05 / 05 / 2024

ab lübnanın yeniden inşası destek

ab lübnanın yeniden inşası destek

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen yaptığı açıklamada Lübnan'a acil durum ihtiyaçları için ilk etapta 33 milyon avro destekte bulunulacağını belirtti.

Dolar, Euro ve altın yeniden şiddetlendi!

Dolar, Euro ve Sterlin 8 Şubat Çarşamba günü milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Dolar, Euro ve altın bugün yeniden şiddetlendi! Peki bugün dolar, altın, sterlin ne kadar?

Cumhuriyet tarihinde 104 yıl aradan sonra bir ilk gerçekleşti! Reşat altını yeniden basıldı Reşat altını nedir?

Piyasada altına olan talebin yeniden artması nedeniyle artan sahtecilik olaylarının önüne geçmek ayrıca talebe cevap vermek isteyen Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 104 yıl aradan sonra yeniden Reaşt altını basımına başladı.

Kulis: Hazine Bakanı Nureddin Nebati gidecek yerine Lütfi Elvan yeniden getirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yeniden koltuk değişimi olacağına ilişkin iddialar gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre 2 Aralık 2021'de aldığı sürpriz bir kararla görevden "affını" isteyen Lütfi Elvan yeniden koltuğa getirilecek! İşte detaylar...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda başvuru süresi uzatıldı!

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Karar 31581 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun bugünkü 31506 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor!

Fukuşima Valisi Uçibori Masao yaptığı açıklamada "Gelecek ay Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor. Sosyal yaşamı geliştirerek Fukuşima'nın parlak geleceği için çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Dünyanın gözü Karabağ’ın yeniden inşa edilmesinde!

21’inci yüzyılın en haklı savaşı olarak kabul edilen Dağlık Karabağ’daki topraklarını yeniden özgürleştiren Azerbaycan'da yeniden yapılandırma süreci başlıyor...

Kira ve gelir kaybı desteği için başvurular bugün yeniden başlıyor!

Ticaret Bakanı Pekcan, esnaf kira ve gelir kaybı desteği için başvuruların yeniden alınacağını duyurdu.

Edirne'deki yanan müftülük binası yeniden yapılacak!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ocak'ta çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen Edirne Müftülüğü binasının aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

Beyrut'taki patlamanın bilançosu: Yeniden imar maliyeti 4.5 milyar dolar!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük yıkıma yol açan patlamanın üzerinden 3 aydan fazla geçmesine rağmen limandaki binlerce tonluk enkaz ve muhtelif atık hala olduğu yerde duruyor. Beyrut'un yeniden imarının 4.5 milyar dolara mal olacağı açıklandı.

Mısır petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar edecek!

Irak ile Mısır arasında 15 işbirliği protokolü imzalandığı ve Mısır'ın, petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar etmesi konusunda anlaşma yapıldığı açıklandı.

ab lübnanın yeniden inşası destek Haberi

ab lübnanın yeniden inşası destek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ursula von der Leyen, başkent Beyrut'taki limanda 4 Ağustos tarihinde yaşanan patlamadan sonra Lübnan Başbakanı Hassan Diyab'la bir telefon görüşmesi yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Von der Leyen, AB'nin Beyrut'da halihazırda Sivil Koruma Mekanizmasıyla beraber iyi eğitimli 100 itfaiyeci, arama ve kurtarma faaliyetleri için uzman köpekler ve malzeme gönderimi gerçekleştirdiğini hatırlatarak, Kopernik uydu haritalama sistemini de harekete geçirdiklerini anımsattı

"Başkentte yeniden inşaya katkı sağlamaya hazırız"


Buna ilave olarak da ilk etapta acil ihtiyaçlar için AB'nin 33 milyon avro yardımda bulunacağını açıklayan Von der Leyen, başkentte yeniden inşaya katkı sağlamaya da hazır olduklarını belirtti.

Von der Leyen, Lübnan'ın siyasi istikrarının da büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu zor zamanlarda tüm siyasi güçler birlik olmalı. AB,...