance fiyatında indirime gitti, üstelik şimdi al, 6 ay sonra öde kampanyasıyla. Peki Hyundai IONIQ 5 Advance fiyatı ne kadar? 2024 Nisan fiyat listesi.

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı 3 ay içinde 367 bin 305 kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı eylül ayından bu zamana kadar 367 bin 305 kişi azaldığı açıklandı. Buna göre, üç ayda çalışan sayısındaki düşüş yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

Kavan Ormanyaka'da şimdi al peşinatı 6 ay sonra öde!

İzmit'te yükselen Kavan Ormanyaka projesinde başlatılan kampanya kapsamında şimdi al peşinatı 6 ay sonra öde fırsatı sunuluyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2025 yılının Nisan ayında yapılması planlanıyor.

Hyundai i10, 780 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! Şimdi al 6 ay sonra ödemeye başla!

Hyundai’nin en sevilen modelleri arasında yer alan i10’da Şubat kampanyası belli oldu. Hyundai i10, 780 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor üstelik şimdi al 6 ay sonra ödeme fırsatı başladı. 

6 ay önce 10 milyon TL olan konut bugün hala aynı paraya alınabiliyor mu? Vatandaşlar ne diyor?

Konut ve otomobil fiyatları gündemden düşmezken, Finanscı Abi resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut ve otomobil balonunun patladığını belirterek,  6 ay önce 10 milyon TL olan konut bugün hala aynı paraya alınabildiğini söyledi.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı yüzde 2,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi.

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Milyonlarca emekli 5 bin TL için beklemede. Peki, Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, meclisten geçti mi? İşte konuya ilişkin son gelişmeler...

İnşaat sektöründe istihdam rekoru kırıldı, sektörde çalışan sayısı 1,7 milyon seviyesine ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Türkiye'de ağustos ayında "inşaat" alanında ücretli çalışan sayısı bir virgül yedi tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. İşte haberin ayrıntıları...

Ücretli çalışan sayısı haziranda 14 milyon 925 bin kişi oldu!

Ücretli çalışan sayısı, haziran ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,2 artarak  14 milyon 925 bin 783 kişiye yükseldi.

Memur ve memur emeklileri için zam teklifi açıklandı! 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklileri için 2024-2025 için zam teklifini resmen duyurdu. Kamu İşveren Heyeti'nden 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam teklifi geldi. İşte ayrıntılar...

Aracını önce sat sonra da kirala! İstersen 6 ay sonra geri al! Hemen bakın!

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “Araç sahipleri nakit ihtiyacı halinde araçlarını satmak istiyor, bir yandan da araçsız kalmak istemiyorsa, araçlarını satın alıyor ve kendilerine kiraya veriyoruz. İsterlerse 6 ay sonra araçlarını geri satın alıyorlar” dedi.

Ücretli çalışan sayısı Mayıs'ta yüzde 4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ücretli çalışan sayısı, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4 arttı.

6 ay çalışan kıdem tazminatı alabilir mi Haberi

6 ay çalışan kıdem tazminatı alabilir mi

Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem çalışanlar için önemli olan bir konuyu kaleme aldı. Erdem, "Çalışanların önemli güvencelerinden birisi kıdem tazminatı. Belli şartlarda bu paraya hak kazanılıyor. Ancak bununla birlikte ek bir tazminat daha var. Birçok çalışanın bilmediği bu haktan yararlanmak için üstelik 6 ay çalışmak yetiyor." dedi.

İşte Faruk Erdem'in o yazısı:

''Yasalarımız hem işverenleri hem de çalışanları koruyan düzenlemeler içeriyor. Çalışanları koruyan haklardan birisi de kıdem tazminatı. En az 1 yıl çalışmış bir işçi kendi istek ve kusuru dışında işten ayrılırsa kıdem tazminatını hak ediyor.Burada 1475 sayılı yasanın 14. maddesinde bazı istisnalar da sayılıyor. Yani istifa edildiğinde de bazı durumlarda kıdem tazminatı alınabiliyor. Bu noktada emekli olanlar kendi isteği ile ayrılınca tazminat alıyor.

Yine askere gidenler de istifa ile tazminat alabiliyor....