10 / 05 / 2024

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.



ALMANYA’DA ENFLASYON 6,8 OLACAK

Raporda, AB ülkeleri ile ilgili de tahmin yapıldı. Buna göre bu yıl İsveç'in yüzde 0,5 oranında ve Estonya'nın yüzde 0,4 oranında küçülecek. Almanya'nın yüzde 0,2 büyüyeceğinin belirtildiği raporda Fransa'nın yüzde 0,7, İtalya'nın yüzde 1,2 ve İspanya'nın yüzde 1,9 büyüyeceği ifade edildi. Enflasyon oranı ise bu yıl Almanya'da yüzde 6.8, İtalya'da yüzde 6,1, Fransa'da yüzde 5.5 ve İspanya'da yüzde 4 olacak.

Raporda ekonomik görünüme yönelik aşağı yönlü risklerin artacağına dikkat çekilirken, "Çekirdek enflasyon daha kalıcı hale gelerek, hane halkının satın alma gücünü sınırlamaya devam edebilir" yorumu yapıldı.

Türkiye ekonomisinin incelendiği bölümde ekonominin 2023 yılında yüzde 3,5, 2024'te yüzde 4 oranında büyüyeceği vurgulandı. Enflasyon tahminlerinde ise bu yıl yüzde 45’lik oran korunurken, 2024'te ise 15 puanlık bir düşüşle yüzde 30,3 olması öngörüldü.


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön