29 / 04 / 2024

Naci Görür’den Antalya depremine ilişkin korkutan açıklama!

Naci Görür’den Antalya depremine ilişkin korkutan açıklama!

Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yaşanan depremin "çok derinde" olduğunu ve grabenleşmeye bağlamanın son derece zor olduğunu ifade etti.



Deprem uzmanı, Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde dün (8 Kasım 2023) meydana gelen deprem ile ilgili olarak sosyal medya hesabı x’ten birtakım açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Görür, sosyal medya platformu X'de konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, Antalya-Korkuteli- İmrahor’da 4,4 deprem meydana geldi. Gerçi o alanda KD (Kuzey Doğu) doğrultulu çok sayıda graben fayı var. Fakat bu deprem çok derinde. Takriben 100 km derinde. Bu depremi grabenleşmeye bağlamak zor. Ancak bazı meslektaşlarımın da düşündüğü gibi Antalya güneyindeki dalma- batma zonu ile ilgili olabilir."

 Naci Görür’den Antalya depremine ilişkin korkutan açıklama!

Prof. Dr. Görür'ün işaret ettiği "Graben" alçakta kalan yerleri ifade ettiği belirtildi.

Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Antalya ili Korkuteli ilçesinde, saat 15.39’da 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu.

AFAD, söz konusu depreme ilişkin yaptığı açıklamasında "Antalya ilimizin Korkuteli ilçesinde saat 15.39’da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibari ile, olumsuz bir durum yaşanmamaktadır. Ayrıca, saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadelerini kullanmıştı.

 Naci Görür’den Antalya depremine ilişkin korkutan açıklama!

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan, Prof. Dr. Naci Görür, iki gün önce meydana gelen Balıkesir depremiyle ilgili, "Arkadaşlar, Marmara’da Harmanlı, Erdek/Balıkesir’de 4,5 deprem meydana geldi. Deprem beklediğimiz Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) kuzey kolunda yaşanmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen normal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde meydana geldi. Öncü falan demek, spekülasyon yapmak yanlış” açıklamalarında bulunmuştu.

İSTANBUL FAY HATTI NEREDEN GEÇİYOR?

İstanbul, deprem riski en fazla kentlerden biri olarak geçiyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alması nedeniyle risk açısından ikinci ve üçüncü grupta yer alıyor. Fay hattı ise Tekirdağ-Şarköy açıklarından Marmara Ereğlisi'nin açıklarına kadar uzanıyor.

Bunun yanı sıra, KAF’ın Kumburgaz Kolu da büyük risk taşıyor. Kumburgaz Fayı, Büyükçekmece'nin 15 kilometre açığında yer alıyor.

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkı tartışmaları! Yasa onaylandı, tartışmalar büyüdü!

AK Partili Karaaslan açıkladı! 3 milyon konutun dönüşümü tamamlandı!

TOKİ, 8 ilde konut teslimine başladı! Toplam 1779 konut hak sahiplerine teslim edilecek!


Geri Dön