02 / 05 / 2024

ABD çukurambar binası

ABD çukurambar binası

ABD Büyükelçiliği Çukurambar’da 37 bin metrekarelik arsayı 2014 yılında TOKİ’den 88 milyon dolara satın almıştı. ABD'nin Çukurambar Büyükelçilik binası 2019'da tamamlanacak.

ABD Eski Başkanı Trump'ın kızı Ivanka Trump, emlak dolandırıcılığı nedeniyle hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, babasının, "emlak sektöründe senelerce birçok kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili New York'ta süren dava duruşması için mahkeme binasına geldi.

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin mekanı oldu.

ABD'de Türkevi Binası açıldı!

New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi Binası'nın açılışı gerçekleşti.

ABD'deki Maarif Okulunun yeni binası 2021-2022 eğitim dönemine yetişecek!

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) ABD New Jersey eyaletinde yer alan Maarif Okulu tarafından yeni satın alınan binada aileler için eğlence ve tanıtma günü gerçekleştirildi.

Divanhane Eski Karakol Binası neden yıkılıyor?

19. yüzyılda Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen Divanhane Eski Karakol Binası yol genişletme nedeniyle yıkılıyor.

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

Et ve Süt Kurumu Ankara'daki binasına aylık 293 bin TL kira ödüyor!

Et ve Süt Kurumu, başkent Ankara’nın Çukurambar semtinde yer alan 15 katlı binasına, ayda 293 bin lira kira ödüyor. 10 senedir aynı binada kiracı olan olan ESK, bu süre içinde milyonlarca TL ödedi.

Serdar Bilgili New York’taki binasını 120 milyon dolara dekore edecek!

Son 18 ay boyunca ortağıyla ABD’de 1 milyar 300 milyon dolara ulaşan yatırımda bulunan Serdar Bilgili, yine çalışmalara başladı. Bilgili, New York’ta yer alan binasının dekorasyonu için 120 milyon dolar kredi aldı.

Türk-İş binasının yapımını AID karşıladı!

Türk-İş’in bugün halen kullandığı genel merkez binasının yapımında harcanan 3.6 milyon liralık bölümünün, 2 milyon lirası ABD’de bir devlet örgütü olan Agency for International (AID) tarafından verildi.

Coca Cola New York'taki 18 katlı binasını satıyor!

ABD'li içecek devi Coca Cola, New York'taki ünlü 5. Cadde'deki 18 katlı binasını 900 milyon dolara satıyor.

İller Bankası, Çukurambar’da Gökdelen kiraladı!

Ankara Ulus’ta bulunan tarihi binası yıkılan İller Bankası, Çukurambar’da bulunan kiralık binaya taşındı. 

New York'un en ünlü gökdelenlerinden Chrysler binası satılıyor!

ABD'nin New York kentinde, şehrin en ünlü gökdelenlerinden biri olan Manhattan Adası'nın doğu kısmında bulunan tarihi Chrysler binası satışa çıkarıldı. 

AOÇ'deki ABD Elçiliği binasının inşaatı hızlandı!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde yapımına başlanan yeni ABD Büyükelçiliği binasının inşaatı hızlandı. 88 milyon dolara satılan arazide çelik bloklar yükseliyor.

ABD çukurambar binası Haberi

ABD çukurambar binası

ABD’nin Ankara Çukurambar’da inşa edeceği yeni büyükelçilik binasının arsası için 88 milyon dolar ödediği ortaya çıktı. ABD, 37 bin metrekarelik arsayı TOKİ’den satın aldı. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin taşınması tartışmaları, ilk olarak 2011’de gündeme gelmişti.


Gazete Habertürk'ten Bahar Bakır'ın edindiği bilgilere göre, ABD Büyükelçiliği Çukurambar’da 37 bin metrekarelik arsayı 2014 yılında TOKİ’den satın aldı. Arazinin 88 milyon dolara alındığı öğrenildi.


2019’DA BİTECEK

Kaynaklar, binanın temeli için çukur kazıldığını kaydetti. İnşaat alanı dev beton duvarlarla çevrildi. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. Yeni büyükelçilik kompleksinde Amerikan deniz piyadeleri için bir rezidans, depo, otopark ve sosyal alanların da olacağını belirtiliyor. 



"ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ İLE İRTİBATI YOK"

ABD Büyükelçiliği’ne satılan arsanın Atatürk Orman Çiftliği arazisi olduğu iddialarına Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan yalanlama geldi. Bozdağ, sorular üzerine, “Atatürk Orman Çiftliği...