26 / 07 / 2024

ab soma 8 milyon euro destek

ab soma 8 milyon euro destek

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan 'Akıllı Kentler' projesi, Avrupa Birliği (AB) Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazandı

AB'de yeni otomobil satışları yüzde 28,8 artarak 1 milyonu aştı!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, geçen ay yüzde 28,8 arttı ve 1 milyonu aştı.

AB'de ticari araç satışları sert düştü!

AB'de yeni ticari araç tescilleri, aralık ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,4 geriledi ve 155 bin 963 seviyesine kadar düştü.

AB'de inşaat üretimi Ağustos'ta yüzde 1,8 azaldı!

Merakla beklenen rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs tedbirlerinin yumuşadığı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 azladı.

Manisa Soma'da 8.5 milyon TL'ye satılık 11 adet gayrimenkul!

Soma Bel İnşaat Maden Tarım Gıda Sağlık Emlak San. ve Tic. A.Ş., Manisa Soma'da yer alan 11 adet gayrimenkulü 8 milyon 551 bin TL bedelle satışa çıkardı.

AB ekonomisi Kovid-19 nedeniyle yüzde 8,3 küçülecek!

Avrupa Birliği Komisyonu, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle AB ekonomisinin bu yıl yüzde 8,3 daralacağı öngörüsünde bulundu.

Deprem sonrasında Soma'daki 1 evde çatlaklar oluştu!

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaşanan 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Soma ilçesinde de 1 evde çatlaklar oluşmasına neden oldu.

AB ülkelerinden kahveye 7,8 milyar avro!

AB ülkeleri, kahve ithalatına 7,8 milyar avro harcadı.Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülke, 2018 yılında toplam 7 milyar 826 milyon avroluk kahve ithal etti.

Avrupa'da inşaat üretimi Temmuz ayında yüzde 1.8 arttı!

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün açıkladığı ilk tahmin verilerine göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 1,8, AB’de de yüzde 1,1 yükseldi.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi 2017'de bitecek!

AB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanılan Soma Atıksu Arıtma Tesisi için inşaat çalışmaları sürüyor. Zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı tesisin 2017'de bitirilmesi planlanıyor.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Türkiye’de 15 atık su arıtma tesisi arasında yer alarak AB hibe fonlarından ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanan Soma Atıksu Arıtma Tesisi için inşaat çalışmalarına başlandı.

Soma AAT projesinde son durum ne?

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma'da Türkiye'de 15 proje arasında yer alarak AB hibe fonları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanacak olan Atıksu Arıtma Tesisini hayata geçirecek.

Soma Arıtma Tesisi için çalışmalar sürüyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma'da Türkiye'de 15 proje arasında yer alarak AB hibe fonları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanacak olan Atıksu Arıtma Tesisini hayata geçirecek.

Soma AAT hayata geçiyor!

TÜRKİYE'DE 15 Atıksu Arıtma Projesi arasında yer alarak AB hibe fonlarından ve Çevre ve Şehircilik hibe fonlarından yararlanacak olan Soma Atıksu Arıtma Tesisi'nin Müşavirlik ihalesi gerçekleştirildi.

ab soma 8 milyon euro destek Haberi

ab soma 8 milyon euro destek

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan 'Akıllı Kentler' projesi, Avrupa Birliği (AB) Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazandı. AB, Soma'da enerji verimliliğini sağlayacak ve elektrik üretimini 'akıllı' hale getirecek projeyi 8 milyon euroyla destekleyecek. Ulusal koordinasyon görevi TÜBİTAK tarafından yürütülen Horizon 2020 (H2020) AB Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında hayata geçirilen projeyle Soma'daki binalar enerji verimli hale getirilirken SEAŞ'ın faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan atık ısının yerleşim bölgeleri için kullanılması sağlanacak. Soma Belediyesi, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (SEAŞ), İstanbul Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Mir Arge firmalarının Avrupalı ortakları ile birlikte yer aldığı Enerji Verimliliği ve Salım Azaltımı Sağlayan Yenilikçi, Bütünleşik Enerji Sistemleri konulu "Cityfied Akıllı...