27 / 04 / 2024

Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor!

Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor!

Fukuşima Valisi Uçibori Masao yaptığı açıklamada "Gelecek ay Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor. Sosyal yaşamı geliştirerek Fukuşima'nın parlak geleceği için çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.



Japonya’nın kuzeydoğusunda yer alan Fukuşima'da Mart 2011 tarihinde yaşanan 9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki tsunamide yaşamın yitirenler için anma töreni düzenlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, depremin 10. yıl dönümünde Fukuşima'nın Kasugaço bölgesindeki Eyalet Kültür Merkezinde anma töreni gerçekleştirildi.

Törene, Fukuşima Valisi Uçibori Masao, eyalet valiliği yetkilileri, sivil toplum temsilcileri, afetzedeler, öğrenciler, basın mensupları ve davetliler katılım gösterdi.

Tören, depremin yaşandığı 14.46'da yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı.

Sahneye kurulu dev ekrandan aynı saatlerde başkent Tokyo'daki Ulusal Tiyatro'da gerçekleştirilen İmparator Naruhito ile Başbakan Suga Yoşihide ve kabinesinin iştirak ettiği anma törenine de bağlanıldı.

Fukuşima nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor!

Vali Uçibori, daha sonra yaptığı konuşmada, yalanın yitirenlerin ailelerine taziyelerini bildirdi.  Deprem ve sonrasındaki tsunaminin eyalet geneline verdiği zarara değinen Uçibori, aradan geçen 10 senede yaraların yeterince sarılamadığına değindi.

Uçibori, "Gelecek ay Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor. Sosyal yaşamı geliştirerek Fukuşima'nın parlak geleceği için çalışmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Diğer bir yandan, afetin yıl dönümü kapsamında Fukuşima'nın merkezinde yer alan tren istasyonu önünde kandil yakıldı.

 

Japonya'da deprem ve tsunami sonrası imar faaliyetleri yetersiz mi?


Geri Dön