27 / 04 / 2024

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.



Yeni yayımlanan AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporuna göre Avrupa Birliği (AB), Avro Bölgesi genelinde ekonomik büyüme ve enflasyon beklentilerini yükseltti.

Açıklanan raporda, AB ekonomisinin bu yıl % 1, 2024 yılında ise % 1,7 büyüme kaydedeceği öngörülürken, Avro Bölgesi ekonomisinin de 2023'te yüzde 1,10 ve 2024'te yüzde 1,6 büyüyeceği ileri sürüldü. AB Komisyonu'nun bir önceki "Kış" raporunda büyüme tahminleri daha düşük düzeydeydi. İlgili rapora göre Avrupa Birliği yüzde 0,8 oranında büyürken, Avro Bölgesi’ndeki büyüme oranı ise 0,9 olarak gösterilmişti. AB ve Avro Bölgesi'nin bu yılki büyüme beklentileri yüzde 0,2 oranında yukarı yönlü revize edilmiş oldu.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AŞAĞI YÖNLÜ RİSKLER ARTIYOR

AB Komisyonu, Avro Bölgesi ile ilgili enflasyon tahminini 2023yılı için yükselterek yüzde 5,6'dan yüzde 5,8'e çıkardı. AB için de enflasyon tahmini 2023 yılında yüzde 6,4'ten yüzde 6,7'ye yükseltildi.

Öte yandan, raporda enflasyon rakamları da güncellendi. Enflasyonun 2024 yılında Avrupa Birliği’nde yüzde 3,1, Avro Bölgesi'nde yüzde 2,8 olacağı ifade edildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön