06 / 05 / 2024

7 kubbeli cami

7 kubbeli cami

Almanya'nın Köln kentinde Ağustos 2016 tarihinde temeli atılan İslam Toplumu Milli Görüşe (IGMG) bağlı Brühl Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

TOKİ Afyon İscehisar 213 konut ihalesi 7 Nisan'da!

Afyon İli, İscehisar İlçesi 2.Etap 213 Adet Konut ve 3 Dükkanlı Ticaret ve Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 7 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Darıca'da 7.5 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

T.C. Gebze İcra Dairesi, Kocaeli ili, Darıca ilçesi, Cami Mahallesi, 2554 ada 85 parselde yer alan tarlayı 7 milyon 457 bin 805 TL'ye satıyor...

Elazığ'daki 7 derece eğik cami minaresi 9 asırdır yıkılmadı!

1156 senesinde yapılan Elazığ'daki Ulu Camii, şu ana kadar meydana gelen hiçbir depremde hasar görmedi. Caminin minaresi, 7 derecelik eğime sahip olmasıyla ünlendi...

İstanbul Havalimanı cami inşaatında hırsızlık yapan 7 şüpheli yakalandı! 

İstanbul Havalimanı'nda yapımı devam eden cami inşaatından hırsızlık yaptıkları iddia edilen 7 şüpheli yakalandı. 

Halkalı Atakent'e yeni cami ve ticaret alanı geliyor!

Halkalı Atakent'e cami ve ticaret alanı inşa edilecek. Cami ve ticaret alanı toplam 7 bin 76 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek.

Almanya'daki 7 kubbeli caminin inşaatı yükseliyor!

Almanya'nın Köln kentinde Ağustos 2016 tarihinde temeli atılan İslam Toplumu Milli Görüşe (IGMG) bağlı Brühl Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Gümüşhane'de 7 katlı cami yapılıyor!

Gümüşhane Diyanet Vakfı Cami ve Külliyesi inşaatı, ilginç mimarisi ile dikkat çekiyor. Sosyal medyada gündem olan cami apartmana benzetiliyor..

Bursa'da inşaatı tamamlanamayan cami 13 milyona satışta!

Bursa'da 5 kişinin dernek kurarak 7 yılda ancak kaba inşaatını bitirebildiği cami 13 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

Halkalı Cami'nin inşaatı tam gaz devam!

TOKİ tarafından İstanbul Küçükçekmece'de inşaatına devam edilen Halkalı Cami, yaklaşık 7 bin metrekarelik alanda, toplamda 3 bin 205 kişilik kapasiteye sahip olacak.

Halkalı cami, ticaret, otopark alanı imar planı askıda!

TOKİ Halkalı Binası'nın yanında yer alan 7 bin 75 metrekarelik arsanın imar planı cami, ticaret alanı, otopark alanı, meydan ve yol olarak planlandı. İmar planı ikinci kez askıya çıkarıldı...

Ankara Cami-Cemevi Projesi'nin ruhsatı iptal edildi!

Temelleri 2013 yılında dönemin çok sayıda AKP ve CHP milletvekilinin katılımı ile atılan Cami-Cemevi Projesi'nin ruhsatı, Ankara 7'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Sakarya Kubbeli Yeni Cami'nin temeli atıldı!

Sakarya Akyazı Yeni Camii semtinde 1954 yılında yapılan ve Kıble yönü yanlış olduğu için 61 yıldır yanlış kıbleye Namaz kılınan Kubbeli Yeni Cami temeli atıldı.

Sakarya Akyazı Yeni Cami'nin temeli atıldı!

Sakarya Akyazı Yeni Camii semtinde 1954 yılında yapılan ve kıble yönü yanlış olduğu için 61 yıldır yanlış kıbleye namaz kılınan Kubbeli Yeni Cami temeli atıldı.

7 kubbeli cami Haberi

7 kubbeli cami


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Almanya'nın Köln kentinde Ağustos 2016 tarihinde temeli atılan İslam Toplumu Milli Görüşe (IGMG) bağlı Brühl Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Selçuklu ile Osmanlı mimarisinden izler taşıyan ve biri büyük, altısı küçük olmak üzere toplam 7 kubbesi bulunan caminin, gelecek yıl ramazan ayında ibadete açılması hedefleniyor.

IGMG Brühl Camisi Cemiyet Başkanı Osman Düzgün, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, caminin gerek dış gerekse iç mimarisinde Osmanlı hat sanatından örnekler yer alacağını, 700 metrekarelik dış cephe izolasyonunun ise özel olarak fırınlanan çevre dostu bir fayans kaplama ile tamamlanacağını belirtti.

Düzgün, "Toplam bin 200 metrekare kapalı alanı olacak camimiz bittiğinde, aynı anda bin kişi ibadet edebilecek. 165 araçlık park yeri, 10 derslik, spor ve konferans salonları, bayan ve gençlik...