27 / 04 / 2024

TOKİ, 8 ilde konut teslimine başladı! Toplam 1779 konut hak sahiplerine teslim edilecek!

TOKİ, 8 ilde konut teslimine başladı! Toplam 1779 konut hak sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) inşasını bitirdiği 1779 sosyal konutun hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını ifade etti.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, TOKİ'nin milyonlarca vatandaşın konut sahibi olma hayalini gerçekleştirmeye devam ettiği aktarıldı.

TOKİ'nin yüz binlerce kişinin sağlam, güvenli ve iklim dostu yeni konutlarına kavuşmalarını sağladığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu doğrultuda, Aksaray Sultanhanı 3’üncü etapta 158 adet, Çorum Merkez Kuruçay'da 174 adet, Denizli Baklan'da 94 adet, Erzurum Aziziye Gezköy Mahallesi 1013 Konut Projesi'nde 299 adet, Karaman Merkez Kırbağı Mahallesi'nde 317 adet, Kars Sarıkamış 3’üncü etapta 206 adet, Kırşehir Mucur'da 253 adet, Konya Akören 3’üncü etapta 219 adet, Konya Yalıhüyük'te ise 59 adet konut olmak üzere toplam 1779 adet konutun inşasını tamamlayan TOKİ, hak sahiplerine anahtar teslimine de başladı. 16 Ekim tarihinde hak sahiplerine verilmeye başlanan evlerin teslimi kasım ayı sonuna kadar devam edecek."

TOKİ, 8 ilde konut teslimine başladı! Toplam 1779 konut hak sahiplerine teslim edilecek!

"TÜRKİYE’YE GÜVENLİ KONUT VE İŞ YERLERİ KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, insanları ev sahibi yapmaya devam ettiklerinin altını çizerek, şunları söyledi:

"Bakanlık olarak, bir taraftan afet bölgesindeki kentlerimizi ayağa kaldırıyor ve kentsel dönüşümle Türkiye’nin yapı stokunu yeniliyor, diğer taraftan da sosyal konut projelerimizle vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaya devam ediyoruz. Türkiye çapında yapımı devam eden sosyal konut projelerimizden 1779'unun inşasını tamamladık. Ekim ayı itibari ile anahtar teslimlerine başladığımız evlerimizi, kasım  ayı sonuna kadar teslim edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’ye güvenli, iklim dostu ve sıfır atık uyumlu konut ve iş yerleri kazandırmaya devam edeceğiz."

TOKİ, 8 ilde konut teslimine başladı! Toplam 1779 konut hak sahiplerine teslim edilecek!

İSLAHİYE'DE  TOKİ  TARAFINDAN İNŞA EDİLEN DEPREM KONUTLARI TESLİME HAZIR

Öte yandan, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde TOKİ'nin inşa ettiği 17 blok ve 399 daireden oluşan, teslime hazır hale getirilen sitede yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve spor sahaları yer alıyor.

Bu kapsamda, "Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu ilçede mart ayında temeli atılan, Değirmencik Mahallesi'ndeki deprem konutlarının yapımı sona erdi.

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Bakan Şimşek resmen açıkladı! Emekli ve memur maaşlarından her ay tam 2 bin TL kesilecek!

Kentsel dönüşüm düzenlemesi resmen yasalaştı!


Geri Dön