05 / 05 / 2024

66 milyar dolar

66 milyar dolar

Dolar / TL geçtiğimiz günlerde yine 18 lirayı aşarken ekonomi piyasaları da iktidarın doların yukarı yönlü hareketini durdurmak için harcadığı parayı konuşuyor. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu yıl toplamda 66 milyar dolar satıldığını dile getirdi.

İktidar 66 milyar doları nerede buhar etti? Ekonomi dünyası bunu konuşuyor

Dolar / TL geçtiğimiz günlerde yine 18 lirayı aşarken ekonomi piyasaları da iktidarın doların yukarı yönlü hareketini durdurmak için harcadığı parayı konuşuyor. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu yıl toplamda 66 milyar dolar satıldığını dile getirdi.

Özelleştirmelerden 66 milyar dolar gelir elde edildi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)'nın 2015 yılı Faaliyet Raporu tamamlandı. Rapora göre 1986-2015 döneminde idare tarafından gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarının toplam tutarı 66,9 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti.

Başaran Ulusoy: Türkiye 2014'te kongre turizminden 3 milyar dolar gelir elde edecek!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, gelecek 2 yılda Türkiye'de 106, İstanbul'da ise 77 kongre için tarih alındığını belirterek, 2014'te Türkiye bu rakamlar ışığında kongre turizminden 3 milyar dolar gelir elde edecek dedi...

Kuralık devam ederse Türkiye’nin gaz faturası 1.4 milyar dolar olacak!

Kuraklık elektrik üreten barajları susuz bıraktı, elektrikte doğalgaz öne çıktı. Hava şartları bu şekilde devam ederse Türkiye’nin gaz faturası 1.4 milyar dolar kabaracak.

Gökhan Erel: 50 yılda 10 milyar dolar tasarruf sağladık!

Gökhan Erel, binalarda kullanılan enerjinin yüzde 25'inin çatılardan, yüzde 60'ının da cephelerden kaybedildiğini belirterek, "Ytong olarak 50 yılda toplamda 10 milyar doları aşkın bir enerji tasarrufu sağladık" dedi.

Orhan Düzgün: Kayseri bir milyon turistle bir milyar dolar gelir elde edebilir!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, şehrin turizmden önemli pay alması gerektiğini hatırlatarak, “Bugün Kayseri’ye yılda 1 milyon turist geldiğini düşünürsek, bir turist ortalama 800-1000 dolar para bırakıyor. Bu da yaklaşık 1 milyar dolar demek” dedi...

İstanbul'un kongre turizm geliri 1.7 milyar doları aşacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan Türkiye Kongre Turizmi Raporu'nda "İstanbul'un toplam kongre ve seminer gelirlerinin 1,7 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor" denildi...

Çelik ihracatı 3,4 milyar dolar oldu!

Çelik İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, 2014 yılı ilk çeyreğinde Türkiye'nin çelik ihracatı miktar bazında yüzde 11 azalarak 4,6 milyon ton, değer bazında ise yüzde 8,9 azalarak 3,4 milyar dolar oldu.

Türkiye'nin tüketim malları ihracatı 10 milyar doları aştı!

Türkiye'nin tüketim malları ihracatı 10 milyar doları aştı. Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye'nin ocak-şubattaki 25 milyar 593 milyon dolarlık ihracatının yüzde 39,8'ini tüketim malları oluşturdu.

Yılın ilk çeyreğinde çelik ihracatı 3,4 milyar dolar oldu!

Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuzlukların çelik sektörü üzerindeki etkileri devam ediyor. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde çelik mamulleri ihracatı değer bazında yüzde 8,9 azalışla 3,4 milyar dolar oldu.

Emlak sektöründeki işlem hacmi 2013 yılında 35 milyar dolar oldu!

International Realty Plus (IRP) CEO'su Altaş, 2013 yılında 1 milyon 363 bin 124 emlak satıldığını ve sektördeki işlem hacminin de yaklaşık 35 milyar dolar olduğunu açıkladı .

Murat Sungur Bursa: Düzenli enerji tüketimi yılda 2.5 milyar dolar tasarruf sağlar!

Türkiye Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa, Türkiye'de enerji tüketiminde yüzde 10 oranında tasarruf edilmesi halinde yılda 2.5 milyar dolar tasarruf sağlanabileceğini ifade etti

İki aylık çelik ihracatı 2.3 milyar dolar oldu!

İki aylık çelik ihracatı 2.3 milyar dolar oldu Çelik sektörünün, 2014 yılının ilk iki ayında en çok ihracat yaptığı üç ülke sırasıyla Irak, ABD ve Fas oldu.

66 milyar dolar Haberi

66 milyar dolar

Bloomberg Ekonomisti Selva Baziki, dolardaki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada TCMB’nin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin koltuğa oturduğu yaklaşık 7 ayda dövizdeki artışın önüne geçmek için 66 milyar dolarlık bir rezerv sattığını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş bu paylaşıma cevaben “Yazık ki ne yazık. Bu tip mega kararlar için Türkiye’deki herkesin onayı alınmalıydı” dedi.  

Dövizdeki artışı düşürmek için gelire endeksli senet, kur korumalı mevduat ve 900 bin dolar dövizi bulunan şirketlere getirilen kredi kısıtlaması gibi projeler ortaya atan ve bu projelerde başarısız olan ekonomi yönetiminin geri kapıdan dolar sattığı iddiası son günlerde sık sık dile getiriliyor.

Öte yandan Bloomberg Türkiye ve İsveç Ekonomisti Selva Baziki de konuya ilişki Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin...