06 / 05 / 2024

7 milyon yeni konut ihtiyacı

7 milyon yeni konut ihtiyacı

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Doların TL karşısında yüzde 26'lan bulan kazancı, inşaat maliyetini etkiledi. Ülkemizde 2023 yılına kadar 7 milyon yeni konut yapılmasına ihtiyaç duyuluyor" dedi...

7 milyon adet sattı Türkiye’ye geliyor! X-Trail 24 Ekim 2022 fiyat listesi

Dünya çapında 7 milyon adede yakın satış yapan X-Trail modelinin yeni jenerasyonu, çarpıcı tasarımı, premium dokusu, yenilikçi çift motorlu e-4ORCE konforlu ve keyifli bir SUV performansı sunuyor. Nissan X-Trail Kasım ayında Türkiye’de satışa çıkıyor.

Meghan Markle'nin 14.7 milyon dolarlık malikanesi!

Kocası Prens Harry ile İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılan Meghan Markle, 14.7 milyon dolarlık yeni evinde yeni yaşamına başladı.

Mega projeler için 2.7 milyon metrekare imara açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Yeni Havalimanı, Kanal İstanbul ve 3. Köprü’nün kesiştiği Arnavutköy’deki 2.7 milyon metrekarelik arazi imara açıldı. 

Atmaca Gayrimenkul 7 milyon TL'lik Macera Parkı kuracak!

Bahçeşehir’de hayata geçirdiği projelerde adından sıkça söz ettiren Atmaca Gayrimenkul, yeni yatırımı için kolları sıvadı. Firma, Bahçeşehir Park’ın yanına 7 milyon TL’lik yatırımla Macera Parkı kurmaya hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir'den 332.7 milyon TL'lik yeni proje!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Konak İlçesi'ne bağlı Ege Mahallesi'nde 332.7 milyon TL'lik yeni proje yaptırılacak..

Serena Williams, Beverly Hills'ten 6.7 milyon dolara malikane aldı!

23 kez Grand Slam kazanarak bu alanda rekor kıran tenisin efsanesi Serena Williams, Beverly Hills'ten 6.7 milyon dolara yeni malikane aldı...

Konya Ilgın’a 10,7 milyon liralık yol!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Ilgın’da 53 kilometre mahalle yolunu tamamlarken 35 kilometrelik kısımda çalışmaları sürdürüyor. Ilgın mahalle yolları 10,7 milyon liraya mal olacak.

Saygılı Rulman'dan İzmir'e 7 milyon dolarlık yatırım!

Saygılı Rulman, 7 milyon dolarlık yatırım yapacak. Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı, "Türkiye'nin geleceğine olan güvenleri ile yeni tesis kurma kararı aldık" dedi.

Emlak Konut GYO gelirini 6,7 milyon lira artırdı!

Emlak Konut GYO'nun, Sarphan Finanspak işindeki geliri arttı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin Sarphan Finanspak işindeki Asgari Şirket Payı Toplam Geliri yeni protokolle 6,7 milyon lira arttı.

Emlak Konut GYO'nun geliri 6.7 milyon TL arttı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin Sarphan Finanspak işindeki Asgari Şirket Payı Toplam Geliri yeni protokolle 6.7 milyon lira arttı.

İzmit Dolphin AVM 1.7 milyon dolar yatırımla yenilendi!

1.7 milyon dolar yatırım yaparak yenilenen İzmit Dolphin AVM, 30 Eylül’de gerçekleşecek konser organizasyonuyla yeni bir başlangıç yapacak.

Meryem Uzerli İstanbul'dan 1.7 milyon TL'ye ev aldı!

Almanya’da yaşayan Meryem Uzerli, yeni dizisi nedeniyle bir süre İstanbul’da yaşayacak. Ünlü sanatçı, kızı Lara’yı da düşünerek, lüks bir siteden 1.7 milyon liraya ev aldı.

Kocaeli Valilik köprüsü 7.7 milyon liraya ihale edildi!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni valilik kompleksinin önüne yapılacak olan üst geçidin ihalesi sonuçlandı ve sözleşme imzalandı. İhalede 7 milyon 701 bin lira teklif veren Süleyman Doğan ve Atlas İnşaat ortaklığı ihaleyi aldı.

7 milyon yeni konut ihtiyacı Haberi

7 milyon yeni konut ihtiyacı

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, seçimlerin ardından sektördeki sorunlarının yavaş yavaş çözülmeye başlamasını umduğunu kaydetti. Gayrimenkul sektöründeki son gelişmeler ve gelecek döneme ilişkin beklentiler hakkında bilgi veren Çelik, Türkiye'de son dönemde yaşanan ekonomik ve siyasi konjonktür nedeniyle döviz, faiz ve kredi maliyetlerinin yükselmesi, gayrimenkul sektöründe mevsimsel durgunluğun yaşandığı Aralık-Mart dönemine denk geldiğini belirterek, "Konut sektörünün genellikle toplam cirosunun yüzde 10'u kadarlık işlem gerçekleştiği bu dönemin sonrasında, seçimlerin ardından sorunlann yavaş yavaş çözülmeye başlamasını umuyorum" diye konuştu. 


2023 İÇİN 7 MİLYON KONUT 


Çelik, "Doların TL karşısında yüzde 26'lan bulan kazancı, inşaat maliyetini etkiledi. Ülkemizde 2023 yılına kadar 7 milyon yeni konut yapılmasına ihtiyaç duyuluyor" dedi. 



Yeni Şafak...