03 / 05 / 2024

ab ülkeleri yatırım

ab ülkeleri yatırım

AB ülkelerinin Türkiye'ye yönelik uluslararası doğrudan yatırım tutarı, yüzde 42 arttı ve 1,7 milyar dolara yükseldi. Öte yandan söz konusu dönemde 1,3 milyar dolarlık gayrimenkul alımı gerçekleşti.

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda (Zeın Eddın) M. Abed A. Hawwarın, Ayet Haliloğlu, M. (M. Jawad) Hamza Shahın ve N. (Moh'd Sharıf Sha'lan Abı Sırıeh ortaklığında kuruldu.

AB Grup'tan 1 milyar TL'lik gayrimenkul yatırımı!

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, 2021 yılında 1 milyar TL'lik gayrimenkul yatırımı yaptıklarını söyleyerek Bodrum'da malikane projesi hayata geçirdiklerini dile getirdi. 

Gayrimenkul yatırımında yeni trend: Huzurevi!

Dünya genelinde yaşlı nüfus giderek artıyor. Yaşlı nüfusun artması da dünya genelinde yaşlı evi ve bakım evi yatırımlarını artırıyor. Avrupa ülkeleri de Türkiye'de kendi vatandaşları için yatırım seçeneklerini araştırıyor. 

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

AB'den altyapı projelerine 1,4 milyar avroluk yatırım!

AB Komisyonu'nun yaptığı açıklamaya göre, Hırvatistan, Çekya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya ve İspanya'daki çeşitli altyapı projelerine uyum fonlarıyla yatırım yapılacağı belirtildi.

Yemenli yatırımcılardan Türkiye'de inşaat yatırımı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Körfez Ülkeleri Temsilciğinin programına katılan 50'ye yakın Yemenli iş insanları, Türkiye'de enerji, gıda ve inşaat alanında görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Gayrimenkul yatırımında en çok kazandıran ülke: Portekiz!

Vesta Global’in Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Teuta Narazan, dünyadaki en iyi gayrimenkul yatırımının şu anda, yaşamadan sadece 1 hafta geçirerek AB pasaportu alınabilecek en ucuz ülke Portekiz olduğunu söylüyor...

Türkiye en çok otoyol yatırımı yapan ikinci ülke!

Yeni otoyol yapımına her yıl 9-10 milyar Euro harcıyoruz. Türkiye otoyol yatırımında OECD ülkeleri arasında ikinci oldu.

Ab Gyo Yatırım Danışmanlık Hizmeti Anonim Şirketi kuruldu!

Ab Gyo Yatırım Danışmanlık Hizmeti Anonim Şirketi bugün SarıyeR2de 50 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Albayrak ve Hasan Ceran ortaklığında kuruldu.

Fisli İnşaat Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fisli İnşaat Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Extend Resources Sweden Ab tarafından kuruldu. 

ATO'dan 1 milyar 45 milyon avroluk yatırım semineri!

Ankara Ticaret Odası’nda Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Yardım Aracı IPARD-II Programı kapsamında, yatırım yapmak isteyen işletmelere verilecek 1 milyar 45 milyon Avro tutarındaki mali desteğe ilişkin seminer verildi.

AB ülkeleri yatırımda yine Türkiye'yi seçti!

AB ülkelerinin Türkiye'ye yönelik uluslararası doğrudan yatırım tutarı, yüzde 42 arttı ve 1,7 milyar dolara yükseldi. Öte yandan söz konusu dönemde 1,3 milyar dolarlık gayrimenkul alımı gerçekleşti.

Elazığ'ın yatırım fırsatları AB ülkelerine anlatıldı!

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bölgenin yatırım fırsatları Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki iş adamlarına tanıtıldı. Gerçekleşen toplantıların iş adamları tarafından yoğun ilgi gösterildiği belirtildi.

ab ülkeleri yatırım Haberi

ab ülkeleri yatırım


AB ülkelerinin Türkiye'ye yönelik uluslararası doğrudan yatırım tutarı, bu yılın ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42 artarak 1,7 milyar dolara yükseldi.


AA muhabirinin Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlediği verilere göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin etkileri ve Türk bakanların bazı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yaşadığı olumsuzluklara karşın hükümetin ekonomiyi korumaya yönelik tedbir ve teşvikleri, özellikle AB ülkelerinden Türkiye'ye yönelik uluslararası doğrudan yatırım girişini artırdı.


AB ülkelerinden Türkiye'ye yönelik uluslararası doğrudan yatırım sermaye tutarı, bu yılın ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42 artarak 1,2 milyar dolardan 1,7 milyar dolara çıktı. Bu ülkeler arasında ilk sırayı 961 milyon dolarlık yatırımla İspanya aldı. İspanya'yı 209 milyon dolarla Belçika, 123 milyon dolarla Almanya, 114 milyon dolarla Avusturya, 15 milyon...