28 / 04 / 2024

Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetleri tam gaz!

Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetleri tam gaz!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada Fırat'ın batısında ve doğusunda Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetlerinin son hızla devam ettiğini söyledi.



Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Suriyeli kanaat önderleri, din adamları ve aşiret liderleriyle buluştu. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Valilik Konferans Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Türkiye’nin kontrolüne geçen bölgede başta güvenlik olmak üzere sağlık, eğitim, altyapı, ekonomi ve insani yardımlar alanında gerçekleştirilen çalışmalar masaya yatırıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan toplantıda bir konuşma gerçekleştirilen Vali Abdullah Erin, Tel Abyad ve Rasulayn'ın köyleriyle birlikte her geçen gün yaşanabilir yerler haline gelmeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetleri tam gaz!

Suriye'de yaşanan acı ve sıkıntıların bir an önce son bulmasını temenni eden Erin, şöyle konuştu:

"Suriye'deki krizin ilk gününden itibaren Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Suriyeli kardeşlerinin yanında yer almaya, onları desteklemeye devam etti. Bu politikasında da 10 yıldan beridir hiç değişiklik olmadı. Türkiye ekonomik, sosyal, siyasal tüm imkanlarını ve araçlarını, Suriye halkının güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamaları, Suriye yönetiminin sükuna ermesine yönelik çalışmalarda kullandı ve kullanmaya devam ediyor."

Fırat'ın batısında ve doğusunda Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetlerinin son hızla devam ettiğini hatırlatan Vali Erin, "Bölgenin huzurlu ve güvenli hale getirilmesinin, terör örgütleriyle etkin bir mücadele ortaya koyarak hem Türkiye'ye yönelik tehdidi ortadan kaldırmak hem de terör örgütlerinin oradaki insanlar üzerindeki baskısını ortadan kaldırarak, huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamaktır." dedi.

Vali Erin, esnar, muhacir ilişkisi tadında bugüne kadar getirilen birlikteliğin, Suriye'deki durumun normale dönmesi ve buradaki kardeşlerinin ülkelerine dönüşüne kadar sürmesini temenni etti.
 

Özdiker Kuyumcular Çarşısı esnafından kamulaştırma tepkisi!


Geri Dön