06 / 07 / 2024

AA Design Kurucusu İç mimar Aytaç Akyüz

AA Design Kurucusu İç mimar Aytaç Akyüz

Dünya her gün yepyeni bir akımla karşı karşıya… Gelişen moda sektörü teknoloji ile hız kaybetmeden geleceği yakalayabilmeye çalışıyor. Bu doğrultuda iç mimaride yeni trend; geçmiş ile gelecek ardasında ki bağı kopartmamak.

Konut tasarımlarına Kovid-19 etkisi: Bireysel konfor!

Kovid-19 salgınıyla birlikte temastan kaçınma hali ortaya çıktı. Ceylanates Design kurucusu Mimar Ceylan Ateş, “Son yıllarda ofis ve konut projelerinde bireysel konforu ön plana alan bir yaklaşımın hakim olduğunu görüyorduk. Salgının etkisiyle yenilikleri daha sık görmeyi bekliyoruz" dedi.

Pakpen kurucusu Mehmet Tuza'nın kitabı çıktı!

Yapı sektörünün öncü kuruluşlarından Pakpen AŞ’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, tüm iş ve yaşam deneyimlerini “Tuza’nın Penceresinden” kitabında topladı.

Mozaik Design, 50 markaya dekorasyon hizmeti veriyor!

Mozaik markasıyla 1992 yılında yılından bu yana sektörde yer alan Mozaik Design, 50 markanın Türkiye distribütörlüğüyle ofis, ev mobilyası, çocuk mobilyası, ev tekstili döşemelik kumaş alanında dekorasyon hizmeti veriyor.

Mozaik Design 50 markayla ev ve ofislerin dekorasyonunu üstlendi!

1992 yılından bu yana sektörde yer alan Mozaik Design, 50 markanın Türkiye distribütörlüğüyle ofis, ev - çocuk mobilyası, ev tekstili döşemelik alanında dekorasyon hizmeti veriyor.

Kale’ye A Design Award 2015 tasarım ödülü!

Bütünsel tasarım anlayışından doğan banyo koleksiyonları ile uyum ve estetiği bir arada sunan Kale, İtalya’da düzenlenen prestijli tasarım yarışması “A’ Design Award 2015”te, ‘Crate’ serisiyle ödüle layık görüldü.

Kale Seramik'in Crate serisi A Design Award 2015 tasarım ödülü aldı!

Bütünsel tasarım anlayışından doğan banyo koleksiyonları ile uyum ve estetiği bir arada sunan Kale, İtalya’da düzenlenen prestijli tasarım yarışması “A’ Design Award 2015”te, ‘Crate’ serisiyle ödüle layık görüldü.

BG Design Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BG Design Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ayça Bildik, Özge Bildik, Burhan Enes Gizli tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 30 Mart'ta kuruldu.

AA Karadeniz İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AA Karadeniz İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ali Yılmaz, Aziz Kapıcıoğlu tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 19 Mart'ta kuruldu.

Mozaik Design Ankara'da showroom açacak!

Ünlü işadamlarının ofislerini döşeyen Mozaik Design’ın sahibi Yaman Erturan, “Genç işadamları küçük çalışma masası, yaşı ilerleyen patronlar ise kendilerini evdeymiş gibi hissettirecek ofis mobilyası tercih ediyor” dedi.

Bun Design 12 mağaza daha açmayı planlıyor!

Şu anda 24 mağazası bulunan ve franchising yolu 12 mağaza daha açmayı planlayan Bun Design da bu yıl geniş bir yenilenme hareketine başladı. Bun Design 12 mağaza daha açmayı planlıyor.

Derin Design Ankara'da ilk mağazasını açtı!

Ulusal ve uluslararası platformda önemli başarılara imza atan Derin Design, Ankara’da açılan ilk mağazası ile modern mobilya tasarımı ve üretimi alanındaki başarılarını başkente taşıyor.

İF Design Awards’dan Seranit Grup’a 5 ödül birden!

Seranit Grup çok önemli bir başarıya imza atarak dünyanın en saygın tasarım ödüllerinden biri olan iF Design Awards’a damgasını vurdu. İF Design Awards’dan Seranit Grup’a 5 ödül birden...

Vitra Pera serisi Design Turkey 2014'te iyi tasarım ödülü aldı!

VitrA’nın; ahşap görünümlü porselen karo serisi Pera, “Design Turkey 2014” kapsamında, “iyi tasarım” ödülüne layık görüldü. Pera; evin bütünü ve dış mekânlar olmak üzere hem zeminde hem de duvarda kullanılabiliyor.

AA Design Kurucusu İç mimar Aytaç Akyüz Haberi

AA Design Kurucusu İç mimar Aytaç Akyüz

Dünya her gün yepyeni bir akımla karşı karşıya… Gelişen moda sektörü teknoloji ile hız kaybetmeden geleceği yakalayabilmeye çalışıyor. Bu doğrultuda iç mimaride yeni trend; geçmiş ile gelecek ardasında ki bağı kopartmamak. Bu bakış açısı ile tasarlanan mekânlar hem hızla gelişen modern dünya içerisinde kültürlerin yok olmasını engelliyor, hem de ihtiyaçlara cevap veriyor.


İnsanların yüzyıllar içerisinde ihtiyaçları doğrultusunda büyük emeklerle oluşturdukları kültür öğelerinin çok önemli bir miras olduğunu söyleyen AA Design Kurucusu İç mimar Aytaç Akyüz; “Biz çalıştığımız bölgelerde o yörelerin simgesi durumuna gelmiş, o yöreyi, o bölge insanını anlatan ürünleri kullanmayı gerçekten çok önemsiyoruz. Çünkü ortaya çıkan tüm o kültür öğeleri uzun süreçler içerisinde bugünkü formalarını alıyor ve geçtiği her neslin izlerini taşıyor. Ayrıca bu ürünlerin çoğu el emeği ile...