03 / 05 / 2024

9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması

9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması

İç Mimarlık öğrencisi Oya Olgun, '9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda, katlanınca açık haline göre yüzde 90 daha az yer kaplayan masa tasarımıyla büyük ödülün sahibi oldu.

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

Hatay ve Adıyaman, ulusal ve uluslararası 39 mimarla tekrar tasarlanacak. Projenin başında yer alan Türkiye Tasarım Vakfı’nın Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Tüm tasarım sürecinin kaynağını biz sağlıyoruz. İlçe merkezleri dahil toplam 5 milyon dolar planlanıyor. Mart 2024’te tamamlanacak” diye konuştu.

Kc Studio Mobilya Tasarım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kc Studio Mobilya Tasarım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Muzaffer Kerim Çarmıklı tarafından kuruldu.

İdol Tasarım Mobilya İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

İdol Tasarım Mobilya İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 250 bni TL sermaye bedeli ile Vakkas Atılmış tarafından kuruldu.

Gema Tasarım Mobilya Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gema Tasarım Mobilya Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Mahmur Angışhan tarafından kuruldu.

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe'ye yılın tasarımı ödülü! İşte arabanın 9 Haziran fiyat listesi

BMW'nin baştan aşağıya yenilenen dört kapılı coupe modeli Yeni BMW 420i Gran Coupe, "Türkiye’de Yılın Otomobili" yarışmasında bu yıl ikinci defa verilen "Yılın Tasarımı" ödülünü kazandı. İşte BMW 420i Gran Coupe'nin özellikleri ve fiyat listesi...

Zeynep Meriç Mobilya Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Zeynep Meriç Mobilya Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Aranvutköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Meriç tarafından kuruldu.

Dodo İç Mimarlık Mobilya Tasarım Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dodo İç Mimarlık Mobilya Tasarım Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Doğukan Tufan tarafından kuruldu.

Lms İç Mimarlık Mobilya Ve Tasarım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lms İç Mimarlık Mobilya Ve Tasarım Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'e 50 bin TL sermaye bedeli ile Enise Banu Bali tarafından kuruldu.

9 maddede konut sitesi yönetim tasarımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "9 maddede konut sitesi yönetim tasarımı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması” sonuçlandı.  Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen yarışma sonucunda kazananlara 74 bin TL’lik para ödülü verildi.

Eğitimde mekan tasarımının önemi!

Farklı ölçeklerdeki okul projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, eğitimin daha sağlıklı ve kaliteli olması için mekan tasarımının öneminden bahsetti.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın başvurusu uzatıldı!

İMİB'in geleneksel hale getirdiği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’na gelen yoğun talep sonrasında başvuru süresi uzatıldı. 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın yeni başvuru tarihi 24 Ağustos 2020 olarak açıklandı.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın jüri üyeleri açıklandı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) gerçekleştireceği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı. 

9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması Haberi

9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Oya Olgun, '9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda, katlanınca açık haline göre yüzde 90 daha az yer kaplayan masa tasarımıyla büyük ödülün sahibi oldu. 


Türkiye'nin gelecekte üreteceği, kullanacağı ve ihraç edeceği mobilyaları tasarlamak temasıyla düzenlenen yarışma, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu, İstanbul, Ege ile Akdeniz ihracatçı birliklerinin katkısıyla gerçekleştirildi. Oya Olgun, 1.171 tasarımın başvurduğu yarışmaya 'Flegs' isimli masa tasarımıyla ev mobilyaları teması ve lisans öğrencileri kategorisinde katıldığım belirterek, "Yürütücülüğünü öğretim görevlileri Ceren Polat, Can Aysan, Can Külahçıoğlu, Cengiz Ultav ile araştırma görevlisi Eda Paykoç'un yaptığı mobilya tasarımı dersinde, kolayca kurulup sökülebilen, katlandığında çantaya sığabilen ve kullanıcısına mobilyayı yanında taşıma imkanı sunabilen 'paketle ve götür' ana fikirli mobilya...