27 / 04 / 2024

ABD Eski Başkanı Trump'ın kızı Ivanka Trump, emlak dolandırıcılığı nedeniyle hakim karşısında!

ABD Eski Başkanı Trump'ın kızı Ivanka Trump, emlak dolandırıcılığı nedeniyle hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, babasının, "emlak sektöründe senelerce birçok kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili New York'ta süren dava duruşması için mahkeme binasına geldi.



New York Başsavcı Letitia James, Trump'ın, 3 çocuğunun ve şirketinin toplam servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini iddia edildiği iddianamede, yargıçtan, Trump ve çocuklarının New York'ta bir daha şirket kurmamasını, 5 sene süresince ticari gayrimenkul satın almalarını engellenmesini ve 250 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını istiyor.

"Emlak piyasasında senelerce birçok kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla açılan davada Yargıç Arthur Engoron, eski Başkan ve "Trump Organization" adlı şirketinin anlaşmalarda ve finansman temin etme evrakında, varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini şişirerek bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığına yönelik suçlamaların mahkemede görülmesine karar vermişti.

ABD Eski Başkanı Trump ın kızı Ivanka Trump, emlak dolandırıcılığı nedeniyle hakim karşısında!

Engoron, 35 sayfalık kararında, Trump ile şirketinin ve yöneticilerinin, yıllık finansal durumlarına ilişkin sürekli yalan söyleyerek uygun koşullarda kredi ve düşük sigorta primi sağladıklarını aktarmıştı.

Trump'ın avukatları da Engoron'un Trump ve diğer sanıkların dolandırıcılıktan sorumlu olduğuna ilişkin kararına dair New York temyiz mahkemesine başvuru yapmıştı.

Söz konusu başvuruda, Yargıç Engöron'un karar verirken "hukuki ve/veya gerçek hatalar yapıp yapmadığının, takdir yetkisini kötüye kullandığının ve/veya yetkisini aşarak hareket edip etmediğinin" değerlendirilmesi istemişti.

ABD Eski Başkanı Trump ın kızı Ivanka Trump, emlak dolandırıcılığı nedeniyle hakim karşısında!

ABD’DE MORTGAGE FAİZLERİ DÜŞTÜ

Öte yandan, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,61 seviyesine inerken, mortgage başvuruları artış yaşadı.

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) verilerine göre, mortgage başvuruları 3 Kasım’la biten haftada bir önceki haftaya göre yüzde 2,5 oranında yükseldi.

Bu süreçte konut satın almaya ilişkin müracaatlar önceki haftaya göre yüzde 3 oranında ve bunun yanı sıra, yeniden finansman başvuruları ise yüzde 2 oranında arttı.

ABD’de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 7,86 seviyesinden 7,61 seviyesine inerek eylül ayı sonundan bugüne kadar en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

Naci Görür’den Antalya depremine ilişkin korkutan açıklama!

Kentsel dönüşüm kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkı tartışmaları! Yasa onaylandı, tartışmalar büyüdü!

Geri Dön