27 / 04 / 2024

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.



Tapu işlem başvurularının gerçekleştiği tapu işlem sistemine ilave güvenlik önlemi getirildi. Bu kapsamda, kimlik doğrulama sistemi devreye geçti.

Artık 1 Kasım tarihi itibarıyla girilen ilanlar için getirilen Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’ne ilaveten şimdi de tapu işlem müracaatlarına girişte ilave güvenlik sistemi devreye alındı.

Buna göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

ŞİFRE BİLİNSE DE BAŞKASI GİREMEYECEK

Konuya ilişkin bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, şunları söyledi:

1 Kasım tarihi itibarıyla girilen ilanlar için getirilen Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’ne ilaveten şimdi de tapu işlem başvurularına girişte ilave güvenlik sistemi devreye girdi. Vatandaşlar, Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekiyor. İki aşamalı giriş, e-Devlet şifresine ilave bir güvenlik katmanı olarak oluşturuldu. İki aşamalı giriş ile e-Devlet şifrenizi başka biri bilse dahi e-Devlet’ten web tapu sistemine giriş yapılamıyor.

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

İKİ AŞAMALI GİRİŞ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

İki aşamalı giriş özelliğinin açılabilmesi için ilk olarak e-Devlet  hesabına tanımlı kimlikle doğrulanmış telefon numarası olması gerektiğini ifade eden Özelmacıklı, şu bilgileri verdi:

Kimlikle doğrulanmış telefon numarası olan vatandaşlar; e-Devlet uygulaması 'Şifre ve Güvenlik Ayarlarım' sayfasındaki 'İki Aşamalı Giriş İşlemleri' isimli işlem menüsü vasıtasıyla, e-Devlet mobil uygulamasından ayarlar sayfasındaki 'İki Aşamalı Giriş İşlemleri' isimli işlem menüsü vasıtasıyla iki aşamalı girebilir ve kapatabilirler.

“TELEFON NUMARASINI KİMLİKLE DOĞRULAMAK 3 YÖNTEMLE MÜMKÜN”

Özelmacıklı, bunun yanı sıra, kimlikle doğrulanmış telefon numarası, sisteme tanımlanan telefon numarasının kişiye ait olduğuna ilişkin doğrulamanın kullanıcının kimliğiyle yapılması işlemi olduğunu söyleyerek, sistemi şu şekilde anlattı:

“Kimlikle doğrulanmış telefon numarası iki aşamalı güvenli giriş yöntemiyle e-Devlet’e girişlerde kullanılmaktadır. Kimlikle telefon numarası doğrulama işlemi birden fazla şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bunlardan birincisi NFC teknolojisi kullanılarak doğrulama. Bu işlemde için, NFC teknolojisinin bulunduğu bir telefon ve yeni çipli kimlik kartına sahip olmanız halinde e-Devlet sistemindeki 'İletişim Seçeneklerim' sayfasında Kimlikle Telefon Numarası Doğrulama adımlarını izleyerek işlemler tamamlanabiliyor. Diğer yöntem ise, e-İmza, mobil imza ve T.C. kimlik kartı ile girerek doğrulama seçeneği. e-Devlet’e e-imza, mobil imza veya T.C. kimlik kartı ile girmeniz halinde beyan edeceğiniz telefon numarasını yalnızca kısa mesaj ile doğrulayarak kimlikle doğrulanmış telefon numarasına getirebiliyorsunuz. Eğer bu olanaklar son yöntem olarak PTT’den doğrulama yapmanız lazım. Kimliğinizle beraber PTT şubelerine giderek vereceğiniz telefon numarasını kimlikle doğrulanmış telefon numarası olarak tanımlayabilirsiniz. Bunun için 4 lira bir işlem ücreti talep ediyor.”

Düşük faizli konut kredisinde detaylar netleşti mi? Hangi ek şartlar getirilecek?

THY Emlak Konut GYO Arnavutköy kura çekimi ne zaman? Sonuçlar açıklandı mı?

Büyük kentlerde tersine göç dalgası başladı! En çok taşınmanın yaşandığı ilçeler hangileri?


Geri Dön