05 / 05 / 2024

abd altyapı planı

abd altyapı planı

ABD Başkanı Joe Biden ABD’nin altyapısını yenileyecek olan 8 yıllık planını duyurdu. Biden bu planı 'bir kuşakta bir kez olacak yatırım' şeklinde nitelendirdi.

Kanal İstanbul bakanlığın planında: 2028'e kadar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a yer verildi. Kanal İstanbul’a “risk” olarak “ÇED olumlu kararının iptali ile Çevre Düzeni Planı ve İmar Planları’na karşı açılan iptal davaları” gösterildi. 

ABD son noktayı koydu! Huawei ve ZTE adaya veda ediyor!

ABD, Huawei ve ZTE cihazlarının ithalatını yasakladı. Bu markaların telekomünikasyon ekipmanları altyapıda kullanılmayacak.

Arnavutköy 1/5000 ve 1/10000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi Eski Haraççı Yeni Karlıbayır Mahallesi Teknik Altyapı Alanının İlköğretim Alanı Olarak Değiştirilmesine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda altyapıları çalışmaları tamamlanıyor!

2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ankara-İzmir YHT projesi hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Türk müteahhitler için ABD pazarı açıldı!

ABD'de altyapı yatırımları için 3.5 trilyon dolarlık bütçeye Kongre'den onay verildi. ATBD Council Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, bu yatırımların Türk müteahhitler için büyük fırsat olduğunu dile getirdi. 

Joe Biden, 2.3 trilyon dolarlık altyapı planını duyurdu!

ABD Başkanı Joe Biden ABD’nin altyapısını yenileyecek olan 8 yıllık planını duyurdu. Biden bu planı 'bir kuşakta bir kez olacak yatırım' şeklinde nitelendirdi.

Büyükada Helikopter İniş Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Adalar İlçesi, Büyükada Helikopter İniş Alanı (Heliport), Teknik Altyapı Alanı ve İskele Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Berrak Tüzünataç ve Berk Suyabatmaz'ın ABD'ye yerleşme planı ertelendi!

Bir dönem ABD’de kalan Berk Suyabatmaz’ın oraya yerleşme konusunda sevgilisi BerrakTüzünataç’a teklifte bulunduğu iddia edilmişti. Çift, salgın nedeniyle planlarını rafa kaldırdı.

Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı!

2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılı hedeflerine ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı, askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız" ifadelerini kullandı...

ABD, Türkiye'deki askeri üslerinin inşaat projelerini 8 Türk şirketine verdi!

Pentagon’un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Adana’daki İncirlik Üssü dahil olmak üzere Türkiye’de ABD Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üs tesisleri ve destek birimlerinin modernizasyon, tasarım ve altyapı projelerini 8 Türk şirketi üstlenecek....

Kanal İstanbul ÇED planı kesinleştikten sonra ihaleye çıkacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Turhan, “Teknik çalışmaları tamamladık. ÇED çalışmalarında son aşamaya geldik. 1/100.000 ölçekli çevre düzenleme planının kesinleşmesini müteakip ihalesine çıkacağız" dedi...

İkinci eylem planında daha yeşil şehirler hedefi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan eylem planına göre, şehirlerde altyapı yatırımlarının yanında daha yeşil ve yaşanabilir şehirler hedefi kapsamında millet bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yolları, gürültü bariyerleri inşa edilecek...

İkinci 100 günde ulaştırma ve altyapı atağı!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 35 projenin gerçekleştirilmesi planlanıyor...

abd altyapı planı Haberi

abd altyapı planı

ABD Başkanı Joe Biden ABD’nin altyapısını yenileyecek olan 8 yıllık planını duyurdu. Sputniknews'te yer alan habere göre planı 'bir kuşakta bir kez olacak yatırım' şeklinde nitelendiren Biden planın sadece sorunlara geçici çözüm getirmeyecek ve İkinci Dünya Savaşından bu yana gerçekleşmiş en yüksek iş kapasitesi yaratacak bir yatırım olduğunu belirtti.

“İnanıyorum ki 50 yıl sonra insanlar dönüp baktığında bu anı ABD’nin geleceği kazandığı an olarak görecekler” diye konuşan  ABD Başkanı Joe Biden, gelirin önümüzdeki 15 yıl içerisinde firmalara uygulanan vergilerden sağlanacağını söyledi. Biden firmalara uygulanan vergiyi yüzde 21’den yüzde 28’e yükselteceğini açıkladı. Biden 'sadece bunu yaparak 1 trilyon dolar gelir sağlayacağız' diye konuştu.

Cumhuriyetçileri de planı desteklemeye davet eden Biden, “Bugünkü bölünmüşlük bizi geleceğe dair doğru şeyleri yapmaktan alı koymamalı” diye konuştu.

Alt yapıya...