27 / 04 / 2024

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini 3 şeklinde revize ederken, Türk ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 3,6’dan 4,3'e çıkarttı.



Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) merakla beklenen “Eylül Ara Dönem Ekonomik Görünüm Raporu" resmen yayımlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, merakla beklenen Eylül Ara Dönem Ekonomik Görünüm Raporu'nda enflasyona karşı faiz artırımına karşın beklenenden daha güçlü gelişmeler gösteren ABD ekonomisinin bu sene küresel ekonomideki büyümeyi destekleyeceği kaydedilirken ayrıca zayıflayan Çin ekonomisinin gelecek sene küresel ekonomide baskı oluşturacağı bildirildi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) merakla beklenen raporunda, küresel ekonominin 2023 yılının ilk yarısında beklenenden daha dirençli kaldığı fakat söz konusu büyüme görünümünün zayıf kalmayı sürdürdüğü belirtildi.

Yine verilen bilgilere göre, para politikasının giderek daha görünür duruma gelmesi ve Çin ekonomisinden beklenenden daha zayıf bir toparlanmayla 2024'te küresel büyümenin 2023 yılına göre daha düşük olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) tarafından hazırlanan raporda enflasyonist baskıların azaldığına dair net işaretler gelene kadar merkez bankalarının faiz oranlarını yüksek tutması gerektiğine de yer verildi.

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün 2023 ve 2024 senelerine ilişkin ekonomik büyüme öngörülerinin de yer aldığı söz konusu raporda, Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde duyurulan küresel ekonomide büyüme tahmini yüzde 3 şeklinde revize edildi.

Yine paylaşılan detaylara göre, küresel ekonomide büyüme tahmini 2024 yılı için de yüzde 2,9’dan yüzde 2,7’ye düşürüldü.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Türkiye ekonomisine yönelik Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 3,6 şeklinde kaydedilen büyüme tahmini de bugün yayımlanan raporda yüzde 4,3’e çıkartıldı.

Merakla beklenen Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü raporunda Türk ekonomisinin gelecek seneye ilişkin büyüme tahmini yüzde 3,7’den 2,6’ya indirilirken ayrıca 2023 yılı enflasyon beklentisi de yüzde 44,8’den 52,1’e çıkartıldı. Yine kaydedilen detaylara göre, enflasyonun 2024 yılında da yüzde 39,2’ye ineceği öngörüldü.

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Yine paylaşılan bilgilere göre, Rusya-Ukrayna savaşının etkilerine en doğrudan maruz kalan Avro Bölgesi'ne yönelik bu sene için büyüme tahminini yüzde 0,9’dan 0,6’ya indiren Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütün, Almanya için 2023 yılı büyüme beklentisini de yüzde 0’dan yüzde eksi 0,2’ye düşürdü. Ayrıca Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgüt Alman ekonomisinin gelecek sene yüzde 0,9 büyüyeceğini tahmin etti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütün Avro Bölgesi için 2024 yılı büyüme tahminini de yüzde 1,5’ten 1,1’e düşürdü.

Ayrıca yine verilen detaylara göre, ABD ekonomisi için 2023 yılı büyüme tahminini de yüzde 1,6’dan 2,2’ye yükseltirken, 2024 yılı için de yüzde 1’den 1,3’e yükseltti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü, Çin ekonomisinin bu seneki yüzde 5,1 ve gelecek yıl 4,6 büyüyeceği tahminini de duyurdu.

Yine verilen bilgilere göre, Haziran'da Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü emlak piyasasında büyük sorunlar yaşayan Çin’in bu sene yüzde 5,4, gelecek sene de yüzde 5,1 büyüyeceğini öngörmüştü.

Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütün, Almanya dışında sadece Arjantin'in bu sene küçülmesini beklerken, Batı’nın kapsamlı yaptırımlara maruz kalmış olan Rusya da dahil olacak şekilde diğer tüm büyük sanayileşmiş ülkelerde büyüme öngördü.

Ayçiçek yağı indirimini duyan kuyruğa girdi: İkişer üçer adet kapış kapış satıldı!

Fındığı olan yaşadı! Fındık fiyatı rekor kırarak, 20 lira birden arttı!

Markete gidecekler dikkat! Akbank kasap, market, manav alışverişlerinde resmen hediye dağıtıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön