18 / 05 / 2024

864 rakımlı tepe

864 rakımlı tepe

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çankaya'daki Kazım Özalp Mahallesi'ni hastane yapımı için ''özel proje alanı'' ilan etti. Yapılması planlanan yüksek standartlı merkezde her türlü sağlık hizmeti verilecek...

Çambaşı Yaylası'ndaki 80 odalı otelin kaba inşaatı tamamlandı!

Ordu'nun 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nın, yürütülen çalışmalarla Türkiye'nin önde gelen turistik merkezlerinden biri haline gelmesi amaçlanıyor. Bölgede kaba inşaatı tamamlanan 80 odalı, 120 yataklı otelin gelecek sezon açılması hedefleniyor.

Çambaşı Yaylası'ndaki binalar yenileniyor!

Ordu'nun önemli turistik alanlarından olan 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda, Dış Cephe İyileştirme Projesi kapsamında binalara ahşap giydirme uygulanıyor...

Çocukken keçi otlattığı tepeye hayalindeki tesisi inşa etti!

Düzce'de yaşayan Tahsin Altun, çocuken çobanlık yaparak keçi otlattığı tepede hayalini gerçekleştirdi. 400 rakımlı tepeye turistik tesisi inşa etti.

Eğribel Tüneli'nde ikmal inşaatına başlandı!

Sivas-Giresun güzergahındaki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin, 2021 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Sivas Geminbeli Tüneli 2021'de hizmete girecek!

Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'ndeki tünel 2021'de hizmete girecek.

Eğribel Tüneli ikmal ihalesi Eylül sonunda yapılacak!

İç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan Sivas-Giresun güzergahındaki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne inşa edilen Eğribel Tüneli'nin ikmal ihalesi, eylül ayı sonunda gerçekleştirilecek...

Hakkari Merga Bütan Kayak Merkezi'ne 100 yataklı otel yapılacak!

Hakkari'deki 2 bin 800 Rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ne 100 yataklı otel inşa edilecek.

Ordu Çambaşı Yaylası'na 5 yıldızlı otel inşa ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. ve Ordu iş dünyasının sayılı isimlerinin ortaklığında, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda inşa edilmesi planlanan 5 yıldızlı otelin temeli atılıyor.

Doğu Anadolu Gözlemevi 2020'de açılıyor!

Konaklı Kayak Merkezi'nin 3 bin 170 rakımlı Karakaya Tepesi'nde yer alan Doğu Anadolu Gözlemevi 2020'de açılıyor. Gözlemevi toplam 200 milyon TL'ye inşa ediliyor.

Hakkari Çukurca'ya turizm tesisi yapılacak!

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde daha önce polis ekiplerinin nöbet noktası olarak kullandığı 1600 rakımdaki Bayrak Tepe'de tam donanımlı dev bir turizm tesisi kurulması planlanıyor. 

Dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli trafiğe açıldı!

2015 yılında Mila Dağı'nda inşasına başlanan dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli 26 Nisan Cuma günü trafiğe açıldı.

Nakkaştepe terası millet bahçesi oldu!

Üsküdar'ın Nakkaştepe bölgesindeki 50 dönümlük askeri arazi ‘Millet Bahçesi’ olarak düzenlendi. İstanbul'un en değerli arazisi konumunda bulunan alan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Ordu Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi'nin inşaatı yükseliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin 530 rakımlı Boztepe’de inşaatına başladığı “Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi”nin inşaatı hızla yükseliyor. 

864 rakımlı tepe Haberi

864 rakımlı tepe

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çankaya'daki Kazım Özalp Mahallesi'ni yüksek standartlı hastane yapmak üzere ''özel proje alanı'' ilan etti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çankaya Köşkü yakınlarına sağlık merkezi kurulması için çalışma başlattı ve bu kapsamda Kazım Özalp Mahallesi'ni ''özel proje alanı'' ilan etti. 

Kazım Özalp Mahallesi'nde yapılması planlanan yüksek standartlı sağlık merkezinde her türlü sağlık hizmeti verilecek. 

     

Tartışma konusu olmuştu 

     

Çankaya Köşkü yakınlarında sağlık merkezi olmaması çeşitli tartışmalara neden olmuştu. Ekim ayında mezarı açılarak, otopsi yapılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal kalp krizi geçirdiğinde de Köşk'teki sağlık ekipmanlarının yetersiz olduğu ve hastaneye götürülmesi için ambulans dahi bulunamadığı ilişkin iddialar tartışılmıştı. 

Bu olay, Devlet Denetleme Kurulu raporlarına da şu şekilde girmişti: 

''Merhum Turgut Özal'ın geçmiş sağlık bilgileri ve yoğun program trafiği bilinmesine rağmen derhal...