23 / 07 / 2024

AB büyüme

AB büyüme

AB Komisyonu Kış 2017 Ekonomik Tahminler raporunu yayınladı. Raporda,ülkemizin ekonomisinde büyüme ivmesi kaybı sonbahar daha yüksek olduğunu belirtti.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Avrupa Birliği ikinci çeyrek diliminde büyüme gösterdi!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, ikinci çeyrek zamanlarında bir önceki çeyreğe kıyas ile %  0, 7 büyüme kaydetti. İşte detaylar…

Avrupa Birliği ekonomik büyüme tahminlerini yükseltti!

AB tarafından, "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2021 İlkbahar" raporu yayımlandı. Raporda Türkiye ekonomisinin geçen sene koronavirüs salgınına rağmen yüzde 1,8 büyüme gösterdiği. Türkiye ekonomisinin 2021 yılında yüzde 5,2, 2022 yılında da yüzde 4,2 büyüyeceği tahmin ediliyor.

AB Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'nin büyüme tahminini bu yıl için yüzde eksi 2,3'ten yüzde 0,3'e yükseltti.

AB'den Türkiye için büyüme uyarısı!

AB Komisyonu Kış 2017 Ekonomik Tahminler raporunu yayınladı. Raporda,ülkemizin ekonomisinde büyüme ivmesi kaybı sonbahar daha yüksek olduğunu belirtti.

Armada AVM Yılın Büyüme ve Yenileme Projesi ödülünü aldı!

Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) Londra ödülleri, Avrupa'da "Yılın Büyüme ve Yenileme Projesi" ödülüne Armada AVM'yi layık gördü.

Baymak bu yıl yüzde 10 büyüme hedefliyor!

İklimlendirme sektöründe yaşanan daralmaya rağmen 2014'te pazar payını yüzde 7 artıran Baymak, bu yıl yüzde 10'un üzerinde büyüme hedefliyor. Baymak Genel Müdürü Ender Çolak açıkladı.

Kalekim yüzde 20 büyüme hedefliyor!

2014'ü 250 milyon TL satış ile tamamlayan Kalekim, bu yıl yüzde 20 büyüme hedefliyor. Önümüzdeki dönemde ihracata da ağırlık verecekerini söyleyen Genel Müdür Altuğ Akbaş, yurtdışı ile üretim yapacak.

Fethi Hinginar: İnşaatta yüzde 5 büyüme hedefliyoruz!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, “2015 yılında ise ekonomide 3.5, inşaat sektöründe 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5.0 reel büyüme öngörüyoruz” dedi.

Armada, büyüme ve yenilemede yılın AVM'si seçildi!

Armada'nın Avrupa çapında AVM olması, 3. ödülle tescillendi. Armada, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) tarafından her yıl düzenlenen yarışmada "Büyüme ve Yenileme Kategorisi" ile Yılın Alışveriş Merkezi seçildi.

İnşaat sektöründe yüzde 4.5 büyüme olacak!

İMSAD Başkanı Hinginar, "Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 3.5, inşaat sektöründe 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaat sektöründe büyüme bekleniyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Fethi Hinginar, "2015'te inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaatçılar yüzde 4.5 büyüme bekliyor!

Fethi Hinginar, "İnşaat sektörü 2015 yılında Türkiye ekonomisinde yüzde 3.5, inşaat sektöründe yüzde 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

AB büyüme Haberi

AB büyüme

Türk ekonomisinin 2016 3. çeyrekte son 7 yıldır ilk kez daralma gösterdiğine işaret ederken, TÜİK’in milli gelirde hesaplaması için kullandığı methodta yaptığı değişikliğin büyüme ivmesinde aşağı yönlü değişimin sohbaharda yayınlanan raporda öngörülenden daha güçlü olduğunu ortaya koyduğunu bildirdi.


AB Komisyonu bugün yayınladığı “Kış 2017 Ekonomik Tahminler” raporunda, “Yeni milli gelir hesaplamasının sadece daha büyük ancak daha kırılgan ekonomiye işaret etmedi, aynı zamanda büyüme ivmesinde sonbaharda tahmin edilenden daha güçlü bir kayba işaret etti. Kamu sektörü tüketimi, 3. çeyrekte GSYH bülümesine katkı veren tek harcama kategorisi oldu” ifadelerine yer verdi.

Gelişmekte olan ekonoilerdeki cari durumun yatırımlar üzerinde baskı yarattığını, Türkiye’nin güvenlik konuları, siyaset ve politika belirsizlikleri, düşük tasarruf oranının da yatırımlar üzerinde baskı yaratan faktörler olduğunu vurgulayan AB Komisyonu, “Bunun sonucu olarak,...